Tinnitus, oorsuizen.

Moderators: Polly, Shanna, khirshanta, Amaryllis, Hanmar, Dani

 
 
czarina

Berichten: 1235
Geregistreerd: 07-10-08
Woonplaats: Aan het einde van de wereld..

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-18 06:27

cobelens schreef:
Nico12 schreef:
TS heeft het over tinnitus. De meerderheid van de mensen met tinnitus is slechter horend en is dus juist niet overgevoelig voor geluid. In mijn geval hebben 3 kno artsen mij geloofd om mijn blauwe ogen dat ik 3 soorten tinnitus heb. Omdat er geen tinnitus bij zit met een constante toon kan er geen tinnitus maskeerder, tegen geluid in hoortoestel plaatsen gebruikt worden. Het enigste wat er dan nog aan gedaan kan worden in NL is niets, in Belgie wel, tabletten die de hersenactiviteit onderdrukken en tevens een pepmiddel omdat je anders je moe gaat voelen. Met die tabletten ben ik vrij snel gestopt, de kunst is de tinnitus te negeren en je er niet op fixeren. Dat duurt jaren die gewenning. Op die wijze kom je op het moment dat je wel tinnitus hebt maar er geen last van hebt. Concentreren op andere zaken. Voorbeeld, je bent op wedstrijd, bijvoorbeeld springconcour, dan ligt je focus bij je paard en de hindernissen, tinnitus geen probleem.Tinnitus kan door de oren veroorzaakt worden, maar ook door de gehoorzenuw die een verkeerd signaal doorgeeft. Zelfs het stukje in je hersenen die geluid omzetten kan de oorzaak zijn. Kijk naar medicijngebruik dat oorsuizen als bijwerking heeft.

Ergens anders op focussen helpt om niet knettergek te worden, maar met serieuze tinnitus is het er altijd, hoe hard je ook focust op iets anders.

https://www.euroclix.nl/index?SRef=UBFEcdYcQSUqYzpm
Eenvoudig een extra'tje bijverdienen door middel van clix bij aankopen via webshops en vele andere mogelijkheden tot het verdienen van extra clix. Deelname is volledig gratis.


ellepel

Berichten: 39901
Geregistreerd: 24-02-04
Woonplaats: assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-18 06:37

Heftig allemaal om te lezen!

Hier geen tinnitus maar iets wat ook erg vervelend is,namelijk oor myoclonus.
Kan er aan geopereerd worden,maar juist door wat czarina zegt weerhoud mij er van om het te laten doen.

Ik heb er nu ongeveer 3 jaar last van, huisarts dacht eerst steeds dat ik oorontsteking had omdat ik vertelde dat ik onweer in mijn oor heb en een vol gevoel.
Na 2 jaar aanmodderen met oordruppels die niks hielpen eindelijk doorverwezen naar een kno arts.
Ik had al research gedaan op google en zei dat ik dacht dat ik oormyoclonus had.
Arts keek in mijn oor, zei zooo die zien er mooi uit...keek in mijn keel en zei: ja je hebt gelijk!
Opereren kon, maar gaf risico

Kaak fysio is wel fijn,maar doet bij mijn klachten niet veel.
heb er gelukkig niet dagelijks last van, wel meer als ik gespannen ben of stress heb.
Linkt ook wat aan tensor tympanisyndroom.

Wat bij mij doet verergeren is pratende mensen, lage geluiden.
Slapen gaat gelukkig goed,kan wel smorgens er soms wakker van worden

A woman needs two men in her life - the horse of her dreams and a jackass to pay for it.

ElCamino

Berichten: 6770
Geregistreerd: 01-03-05
Woonplaats: Naarden

Re: Tinnitus, oorsuizen.

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-18 07:20

Mijn vader heeft heel erg oorsuizen gehad, en het was volgens hem net alsof constant de kraan loopt/de wc doorloopt...hij moest er soms zelfs van huilen. Echt heel zielig. Hij kon zich ook niet concentreren omdat het soms zo erg was.

