Prikkelbare darm syndroom - lotgenoten...

Moderators: Duhelo, Berdien

 
 
LadyMadonna

Berichten: 56334
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: werkendam (NB)

Prikkelbare darm syndroom - lotgenoten...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-05-16 21:10

Er zijn heel veel mensen met een lichte of ernstige vorm van pds. Ik kon zo snel geen centraal topic vinden, dus dan start ik er zelf maar 1 :(:)

Wat zijn jouw klachten? Hoe ga je ermee om? Hoe is het vastgesteld? Etc...

Bij mij is het ergens een 15/20 jaar geleden vastgesteld door mijn oude huisarts. Er is overigens nooit wat onderzocht. Puur op basis van de symptomen kreeg ik dit etiket.
Kan er overigens geen touw aan vast knopen. Denk ik het ene moment dat ik op bepaalde kruiden reageer, het volgende moment lijkt het tomaat te zijn, etc.

Ik krijg direct na het eten, soms zelfs nog tijdens, afschuwelijke krampen in m'n onderbuik. Meestal wat rechts van het midden. Ik moet maken dat ik op de wc kom, verblijf daar 10/15 minuten, en dan ben ik er weer vanaf.
Opzich prima mee te leven, maar wel erg vervelend als je niet thuis bent, zoals van de week in Blijdorp na een broodje brie |o

Vreemd genoeg kreeg ik begin van het jaar nadat ik naar de ha was geweest met aanhoudende vage buikklachten de melding dat m'n darmen te langzaam werkten. Hiervoor heb ik zakjes gehad, maar het had toch wel twee maanden nodig voordat het weer over was.

De laatste tijd heb ik het idee dat het wat veranderd. Regelmatig over de dag verdeeld diverse steken. De ene dag hier, de andere dag daar....

Twijfel om het toch eens verder uit te laten zoeken....

Once in a while you will come to know, the reasons why you ride so low, the truth is hard it will cut you like a knife.... The outsider for life... -Danny Vera-
www.facebook.com/sosmellie geuren voor in huis!


Quir

Berichten: 13191
Geregistreerd: 13-07-05
Woonplaats: Zweden

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-16 07:19

Ik ben door de mdl arts paar jaar terug bestempeld met pds, terwijl mijn symptomen eigenlijk nauwelijks overeen komen (behalve flinke pijn en enorme obstipatie). Huisarts was t hier dan ook absoluut niet mee eens en heeft me opnieuw doorgestuurd, deze keer werd er wel van alles onderzocht. Misschien dat pds wel mee doet, dat kunnen ze niet aantonen of uitsluiten. Ik heb een dolicho colon (veel te lange dikke darm) en volledig stil liggende darmen, voornamelijk dikke darm. Verder een ernstig chronisch ontstoken blinde darm die afgelopen 31dec/1jan acuut werd en 1 jan s nachts eruit gehaald is. En nog steeds behoorlijke problemen ermee, ook na diverse operaties (had oa ook een extreem hoge druk in de buikholte).

Heb je de criteria voor pds al eens opgezocht? Kan je daar in vinden of niet? Pds is een "afval putje" en de diagnose mogen ze sowieso pas stellen na dat ze heel veel uitgesloten hebben. Dat gebeurd eigenlijk nooit. Oh buikpijn? Dan heb je pds... Terwijl dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

If you can dream it, you can do it.

secricible
Berichten: 16544
Geregistreerd: 07-07-04
Woonplaats: Maasbommel

Re: Prikkelbare darm syndroom - lotgenoten...

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-16 07:32

voor de mensen met PDS misschien een tip. Nog niet zo heel lang is er een dieet ontwikkeld in Australië, waarmee veel mensen verlichting van hun klachten krijgen. Het is een vrij intensief dieet van enkele weken waarin je diverse voedingsgroepen gaat uitsluiten en langzaam terug gaat introduceren om te zien waar je klachten van hebt. Het gaat dan om een specifieke koolhydraten die, volgens de theorie van dit dieet, zorgen voor gisting in de darmen (waar mensen met PDS gevoelig voor zijn). Google maar eens op FODMAP dieet. Wel verstandig om te volgen onder begeleiding omdat de eerste 6 weken zeer eenzijdig zijn (veel groepen die je uit moet sluiten).

