Onzeker..

Moderators: ynskek, Polly, Ladybird, Hanmar, Princesj, Mondy, Mjetterd

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Janneke2

Berichten: 14852
Geregistreerd: 28-02-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-11-18 10:07

SecretLIN schreef:
er zijn hier vast veel meer vrouwen en meisjes die onzeker over zichzelf zijn..

hoe gaan jullie daar mee om?


Ten eerste : heel rot dat je je zo voelt!
Ten tweede : ik wil nog wel eens roepen: ga niet om met angst en onzekerheid, er is zoveel leuker gezelschap! Draai die onzekerheid de nek om...!
...uiteraard hoort daar een kleine analyse bij van wat en hoe (of: wie...?) jou onzeker maakt.
En dan korte metten maken. :(:)

Edit: ik lees 'uiterlijk'.
Nou, anno 2018 worden we daar behoorlijk in bedrogen en mee getreiterd.
Ik ben de documentaire 'beperkt houdbaar ' nog niet vergeten, dat alle fotomodellen worden gefotoshopt.

Ik ben mijn woede nog niet vergeten, niemand had mij verteld dat die vetkussentjes op mijn heupen gewoon een hormoonkwestie zijn (geneuzel over 'rondere vormen' had ik als 'je krijgt borsten' gehoord).

En wat belangrijk is: vriendjes zijn met jezelf. Ik ben ik en dat is goed.
Laatst bijgewerkt door Janneke2 op 05-11-18 10:15, in het totaal 2 keer bewerkt

[o]

Je suis Charlie - comme tout le monde.

(...en BAH wat is dit onderschrift actueel. )Janneke2

Berichten: 14852
Geregistreerd: 28-02-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-11-18 21:21

Deni11 schreef:
Tot halver wege de middelbare, droeg ik wat ik wou, maakte andere hun mening mij niet uit. Maar nu ben ik ook zo onzeker, ik durf wel dingen te zeggen in een groep bb. Maar gesprekken voeren met mensen met ‘aanzien’ of waar ik iets van moet hebben bv sollicitatie etc klap ik docht, rood hoofd en heb ik zelf door dat ik ongemakkelijk weinig oogcontact maakt (en dat realiseren maakt het niet minder ongemakkelijk haha)

Dit houdt mij ook tegen voor mijn opleiding. Ik denk dat ik weet wat ik wil maar er is een zeer strenge selectie met grote focus op persoonlijkheid en persoonlijke ontwikkeling. Ik heb het idee dat ik mijzelf meer moet challengen om gewoon voor de klas te staan zonder trilhandjes, want ik vind bv presenteren leuk! Ook wil ik gewoon net zo open en makkelijk kunnen praten als thuis, daar ben ik wel goed gebekt. Maar alleen zo onzeker over uiterlijk/meningen etc. Geen idee waar dat opeens vandaan kwam die onzekerheid, denk dat het de pubertijd is en het uitvinden van ‘wie ik ben’. Maar ik hoop dat ik er overheen groei. Mijn pb is open :)


Soms is een uitdaging verstandig, soms niet.
In tegenstelling tot het woord : hoe hoog de spanning of dat wat op het spel staat: zorg voor uitdagingen die bijna niet kunnen mislukken.

En verder zijn er een boel fabeltjes over angst in omloop. Het is geen gedachte en geen gedrag, maar meer een soort instinctief jezelf afschermen.
En er is veel tegen te doen, waarbij ik goede ervaringen heb met emdr, gespecialiseerde kinesiologie en hypnose. Somatic experiencing staat nog op mijn lijstje. (Dat is ook wat ik eerder aanduidde met 'ga niet om met angst, er is zoveel leuker gezelschap, draai het de nek om!)

[o]

Je suis Charlie - comme tout le monde.