Zijn gehoor ging echter ook achteruit.
Sinds hij een gehoorapparaat heeft is het bijna weg !!!! Heeft wel een tijd geduurd voor we hem zover hadden maar hij is nu erg tevreden !

CoonArt

Berichten: 19924
Geregistreerd: 20-05-07
Woonplaats: Schiedamse jeneverkop!

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-18 07:25

Ik ook maar je went eraan... :)

Paarden: dik rond harig knuffelig lief awesome groot klein breed smal, maar ook bijten happen slaan trappen zweten rollen vies schoon vuil, soms wat irritant, maar bovenal SUPERBRAAF! (en je kan je geheimpjes kwijt want ze vertellen toch niks door! Oh en heerlijk op rijden, galopperen, draven, en een beetje stappen...)

Alvaron

Berichten: 1530
Geregistreerd: 26-03-02
Woonplaats: De Steeg

Re: Tinnitus, oorsuizen.

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-18 08:00

Ja, hier ook tinnitus. Al een jaar of 10 denk ik. Is ontstaan in een periode dat ik enorm ben afgevallen. Of daar een relatie mee is weet ik niet, maar omdat uit een recent onderzoek is gebleken dat het te maken heeft met afbraak van vet in de hersenen, zou dat in mijn geval best eens een verklaring kunnen zijn.
Het is in ieder geval niet gekomen door te harde muziek o.i.d.

Ik hoor het wel constant, maar het is een hele hoge piep/suis en daardoor redelijk makkelijk te negeren. Het enige is dat ik merk dat ik in een drukke omgeving geen geluiden meer kan uitfilteren. Alles komt ongefiltert binnen en dus kan ik in een rumoerige omgeving bijvoorbeeld geen gesprek meer volgen.

Verder merk ik ook wel dat wanneer ik langdurig in een rumoerige omgeving ben geweest, ik er meer last van heb dan wanneer ik de hele dag in een stille omgeving ben geweest. Dan heb ik veel minder last van de tinnitus en kan ik het makkelijker negeren.

Endurance: To Finish is To Win!
[o]

Alvaron 1.6.1988 - 31.8.2017 Dag lief, ik mis je...

Saskia9

Berichten: 10858
Geregistreerd: 18-09-03
Woonplaats: Sprang Capelle

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-18 08:00

Ik ben er toendertijd ook mee naar de huisarts geweest,kreeg een ontstekingsremmer mee om te proberen. Die deed niks. Verder werd er ook gevraagd in welke mate het me hinderde, want volgens de huisarts zijn er dus mensen die er depressief van worden en soms zelfs het leven niet meer zien zitten! Daar schrok ik wel van eigenlijk. Ik ben vrij nuchter en kan het goed blokken, dat is mijn voordeel denk ik.

Overigens ben ik eigenlijk wel benieuwd hoe hoog mijn piep dan is, simpelweg omdat ik weleens de vraag krijg van mensen wat ik dan precies hoor en hoe hoog. Tja, zie dat maar eens uit te leggen :Y)

Trotse mama van Julian 15-01-2011 <3 En Nina 06-07-2014 <3

Cookies

Berichten: 4928
Geregistreerd: 30-10-02
Woonplaats: På hybel

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-18 08:11

Ik heb een poos tinnitus gehad na medicatie. Gelukkig niet heel hard, ik had er alleen last van in bed en op echt stille momenten. Het heeft meer als een half jaar geduurd voordat het weg was. (ben met de medicatie gestopt) Nu hoor is nog lichtjes suizen soms 's nachts.
Mijn moeder heeft het heel erg. Dit is gekomen na vuurwerk. Vreselijk.

My imaginary friend thinks you are stupid.

MarliesV

Berichten: 9216
Geregistreerd: 24-06-08
Woonplaats: Hellendoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-18 08:13

Mijn vader heeft tinitus nav een aanrijding waarbij hij een whiplash heeft opgelopen.