Hannanas
Berichten: 7247
Geregistreerd: 21-01-06
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-16 07:37

Hier idd goed geholpen met strenge diëten op basis van immupro300 testuitslagen en ook fodmap dieet.
Daarnaast veel l-glutamine, spijsverteringsenzymen, Hcl plus om de maag te ondersteunen etc etc etc.
De osteopaat heeft mij ook heeeel goed geholpen (nog steeds) door m'n dikke/dunne darm overgang die vast zat weer beweeglijk te maken, en nog wel meer organen. Alles "trok" aan elkaar.

Succes ts! Er is nog veel aan te doen voor je denk ik. Broodje brie hier is iig een NO GO. Zo gek vind ik t niet dat je daar slecht op gaat.

Elisa2

Berichten: 14421
Geregistreerd: 31-08-04

Re: Prikkelbare darm syndroom - lotgenoten...

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-16 07:40

Ik heb ook helaas ernstige pds en fibromyalgie...fodmap is heel nuttig, en spijsverteringsenzymen en ostheopaat inderdaad ook. Aangevuld met goede pre en probiotica...

MissYvette4u

Berichten: 2401
Geregistreerd: 15-11-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-16 07:51


xApple

Berichten: 4983
Geregistreerd: 20-04-08
Woonplaats: Noord-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-16 07:56

Ik ook jammer genoeg. Ik heb het wel redelijk ernstig. Ben ook lactose intolerant.

Ik eet geen aardappels, weinig vlees (liefst alleen kip/kalkoen en vis), geen melkproducten, niks uit de frituur, geen noten want die zijn te vet ofzo, geen kolen, geen frisdrank alleen thee en water.. Eet alleen speltbrood verder geen brood.

Het is best lastig want ik krijg super snel last. Bij een barbecue of feestje voel ik me altijd rot omdat ik zo weinig dingen kan nemen. En altijd komkommertjes komen ook m'n strot uit :')

Ik hou me er ook niet áltijd aan.. Ga ook wel eens uit eten of een avond zuipen maarja daar krijg ik dan de week die erop volgt de rekening van.

Ik heb duspatal retard pillen die wel helpen als ik erg pijn heb. Die slik ik regelmatig een periode en dan weer even niet.

♥ † Simra ♥ Gaya & Gwen ♥ Lars ♥
Volg hier mijn pony brigade!

maximuss

Berichten: 2626
Geregistreerd: 15-09-11
Woonplaats: Down with the fishes

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-16 07:59

Hier ook PDS, gelukkig imo de minst kwalijke variant: naar-de-wc-sprinten-na-elke-maaltijd type. Ik eet nu toch al een tijd heel gezond (bijna orthorexie aan het kweken) en ik merk wel verbetering.

Leandra

Berichten: 847
Geregistreerd: 06-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-16 07:59

Hier ook pds.
Niet heel ernstig maar soms wel vervelend.
Ik heb geregeld dunnere ontlasting, dan weer (te) stevig, krampen en opgezette buik. Bij mij is het toen ik 13/14 was door mijn huisarts geconstateerd, ook alleen op basis van de klachten. Later nog eens in het ziekenhuis toen ik door de stress erge last had van mijn maag en darmen. Daar ook maagzuurremmers gekregen.

Ik ben nu bezig met het Cambridge dieet (de 800,2 maaltijdvervangers en 1 maaltijd van 400 kcal) en het gaat een stuk beter.

LadyMadonna

Berichten: 56334
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: werkendam (NB)

Re: Prikkelbare darm syndroom - lotgenoten...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-05-16 08:26

Ik heb een poos bijgehouden wat ik at en wanneer het verkeerd ging, maar er is echt geen touw aan vast te knopen.
Ik heb er ook zeker niet dagelijks last van, , dus om daarvoor nu een dieet te gaan volgen...
Ik eet redelijk normaal, niet super gezond, niet super ongezond.
Vroeger ging het standaard mis na de me donalds, tegenwoordig gaat het vaak mis met sla/salade :?

Once in a while you will come to know, the reasons why you ride so low, the truth is hard it will cut you like a knife.... The outsider for life... -Danny Vera-
www.facebook.com/sosmellie geuren voor in huis!