(...en BAH wat is dit onderschrift actueel. )

Janneke2

Berichten: 14852
Geregistreerd: 28-02-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-19 21:25

Lisette1205 schreef:
Hoii,
Ik ben ook heel erg onzeker, ik moet dan ook even iets kwijt.. In de eerste ben ik gepest door een meisje niet heel lang, maar dat kwam doordat mijn moeder naar school heeft gebeld en een leraar alles op heeft gelost. Maar de rest van het jaar vond ik het eigenlijk best wel ongemakkelijk met m'n klas, want ja als je dan naar de docent bent gegaan etc.

Rot dat jij werd gepest!
En jammer dat jou niet verteld is wat je weten moet: het ligt niet aan jou.
Pesten is in principe een groepsprobleem.
Een loser neemt de beslissing om haar gal op jou af te reageren.
Rot.
Fijn dat de docent het heeft opgelost. - Ik hoop dat dat meisje ook in het kader van die oplossing geleerd heeft beter met haar eigen emoties om te gaan.

En ik snap wel dat je als scholieren iets voelt van 'wij staan als klas tegeno ver de docenten', maar die docenten zijn er ook om dit soort wangedrag op te lossen, want voorbij een bepaald punt lukt dat niet binnen een groep zelf.
En het is ook in het belang van dat meisje zelf dat zij stopt met haar losersgedrag.
Het gaat niet over klikken of over slap zijn.
(Slechte psychologen wauwelen over 'dat je weerbaar moet worden' en zo.)
Dat jij slap,zou zijn ismhet oordeel van de pesters, die zijn per definitie ermop uit om jouw eigenwaarde onderuit te halen.

Citaat:
k zit in de 3e en er zijn een paar kinderen (4) uit m'n klas die afgelopen vrijdag mijn paarden Instagram account gingen bekijken en er over praten etc. Ik voelde mij toen zo ongemakkelijk, ik zat toen toevallig achter hun.. Vlgm werd ik helemaal rood. En diezelfde vrijdag moest ik ook een presentatie geven en van de docent moest ik dus stil zeggen, en toen sloeg (volgens de klas) mijn stem over, dus veel mensen gingen lachen enz. Ik voel mij dan ook heel vaak heel ongemakkelijk in de klas, ik heb 3 beste vriendinnen, maar wij zijn met z'n 4en eigenlijk heel anders dan de rest van de klas.. Wij zijn niet van die arrogante en drukke populairdere types.


1) OF het pesten is, hangt zogezegd af van de toon.
Dat klasgenoten ietsmdat voor jou belangrijk is bekijken, kan spannend zijn.
Maar cynisme, "nodeloze" kritiek (="het is van Lisette, DUS fout") is reden om aan de bel te trekken.

2) Mbt de klas tot stilte manen vind ik dat raar, dat hoort de docent te doen.
En ik begrijp best dat jij je er niet gemakkelijk bij voelt.
Wel maakt het uit of er expres geklets werd, zo van "Oh, Lisette staat voor de klas, wij gaan keten" - of dat het een kwestie was van dat er gewoon gekletst werd, omdat er duizend dingen interessanter zijn dan de les....
Citaat:
Maar je snapt wel dat naar de docent gaan ten eerste een beetje apart is omdat ze natuurlijk niet echt iets fout hebben gedaan. En ten 2e het dan weer ongemakkelijk word. Maar ik ben wel bang dat er meer achter speelt.. Iemand tips? Of ideeën..

Gesteld dat je goed kunt praten met je mentor: meld het. Gewoon omdat je geen herhaling wil. Omdat jij je ongemakkelijk voelt, verder niet.
Gaat het verder, dan ga je gewoon naar de mentor en meld je wangedrag.
Dat is niet klikken, dat hoort zo. Pesten is niet normaal en graag meteen bij de kop pakken werkt het beste.

[o]

Je suis Charlie - comme tout le monde.

(...en BAH wat is dit onderschrift actueel. )


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Sun, Googlebot, Ubermetrics en 35 bezoekers