Sindsdien gaat het niet goed, hij heeft een burnout gekregen, enorme problemen met concentratie, slaapt slecht enz.
Grotendeels aan de tinitus te wijten volgens de arts.

Via de KNO arts heeft hij nu gehoorapparaten die een constante ruis produceren, welke de piep tegen gaat qua geluid zeg maar. Na een aantal weken gebruik gaat dit ook helpen in de nachten en wordt het slapen beter.
Sinds zijn apparaten heeft hij dus een stuk betere kwaliteit van leven gekregen. Het was echt niet meer te doen daarvoor.

Mooi dat er mensen zijn die het kunnen negeren/wegdrukken. Maar dat geldt niet voor iedereen helaas. Gelukkig zijn er meer oplossingen.

Life is short....SMILE while you still have teeth!

Cerilene_

Berichten: 2366
Geregistreerd: 28-05-05
Woonplaats: Haarlem

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-18 08:23

Bij operatie van mijn aandoening (tumor van de evenwichtszenuw) komt het erg vaak voor dat mensen ernstige tinnitus of hyperacusis overhouden bij het doorsnijden van de gehoorzenuw (zit vast aan de evenwichtszenuw. Ik had super veel complicaties, maar ben super dankbaar dat dit mij grotendeels bespaard is gebleven. Alleen als ik te veel gedaan heb overdag en ik daarna in mijn bed lig neemt de spoorwegovergang die ik hoor soms zoz toe dat het even lastig is het te negeren, verder is het op de achtergrond heel goed te negeren en zelfs vaak helemaal stil in dat oor. Als ik mijn (cross) gehoorapparaat draag hoor ik veel ruis (geen idee of dat het oorgeluid versterkt is of het gehoorapparaat zelf), dus die draag ik alleen als ik in een wat drukkere omgeving ben (dan heb ik ze toch het hardst nodig).
Sommige lotgenoten hebben speciale psychologische gesprekken en trainingen om er mee om te leren gaan. Kijk bijvoorbeeld eens bij stichting ggmd, gespecialiseerd in gehoorproblemen.
Vooral als je oor verder nog wel wat hoort bestaan er gehoorapparaten die het bijgeluiden kunnen maskeren.
Maar vaak is er mee om leren gaan helaas de enige oplossing. Erg ellendige aandoening, erg inbegrepen ook hoe ernstig het het functioneren kan belemmeren.
Veel sterkte allemaal!

rumay

Berichten: 2179
Geregistreerd: 15-11-05
Woonplaats: Woubrugge

Re: Tinnitus, oorsuizen.

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-18 09:09

Mijn vriend heeft een brughoektumor en daardoor er erg veel last van tinnitus, hij omschrijft het als in de ochtend is een vliegtuig aan het taxiën, in de middag staat hij klaar om op te stijgen en geeft gas, einde middag is het vliegtuig aan het opstijgen en in de avond komt er weer meer rust.
Hij heeft zich aangemeld in het LUMC daar is een afdeling om met tinnitus om te gaan.
Helaas is er een wachttijd.

Ceetje_bokt

Berichten: 2149
Geregistreerd: 01-05-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-18 09:30

Nico12 schreef:
TS heeft het over tinnitus. De meerderheid van de mensen met tinnitus is slechter horend en is dus juist niet overgevoelig voor geluid. ..... de kunst is de tinnitus te negeren en je er niet op fixeren. Dat duurt jaren die gewenning. Op die wijze kom je op het moment dat je wel tinnitus hebt maar er geen last van hebt. Concentreren op andere zaken. Voorbeeld, je bent op wedstrijd, bijvoorbeeld springconcour, dan ligt je focus bij je paard en de hindernissen, tinnitus geen probleem.