Valentijn5
Berichten: 1655
Geregistreerd: 11-08-05

Re: Prikkelbare darm syndroom - lotgenoten...

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-16 08:52

Ik heb ook bij een mdl arts gelopen omdat ik last kreeg van mijn darmen. Krampen, diarree en soms verstopping. Heb een tijd lang omeprazol geslikt. Kreeg forlax van de huisarts voorgeschreven gekregen waarvan ik dacht dat het vezels waren maar het is een laxeermiddel. En nu heb ik nergens last meer van.

Janneke2
Berichten: 8510
Geregistreerd: 28-02-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-16 09:10

LadyMadonna schreef:
Ik heb een poos bijgehouden wat ik at en wanneer het verkeerd ging, maar er is echt geen touw aan vast te knopen.
Ik heb er ook zeker niet dagelijks last van, , dus om daarvoor nu een dieet te gaan volgen...
Ik eet redelijk normaal, niet super gezond, niet super ongezond.
Vroeger ging het standaard mis na de me donalds, tegenwoordig gaat het vaak mis met sla/salade :?


"Natuurlijk" is er geen touw aan vast te knopen, je spijsvertering is een uiterst ingewikkeld geheel waar lang niet alle dokters kaas van hebben gegeten. (En met sommige dingen is je spijsvertering meer dan 24 uur bezig, dus dan gaat iets op dag 1 goed, maar op dag 2 kun je dan niets hebben. Tja, dat er dingen op dag twee mis gaan, ligt dat aan dat eten zelf, of aan de vorige dag...?)
De aanpak die Hannanas noemde, snijdt hout. Herstellen van kapot slijmvlies met L-Glutamine, en dan gericht aan de slag: een maag hoort zuur te zijn, is dat zo? (Ook bij mensen met zure oprispingen is de maag vaak niet zuur genoeg.) Hoe is het met de spijsverteringsenzymen....?
Kan je lever haar werk goed aan? (Niet zozeer leverklachten, maar een stabiele gal productie. En graag met gemak wateroplosbare zaken zoals hormonen om kunnen zetten in vetoplosbare, dat scheelt enorm qua pijn.)
Doet je pancreas wat ze moet doen? (Weer andere enzymen dan je maagsap.)
Hoe is het met de darmflora ? (graag herstellen ook na een anti biotica kuur).
Uiteraard op basis van ontlastingsonderzoek. (En soms ingrijpender zaken, maar uit ontlasting kun je heel veel mbt de spijsvertering afleiden.)

In de tussentijd is zoiets als fodmap niet verkeerd. Maar het is wel de denkfiguur "niemand weet waar de pijn vandaan komt, laat ik dan maar mezelf in acht nemen om de nare gevolgen te beperken".
Je kunt beslist stommere dingen doen, maar als je zo lang last hebt van een nare kwaal die doorgaans heel behoorlijk te herstellen is, is grondig onderzoek naar mijn idee toch beter.

Je suis Charlie - comme tout le monde.

(...en BAH wat is dit onderschrift actueel. )

secricible
Berichten: 16544
Geregistreerd: 07-07-04
Woonplaats: Maasbommel

Re: Prikkelbare darm syndroom - lotgenoten...

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-16 09:12

Janneke, hoezo is FODMAP de theorie volgen "niemand weet waar de pijn vandaan komt?" Je gaat dmv FODMAD juist bepalen welke voedingsmiddelen het oproepen. Net als bij een eliminatie/provocatie bij een allergie. Niet blind alles wegstrepen en nooit meer gebruiken, het idee s 6 weken vermijden (omdat sommige voedingsmiddelen tot 2-3 weken na het eten nog klachten op kunnen roepen, daarna lichaam tot rust brengen) en daarna in stapjes weer toevoegen en kijken welke voedingsmiddelen juist die klachten opriepen ipv willekeurig vanalles aan elkaar proberen te linken.

Maanlicht

Berichten: 3068
Geregistreerd: 30-07-07

Re: Prikkelbare darm syndroom - lotgenoten...

