Kroon op kies welk materiaal het beste?

Moderators: ynskek, Polly, Ladybird, Princesj, Hanmar, Mondy, Mjetterd

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
moonsparkle
Berichten: 14337
Geregistreerd: 21-03-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-11-18 10:31

Gelukkig ben je blij met je cerec kroon maar omdat die door de tandarts /assistente meestal wordt gemaakt is het meestal niet zo mooi :o na dat het uit de machine komt wordt er nog weinig aan afwerken gedaan en aan de kleur wordt meestal ook weinig meer aangepast dus als je tanden makkelijk qua kleur zijn kan het er misschien bij passen maar grote kans dat het er niet zo echt uit ziet. Wellicht heb je het goed getroffen qua tandarts. De tandartsassistentes en tandartsen hebben ook geen opleiding tot tandtechniek, waar je onder andere leert om met een palet kleuren op te schilderen of een kroon van porselein leert opbouwen wat je doet met een penseel, gekleurde porselein poeder en vloeistof en dat word in laagjes gebakken en er wordt heel veel tijd besteed aan de morfologie(hoe ziet de tand er uit en hoe pas ik het qua vorm en functionaliteit aan op de rest van het gebit)
Ik vraag me af wat zo'n cerec kroon dan ook kost. Het grootste voordeel is dat je snel klaar bent.

Je hebt inderdaad volledig zirkonium en opgebakken met porselein, als patiënten knarsen of het gaat om een laatste element die dus wat meer kracht te verwerken krijgt zou ik gaan voor volledig zirkonium, is iets minder mooi maar wel heel stevig en omdat kiezen achterin zitten en het materiaal in een laboratorium als het ware over geschildert wordt op jou kleur zijn de meeste toch niet van natuurlijke elementen te onderscheiden. Het mooiste maar ook het duurste is opgebakken porselein, maar dat kan alleen als hij genoeg ruimte heeft, er niet teveel kracht op komt en het is het duurst.
Laatst bijgewerkt door moonsparkle op 24-11-18 10:52, in het totaal 7 keer bewerkt

Één van de mooiste dingen in mijn leven is de wereld, ik maak dan ook graag foto's van de natuur en landschappen, maar wel natuurlijk, geen filters klik hier om de foto's op instagram te bekijkenmoonsparkle
Berichten: 14337
Geregistreerd: 21-03-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-18 11:57

Ik ga er niet teveel op in, het is namelijk slechts wat ik gehoord en ervaren heb binnen de tandheelkunde. Neemt niet weg dat het bij jou heel goed gelukt kan zijn. Morfologie betekend ook wel vormkunde.

Één van de mooiste dingen in mijn leven is de wereld, ik maak dan ook graag foto's van de natuur en landschappen, maar wel natuurlijk, geen filters klik hier om de foto's op instagram te bekijken

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BeFunny, hooi, Luisa, LvA1993, T_a_m_a_r_a en 122 bezoekers