Ik ben het niet eens met je eerste opmerking, want ik ben zowel slechthorend met toestellen, maar ook zeker overgevoelig voor geluid. Wel helemaal eens met je tweede opmerking. Ik merk wanneer ik moet ben ik de oorsuizingen minder goed kan negeren. Het is bij mij een soort golvend geluid, ik kan het niet nadoen. Gelukkig is mijn tinnitus een zacht geluid.

Iris82

Berichten: 37345
Geregistreerd: 04-10-02
Woonplaats: Tilburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-18 09:53

Ik heb hyperacusis en tinnitus en een gehoorbeschadiging in mn rechteroor (oorzaak onbekend). Mijn tinnitus is een hele hoge piep. Soms wordt ie spontaan 5 minuten heel hard en dan zakt het weer weg naar acceptabel niveau. Heb daar eigenlijk vrij weinig last van.

Mn hyperacusis daarintegen is wel echt bijzonder hinderlijk. Met name bij stressperioden heb ik er extra last van. Normaal stemgeluid komt dan al als een mokerslag binnen. Zelfs het bruisen van cola in een glas dat op tafel staat, is te hard. Helaas is er geen wondermiddeltje voor. Er zijn wel dingen die de KNO wil proberen, maar de kans is dat ie het 'alleen maar erger maakt' en daar zit ik al helemaal niet op te wachten. :+

Saskia9 schreef:
Verder werd er ook gevraagd in welke mate het me hinderde, want volgens de huisarts zijn er dus mensen die er depressief van worden en soms zelfs het leven niet meer zien zitten! Daar schrok ik wel van eigenlijk. Ik ben vrij nuchter en kan het goed blokken, dat is mijn voordeel denk ik.


Ik denk dat het ook bijzonder afhankelijk is van hoe hard de piep is. Een conciërge op mijn middelbare school die had kennelijk echt een oorverdovende piep, dat had echt zoveel invloed op zijn leven. Die is uiteindelijk ook uit het leven gestapt.

Poking Stick: [o] , about 30cm long, that can be concealed up a sleeve, and can be used to 'poke' people or a kerstman who argue with you/irritate you/deserve poking/don't deserve poking but you poke anyway/anyone in the hope of enraging them/making them move/injuring them/anything.
Figaro schreef:
_O- Ik voel een geitenwollensok aankomen.. Misschien zit ie wel in mijn doos :')

Quir

Berichten: 14756
Geregistreerd: 13-07-05
Woonplaats: Zweden

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-18 09:54

Gevoelig voor geluid heeft meestal ook helemaal niets met horen of iets te maken, dat heeft te maken met de prikkelverwerking in de hersenen.

Ik heb ook tinnitus, maar geen constante. Wel continue een piep en suizen. In beide oren. Maar hoe hard het is, is afhankelijk hoe hoog (of laag) de druk in mijn hoofd is. Het geluid is voor mij vaak een van de eerste tekenen dat mijn drain in mijn hersenen het niet (goed) doet. Als de druk toeneemt neemt het geluid ook toe. Maar vooral ook bij een lage druk (drain te veel gedaan heeft) wordt het geluid harder.

Heb ook veel moeite met prikkels en deze verwerken, bij veel prikkels (visueel, geluiden, geuren, smaken maar ook gevoel) gaat alles steeds trager. Geluid kan dus ook echt pijnlijk zijn, zelfs de piep en het suizen is dan pijnlijk. Bepaalde prikkels uitschakelen kan ik ook niet meer, alles komt even hard binnen en eist even veel "aandacht" op. Kan het geluid dus ook niet uitschakelen.

Jag vill, jag kan, jag ska. [o]

If you can dream it, you can do it.

ProudJustify

Berichten: 8000
Geregistreerd: 19-02-07
Woonplaats: Iets met buren

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-18 09:58

Nooit officieel vastgesteld, ook eigenlijk nooit voor bij een arts geweest, maar ik heb al jaren
een hoge fluit/pieptoon in mijn oren. Overdag heb ik er eigenlijk weinig last van omdat de omgevingsgeluiden het overstemmen, maar als het stil is in huis of als ik in mijn bed lig dan is het toch wel heel hinderlijk aanwezig. Gelukkig val ik vrij snel in slaap en heb ik er dus verder weinig last van.