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-16 09:13

Ik kom me ook melden! Zal later nog wat meer vertellen :)

Dust

Janneke2
Berichten: 8510
Geregistreerd: 28-02-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-16 09:29

secricible schreef:
Janneke, hoezo is FODMAP de theorie volgen "niemand weet waar de pijn vandaan komt?"

....dat ging eerlijk gezegd over de behandelaars.
Veel mensen krijgen geen fatsoenlijke onderzoeken 'en ga maar naar de diëtist'.
( Wat beter is dan de suggestie 'dat je er mee zal moeten leren leven, want het kan niet genezen'. Brrr.)
Citaat:
Je gaat dmv FODMAD juist bepalen welke voedingsmiddelen het oproepen. Net als bij een eliminatie/provocatie bij een allergie. Niet blind alles wegstrepen en nooit meer gebruiken, het idee s 6 weken vermijden (omdat sommige voedingsmiddelen tot 2-3 weken na het eten nog klachten op kunnen roepen, daarna lichaam tot rust brengen) en daarna in stapjes weer toevoegen en kijken welke voedingsmiddelen juist die klachten opriepen ipv willekeurig vanalles aan elkaar proberen te linken.


Waar ik voor pleit, is een gedegen onderzoek naar de verschillende onderdelen van de spijsvertering, en bij twijfels of gebleken wanprestatie (= na gedegen onderzoek van bijvoorbeeld ontlasting)
hetzij het slijmvlies herstellen, de maag aanzuren, enzymen aanvullen, etc.

En ik ben nadrukkelijk niet tegen systematisch 'kijken naar' eten en zoeken naar welke voedingsmiddelen de klachten oproepen - dat is een soort van variant waar ik voor pleit. (Ik kan me voorstellen dat je met fodmap op gegeven moment ook uitkomt op "het probleem is het ontbreken van enzym x en wordt verergerd als de maag niet zuur genoeg is".)

Je suis Charlie - comme tout le monde.

(...en BAH wat is dit onderschrift actueel. )

Irene_S

Berichten: 225
Geregistreerd: 07-11-12
Woonplaats: Emmen

Re: Prikkelbare darm syndroom - lotgenoten...

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-16 09:34

Mijn vriend ook PDS. Erg lasting maar door onderzoek en bijhouden van een voedingsdagboek er achter gekomen dat het met name komt door tarwe gluten. We eten nu volledig gluten vrij, hebben een vast ritme, ook voor het slapen. Daarnaast neemt hij capsules pepermunt olie, dit werkt bij hem fantastisch, wellicht hebben jullie er iets aan.

Carlos, al 15 jaar mijn maatje ~B+12 L1+10 L2+10 M1+11 M2+12~

Natascha

Berichten: 6391
Geregistreerd: 07-02-01
Woonplaats: Ankh Morpork

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-16 09:37

yep, hier nog een lotgenoot. Maar tegenwoordig is alles goed onder controle omdat ik nu weet wat de triggers zijn. Ik kan niet tegen gluten, melk, suiker, sommige e-nummers en gist. Nadat ik vanwege een vrij ernstige candida woekering een candida diet heb gevolgd ben ik min of meer zo blijven eten en mijn darmen zijn er enorm op vooruit gegaan.
Zolang ik bovenstaand niet eet heb ik eigenlijk nergens last van, maar zoiets als een pakje cup a soup is echt een enorme trigger.
Darm ellende is heel vaak een gevolg van een allergie voor een voedingsmiddel en melk en gluten zijn tegenwoordig vrij bekend als veroorzakers van problemen. Gelukkig is er tegenwoordig veel zonder bovenstaand te vinden qua voeding. Toen ik er 3 jaar terug mee begon had je alleen heel smerig glutenvrij brood wat naar behangplaksel smaakte :D

Niets zo charmant als een paard aan de wand: (zie profiel of hiervoor portretten en naambordjes)

Eloya

Berichten: 3173
Geregistreerd: 27-12-14
Woonplaats: Deventer

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-16 09:43

Ja ik heb het ook, meld me ook later even :P
Zit nu in college

Echte naam is Iris :)
10/28 start 04-01-2017

Janneke2
Berichten: 8510
Geregistreerd: 28-02-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-16 09:44

...er zijn diehards die stellen: "gluten zijn voor niemand goed, eigenlijk zou je het niet moeten eten". Pessimisten vullen dit rijtje aan met pinda's, soya, en (toe maar) de hele plantenfamilie 'nachtschade'. (Van tomaat, courgette, aardappel en nog zo het een en ander.)