Ik denk dat het ontstaan in na een concert waar de gierende gitaren wel erg hard aanwezig waren en het toen nog niet heel gebruikelijk was om oordopjes in te doen. Heb echt 3 dagen last van mijn gehoor gehad -O-

Volg je hart, dat klopt.

Ik was een mooie baby, maar in het ziekenhuis hebben ze mij verwisseld.

Cerilene_

Berichten: 2366
Geregistreerd: 28-05-05
Woonplaats: Haarlem

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-18 10:04

rumay schreef:
Mijn vriend heeft een brughoektumor en daardoor er erg veel last van tinnitus, hij omschrijft het als in de ochtend is een vliegtuig aan het taxiën, in de middag staat hij klaar om op te stijgen en geeft gas, einde middag is het vliegtuig aan het opstijgen en in de avond komt er weer meer rust.
Hij heeft zich aangemeld in het LUMC daar is een afdeling om met tinnitus om te gaan.
Helaas is er een wachttijd.
ik heb ook een brughoektumor. In 2015 geopereerd in LUMC en begin dit jaar bestraald in het hmc. Sterkte aan je vriend!

rumay

Berichten: 2179
Geregistreerd: 15-11-05
Woonplaats: Woubrugge

Re: Tinnitus, oorsuizen.

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-18 10:27

Cerilene_ ik heb je verhaal toen gevolgd, voorlopig geen operatie omdat de tumor vanaf januari tot juli niet was gegroeid, dus over half jaar weer MRI om te kijken hoe het zich ontwikkeld, groeit hij niet dan een jaar later weer MRI.
Bij jou alles nu wel goed

Cerilene_

Berichten: 2366
Geregistreerd: 28-05-05
Woonplaats: Haarlem

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-18 10:33

Lief dat je het vraagt. Gelukkig zijn alle complicaties redelijk hersteld ja. Helaas na 2 jaar weer groei. Bestraling is gelukkig veel beter verlopen zonder rare complicaties, nu wachten en wachten en wachten of het aangeslagen is.
Hopelijk voor je vriend blijft het ding voor altijd stilstaan!!! Rotdingen die tumoren zo dicht in de hersenen!

czarina

Berichten: 1235
Geregistreerd: 07-10-08
Woonplaats: Aan het einde van de wereld..

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-18 11:11

Saskia9 schreef:
Ik ben er toendertijd ook mee naar de huisarts geweest,kreeg een ontstekingsremmer mee om te proberen. Die deed niks. Verder werd er ook gevraagd in welke mate het me hinderde, want volgens de huisarts zijn er dus mensen die er depressief van worden en soms zelfs het leven niet meer zien zitten! Daar schrok ik wel van eigenlijk. Ik ben vrij nuchter en kan het goed blokken, dat is mijn voordeel denk ik.

Overigens ben ik eigenlijk wel benieuwd hoe hoog mijn piep dan is, simpelweg omdat ik weleens de vraag krijg van mensen wat ik dan precies hoor en hoe hoog. Tja, zie dat maar eens uit te leggen :Y)


Kwa hoogte is er door een arts een methode ontwikkeld waarmee het geluid gemeten kan worden. Deze is er inmiddels ook in app vorm. Dan kan je met schuifjes de hoogte, hardheid, scherpte etc instellen net zo lang tot je 1 van de 2 niet meer hoort. Het verslag is te vinden als je even op google zoekt.

Zo heeft de arts van mijn vriend de piep hoorbaar gemaakt voor mij want de ene piep of ruis is weer heel anders dan de andere. Mijn vader had bijvoorbeeld een ruis en kon daar veel beter mee leven dan de piep die mijn partner heeft.
Zo is echt ieder geval weer anders.

https://www.euroclix.nl/index?SRef=UBFEcdYcQSUqYzpm
Eenvoudig een extra'tje bijverdienen door middel van clix bij aankopen via webshops en vele andere mogelijkheden tot het verdienen van extra clix. Deelname is volledig gratis.

anjali
Berichten: 5332
Geregistreerd: 25-07-15

Re: Tinnitus, oorsuizen.