Feit is dat sommige mensen dit probleemloos eten (...de schade kunnen compenseren, wellicht...) - en anderen niet.

Wat gluten doen (en pinda's, etc.) je darmslijmvlies hoort sommige stoffen binnen te laten (= bloed, lymphe etc in) en andere stoffen juist buiten te houden (rommel graag de w.c. in!) - dat mechanisme wordt ontregeld.

Je suis Charlie - comme tout le monde.

(...en BAH wat is dit onderschrift actueel. )

Irene_S

Berichten: 225
Geregistreerd: 07-11-12
Woonplaats: Emmen

Re: Prikkelbare darm syndroom - lotgenoten...

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-16 09:49

Ik ben absoluut geen voorstander van de gluten hype hoor, maar wel van het bijhouden van een voedingsdagboek en zo dingen uit kunnen sluiten. Het hoeft niet direct een allergie te zijn, maar kan zeker wel een overgevoeligheid geven. En idd Natascha gelukkig heb je zoveel meer keus tegenwoordig. Ik maak ook veel zelf van amandel / boekweit meel etc. Daarnaast blijken fruitzuren en ook toegevoegd citroenzuur hier een trigger te zijn.

Carlos, al 15 jaar mijn maatje ~B+12 L1+10 L2+10 M1+11 M2+12~

bowena_84

Berichten: 2438
Geregistreerd: 11-10-03
Woonplaats: Enschede

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-16 19:06

PDS-er :wave:

Vastgestel op mijn 16e. Vorig jaar bij de MDL door de malle molen gegaan en uiteindelijk weer PDS maar met lactose intolerantie.
Hiervoor ben ik naar een dietiste gegaan. Ik heb meteen aangegeven dat diëten niet aan mij besteed is, ik ben daar te inconsequent voor en krijg er al snel een hekel aan.
Daarbij heb ik me er 12 jaar mee 'gered' en wilde ik vooral er gewoon mee leren leven.

Inmiddels ben ik erachter dat ik niet op álle lactose producten reageer en weet dus nu wat ik wel en niet kan nuttigen. Ik heb met mijn dietiste een 'eetplan' gemaakt wat ik goed kan vol houden en mijn darmen het goed op doen. Ik heb zelden nog krampen/buikpijn en bijna nooit meer obstipatie. Ik weet ongeveer waar ik op reageer en wat niet en als het dan toch weer een keer mis is dan neem ik dat voor lief. Wat voor mij echt mijn ogen geopend heeft is de relatie tussen mijn belastbaarheid en mijn darmen. Ik ben een énorme stresskip en vaak lieten mijn darmen mij eerder weten dat ik stress had dan dat mijn hoofd het door had.

Beweging en stress release is hetgene wat mij nu echt door het leven helpt. IK kan stress niet vermijden maar heb wel geleerd om naar mijn buik te luisteren. Ik weet nu dat als ik bijvoorbeeld naar een verjaardag/feestje ga mijn darmen gewoon compleet stil gaan liggen en ik buikpijn krijg. Ik neem standaard een kruik mee, ontprikkel en loop vaak een stukje. Je ziet het direct als ik overprikkeld of gestresst ben want dan lijk ik 4/5 maanden zwanger.

Ook heb ik een afwijkende dikke darm en ligt hij links in een kronkel diep on de buik (zelfs mijn baarmoeder aan de kant geduwd) en dat geeft vaak ook extreme gas kolieken. Ook dan helpt alleen maar rustig op mijn rechter zij liggen, kruik pakken en goed door mijn buik ademen.

Het is een vreselijk lastig iets maar ben mijn dietiste ontzettend dankbaar. Ook heb ik héél veel aan het boek van Giulia Enders gehad 'De mooie voedselmachine'. Tijdens het lezen het ene :wow: moment na het andere gehad :))

04-04-2017 ^&+ & 30-06-2017 :+:

Liesje89

Berichten: 9274
Geregistreerd: 01-12-03
Woonplaats: Bleiswijk, Kruisweg

Re: Prikkelbare darm syndroom - lotgenoten...