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-18 13:24

Ik heb het gehad door een combinatie van harde herrie en stress. Een soort voortdurend gezoem.Toen kon ik niet meer naar popconcerten gaan,wat ik altijd graag had gedaan. En zelfs in de kerk had ik last van de geluidsinstallatie en moest ik oordopjes dragen.Langzamerhand is dit minder geworden,en nu denk ik er niet meer aan. Maar het is echt een vreselijk irritant iets,want je kunt nooit meer rust vinden als je dit hebt.Overigens, sommige t.v.programma's kan ik ook moeilijk verdragen omdat ze plotselinge hele harde geluiden maken. Zoals bijv. De rijdende rechter!


Janneke2
Berichten: 11988
Geregistreerd: 28-02-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-18 16:53

Citaat:
Kwa hoogte is er door een arts een methode ontwikkeld waarmee het geluid gemeten kan worden. Deze is er inmiddels ook in app vorm. Dan kan je met schuifjes de hoogte, hardheid, scherpte etc instellen net zo lang tot je 1 van de 2 niet meer hoort. Het verslag is te vinden als je even op google zoekt.

Zo heeft de arts van mijn vriend de piep hoorbaar gemaakt voor mij want de ene piep of ruis is weer heel anders dan de andere. Mijn vader had bijvoorbeeld een ruis en kon daar veel beter mee leven dan de piep die mijn partner heeft.
Zo is echt ieder geval weer anders.

Ieder audiologisch centrum kan de hoogte van de piep meten. Bijvoorbeeld 1782 Hz.

Aan de hand van deze totale meting kun je hetzij klanktherapie doen (IAS, Tomatis, benaudira)
hetzij met dit getal een "ruisonderdrukker" aanschaffen, een soort gehoorapparaat.
Het ding maakt 'pink noise' "rondom" die 1782 hertz of wat er maar gemeten is.

Let op: het doel is niet om je af te leiden, maar door de "onderdrukker" zo zacht te zetten dat jij het ding niet hoort, valt met een beetje mazzel driekwart van de piep/ brom/ etc weg.
Erg rustig, kan ik zeggen.

(De wachttijd bij het LUMC was in mijn tijd 8 maanden. Geen doen, vond ik. Gaat het je om 'leren omgaan met'...? Steek je licht dan op bij VIA in Leidschendam: heet nu ggdm - een gespecialiseerd psychologisch centrum rondom gehoorkwesties. En voor klanktherapie of een ruisonderdrukker is het niet nodig.)

[o]

Je suis Charlie - comme tout le monde.

(...en BAH wat is dit onderschrift actueel. )

Jitske94

Berichten: 75
Geregistreerd: 23-03-09
Woonplaats: Leiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-18 21:07

Janneke2 schreef:
Citaat:
Kwa hoogte is er door een arts een methode ontwikkeld waarmee het geluid gemeten kan worden. Deze is er inmiddels ook in app vorm. Dan kan je met schuifjes de hoogte, hardheid, scherpte etc instellen net zo lang tot je 1 van de 2 niet meer hoort. Het verslag is te vinden als je even op google zoekt.

Zo heeft de arts van mijn vriend de piep hoorbaar gemaakt voor mij want de ene piep of ruis is weer heel anders dan de andere. Mijn vader had bijvoorbeeld een ruis en kon daar veel beter mee leven dan de piep die mijn partner heeft.
Zo is echt ieder geval weer anders.

Ieder audiologisch centrum kan de hoogte van de piep meten. Bijvoorbeeld 1782 Hz.