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-16 19:19

Ik ben in 2012 door de molen gehaald omdat ik na de warme maaltijd altijd vreselijk naar de wc moest rennen. In een restaurant vaak al tussen het voor- en hoofdgerecht en dan tussen hoofd- en nagerecht nog een keer en als ik geluk had bleef het daar bij maar meestal kon ik nog een aantal keer.

Ik heb een lactose test gehad waar een lichte intolerantie uit kwam, een darmonderzoek en een maagonderzoek. Geen rare dingen of ontstekingen gevonden en zodoende kreeg ik de stempel PDS en leer er maar mee leven. In eerste instantie kreeg ik geen medicijnen, pas toen ik erom vroeg kreeg ik duspatal. Dit doet echter vrij weinig voor mij. Ook heb ik psylliumvezels gekregen maar die kreeg ik absoluut niet weg geslikt dus daar ben ik nooit mee verder gegaan.

Ik ben zelf op gaan letten waar ik wel en niet tegen kan en dan zijn vrij veel groentes, sauzen, aardappelen, gekruid eten, frituur en ik ben dus voorzichtig met melkproducten.

Wanneer ik uit eten ga of perse iets wil eten waarvan ik bij voorbaat weet dat ik er niet tegen kan, neem ik 2 anti diarree pilletjes van een willekeurige winkel (eigen merk kruidvat, ah, plus, etos, whatever) en dan kan in in principe gewoon eten wat ik wil. Natuurlijk doe ik dat niet te vaak want gezond lijkt het me niet, maar anders is de lol er ook snel af als ik bijvoorbeeld samen met mijn vriend uit eten ben en hij zit steeds alleen omdat ik weer moet rennen. Thuis hebben we sinds kort een air fryer en dat gaat gelukkig wel goed dus ik kan thuis gewoon patat eten. Van de mac gaat het ook vaak b goed naar bij een random snackbar dan weer niet.

future_vet

Berichten: 1858
Geregistreerd: 01-05-10
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-16 19:21

Ik heb ook pds! Ik dacht toen ik 16 was dat het normaal was om dood te gaan van de buikpijn nadat ik ook maar een klein beetje alcohol had gedronken. Daarnaast kan ik ook slecht tegen sinaasappelsap :')
Ik heb vooral 's ochtend echt heel veel pijn bij de grote boodschap.

Verder is de buikpijn en verandering van ontlasting menstruatiecyclus gevoelig en uiteraard ook stress.

Als ik veel last heb slik ik mebeverine.

Oh misschien herkent iemand dit nog. Meeste pijn heb ik als ik voornamelijk slijmerige ontlasting heb direct daarna. Ben hier nooit meer mee naar de huisarts of darmspecialist geweest :')

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.
Darko /3

A3a1
Berichten: 1521
Geregistreerd: 07-04-16
Woonplaats: Sleewijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-16 19:34

Heb het in lichte mate.
Hou er rekening mee dat ik niet teveel vezels eet want dan blijf ik op het toilet zitten.
Nu zorg ik dat ik eigenlijk voor ik van huis ga naar de wc ben geweest of dat ik ben waar ik meteen wc op kan zoeken. Want als ik moet, moet ik meteen.
Soms gaat het mis...erg vervelend.
En heel soms krijg ik echt krampen 1x terwijl ik op de snelweg reed en ik er niet af kon.

"Nothing ever goes away, until it teaches us, what we need to know"
Pema Chodron

TessaVB

Berichten: 6573
Geregistreerd: 23-10-06
Woonplaats: Gouda

Re: Prikkelbare darm syndroom - lotgenoten...

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-16 19:37

Hier ook eentje! Mijn hele familie aan m'n moeders kant heeft het. Het enige waar ik achter ben gekomen is dat ik geen boontjes kan eten, zoals doperwtjes, kapucijners, veldertjes etc.. En die vind ik juist zo lekker |(


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Amber_6978, Biir, Condor, Daphne_65, DPTomboy, dyoka, Googlebot, Jessix, Kyno, M1994, quickie, Ravenna31, StonedRomy, Tientjeblij, Unoo, wishmelucky, xCherissa en 160 bezoekers