Aan de hand van deze totale meting kun je hetzij klanktherapie doen (IAS, Tomatis, benaudira)
hetzij met dit getal een "ruisonderdrukker" aanschaffen, een soort gehoorapparaat.
Het ding maakt 'pink noise' "rondom" die 1782 hertz of wat er maar gemeten is.

Let op: het doel is niet om je af te leiden, maar door de "onderdrukker" zo zacht te zetten dat jij het ding niet hoort, valt met een beetje mazzel driekwart van de piep/ brom/ etc weg.
Erg rustig, kan ik zeggen.

(De wachttijd bij het LUMC was in mijn tijd 8 maanden. Geen doen, vond ik. Gaat het je om 'leren omgaan met'...? Steek je licht dan op bij VIA in Leidschendam: heet nu ggdm - een gespecialiseerd psychologisch centrum rondom gehoorkwesties. En voor klanktherapie of een ruisonderdrukker is het niet nodig.)


Kan ik hieruit opmaken dat jij de ruisonderdrukker/gehoorapparaat hebt? Ben je hier tevreden over? Ik hoorde dat zoiets €3.000 kost?

<3

rumay

Berichten: 2179
Geregistreerd: 15-11-05
Woonplaats: Woubrugge

Re: Tinnitus, oorsuizen.

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-18 08:22

Janneke2 dank je voor je info ga eens even kijken wat dat voor mijn vriend kan betekenen,

Janneke2
Berichten: 11988
Geregistreerd: 28-02-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-18 09:28

Jitske94 schreef:
Kan ik hieruit opmaken dat jij de ruisonderdrukker/gehoorapparaat hebt? Ben je hier tevreden over? Ik hoorde dat zoiets €3.000 kost?

Ja, 'oma wordt een beetje doof', ik gebruik dus meestal de combinatie.
Ik zou mijn toestellen ook alleen voor gehoor of als ruisonderdrukker kunnen gebruiken.
Ik ben er tevreden over.

Ik heb vier jaar geleden 2400 euro betaald, ik heb het nog teruggekregen van de verzekering ook.

[o]

Je suis Charlie - comme tout le monde.

(...en BAH wat is dit onderschrift actueel. )

Bastin
Berichten: 195
Geregistreerd: 09-03-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-18 10:00

Ik meld mij ook!

Sinds 21 augustus last van een piep in mijn linkeroor en ruis in mn gehele hoofd. Begonnen toen ik naar bed ging op een normale dinsdagavond. Gehoortest gehad bij de KNO arts en geen gehoorverlies. Had het weekend daarvoor ook geen feestje oid gehad.

Ik ontdekte dat mijn linker boven verstandskies al voor een deel was door gekomen sinds twee maanden. Ik ben daarvoor gisteren bij de kaakchirurg geweest maar die denkt niet dat het daar vanaf kan komen. Zelf twijfel ik nog. Hij heeft me doorgestuurd naar een gnatholoog. Het kan ook uit je kaken komen! (ik heb ook continu een 'knak' aan de linkerkant van mijn kaak met slikken en gapen etc.)

Verder ga ik naar een kaak fysio en ga ook nog accupunctuur proberen. Ik kon er in het begin echt niet mee omgaan en nog steeds vind ik het lastig maar overdag gelukkig geen last van. Alleen met slapen is het super irritant.

Ik hou nog even de hoop dat het wellicht nog wegtrekt. Er zijn heel veel mensen waarbij het weer is verdwenen! *\o/*

Pandora2
Berichten: 7934
Geregistreerd: 04-01-13
Woonplaats: Belgie

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-18 11:18

Hier ook een lotgenoot.
Bij de kno arts destijds vastgesteld dat ik hoge tonen niet meer hoor.
De beste man raadde mij toen aan hoge dosissen vit B3 te proberen omdat dit de doorbloeding zou verbeteren, maar de kans was klein dat het weg zou gaan.
Heb dus niks geprobeerd :+


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _FD, Gea99, Googlebot, LotusT, sanso en 36 bezoekers