Schouderklachten maar geen diagnose

Moderators: Mondy, Mjetterd, Polly, Hanmar, ynskek, Ladybird, Princesj

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Lestrange01

Berichten: 1902
Geregistreerd: 20-01-14

Schouderklachten maar geen diagnose

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-10-18 21:56

Hey! Sorry alvast als dit een lang verhaal wordt!

Begin 2016 kreeg ik plots last van mijn schouder, het voelde als een soort stekende pijn in een specifiek punt op mijn schouder "van binnen". Pijnstillers hadden absoluut geen effect op de pijn. Ik dacht toen dat ik misschien een rare beweging met mijn schouder had gemaakt of zoiets, en dat het binnen een paar dagen over zou gaan.
De pijn was (is) in de ochtend vrijwel niet aanwezig en wordt gedurende de dag erger. Avonds was het het ergst.
Tot ik dus na 3/4 dagen opmerkte dat ik mijn arm niet meer goed kon bewegen.. ik kon in principe mijn arm alle kanten bewegen (mijn schouder zat dus niet vast), maar het voelde alsof mijn arm van het een op het andere moment al zijn spierkracht was verloren... ik kon mijn arm nauwelijks omhoog doen, dan moest ik met mijn andere arm ondersteuning geven.

Ik ben op een gegeven moment naar mijn eigen huisarts gegaan, maar die zei dat ik gewoon spierpijn had en dat hij niets merkte van het verschil in kracht (...... :roll: )

Na een week of drie was het nog erger geworden en legde ik mijn telefoon zelfs weg omdat in bed liggen op mijn zij zoveel pijn in mijn schouder deed. Een hele scherpe pijn.. ik kon inmiddels ook geen borden vast houden met die arm, dan liet ik ze gewoon vallen. Het was alsof mijn spieren niet meer bestonden!!
Toen ben ik naar een andere dokter gegaan en die heeft mij ontstekingsremmers gegeven, maar hij zei dat hij niet wist hoe dit kwam, hij ging uit van een ontsteking. De medicijnen hielpen tegen de pijn! Maar het heeft maanden geduurd voordat mijn kracht weer een beetje op een goed niveau terug was, en zelfs nu voel ik nog steeds een licht verschil.

Echter komt de pijn af en toe terug.. niet vaak, maar een paar keer per jaar. Het duurt dan niet langer dan een week en gaat vanzelf over, maar het meest vervelende is dat een paar uur nadat de pijn begonnen is ik gelijk krachtsverlies in mijn schouder/arm heb! Ik snap gewoon echt niet hoe dat zomaar kan gebeuren.

Ik heb op internet proberen te zoeken, maar ik kom nooit iets tegen wat echt past. Aangezien het kracht verlies dus nooit als symptoom beschreven staat.

Even een paar dingen:
* de pijn wordt niet getriggered door overbelasting. De enige connectie die ik tot nu toe heb kunnen vinden is dat het altijd op speelt wanneer ik ziek ben. Ik weet niet eens of dit een mogelijk verband is.. maar tot nu toe valt het wel altijd samen
* kracht verlies begint echt binnen een paar uur na de pijn! Het lijkt me onwaarschijnlijk dat het dan komt doordat ik mijn arm niet gebruik door de pijn (zoals de dokter dacht). Kunnen je spieren na een paar uur wat minder gebruik al verzwakken op zo'n extreme manier?
* pijn is alleen in de schouder, echt midden in. Ik kan de pijn niet zo goed beschrijven.. het voelt scherp en diep in mijn schouder

Iemand die weet wat dit is? Hoe ik dit kan voorkomen? Ik wil namelijk niet dat ik straks niks kan tillen wanneer ik moet werken.. ik heb er deze week namelijk weer last van (ben ook ziek dus ... valt weer heerlijk samen :') )


Lestrange01

Berichten: 1902
Geregistreerd: 20-01-14

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-10-18 22:05

karuna schreef:
Ben je alleen naar een huisarts geweest? Is er een foto of echo gemaakt? Klinkt als calcificatie . Dat is erg pijnlijk. Als er niet iets meer gedaan is dan ha zou ik doorverwijzing vrgen naar orthopeed

Ik loop daar al lang af en aan mee te klooien


Ja alleen naar de huisarts (twee verschillende dus) en beide zagen geen reden om fotos te maken. Nu ben ik weer terug bij mijn eigen huisarts, dus ik ben een beetje onzeker om terug te gaan.. zal wel weer afgedaan worden als spierpijn..

Ik ga even zoeken over calcificatie!

Lestrange01

Berichten: 1902
Geregistreerd: 20-01-14

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-10-18 22:24

verootjoo schreef:
Gebruik je medicatie? Ik heb precies dit als bijwerking van strumazol gehad :=


Ja, medikinet, maar geen strumazol :D

enjoymyhorse schreef:


In grote lijnen klopt het wel met wat ik heb, het is alleen dat er bij geen enkele keren sprake is geweest van overbelasting. De eerste keer dat ik het kreeg sporten ik niet, ging ik niet naar school en werkte ik niet. Ik lag toen juist veel in bed omdat ik ziek was.

Ik overweeg het wel om naar de huisarts te gaan als het langer blijft, maar omdat het steeds maar een week pijn doet en dan vanzelf over gaat weet ik gewoon dat ik niet serieus genomen zal worden. Wie weet is de pijn morgen weg en dan zit ik daar bij de huisarts
"... ja.... ik had pijn aan mijn schouder, maar nu niet meer!"

Lestrange01

Berichten: 1902
Geregistreerd: 20-01-14

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-10-18 22:32

verootjoo schreef:
Bij medikinet staat ook artralgie als vaak genoemde bijwerking...

Ik zou daar ook serieus naar kijken. Zeker omdat het zo komt en gaat. Als je echt wat hebt aan de schouder kan het niet soms weg zijn en soms zo heftig zonder dat je iets bijzonders hebt gedaan.

Ik herken het iig precies, ineens heftige pijn, maar gaat ook vanzelf weer weg.


Gelukkig klinkt artralgie niet als hetgene wat ik heb, ik heb juist het gevoel alsof mijn schouder heel bewegelijk is zeg maar :+

Maar dat medikinet veel rare bijwerkingen heeft dat weet ik (en ondervind ik helaas..) wel. Als ik ergens last van heb is dat meestal het eerste waar ik naar kijk, want die heeft zo'n enorme waslijst bijwerkingen dat vrijwel alles er tussen staat

Lestrange01

Berichten: 1902
Geregistreerd: 20-01-14

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-10-18 09:15

Tivoli schreef:
Ayasha schreef:
Als de kracht zo snel weg gaat en ook weer terug keert zou ik eerder een doorverwijzing naar een fysio vragen. Klinkt als een zenuw die soms gekneld komt te zitten.

Hier moest ik ook meteen aan denken.
Een zenuw kan ook geïrriteerd en bekneld raken door verkeerde schouderbewegingen (of trauma van buitenaf natuurlijk.)
Ben je al eens bij een manueel therapeut geweest? Deze heeft mij destijds erg geholpen naast alle injecties in het schoudergewricht en het A-C gewricht.
Schouderpijn is ellendig, want vaak blijf je er je hele leven lang last van houden is mij verteld door de therapeut. Dit omdat je lichaam al jaren in dezelfde houding zit en simpelweg zo is gegroeid. Dat kun je wel verbeteren maar niet volledig omgooien omdat je al uitgegroeid bent.
Ik ben uiteindelijk doorgestuurd naar de schouderpoli, dus er bestaan echt veel meer mensen met deze klachten, ik denk dat jij daar ook bij hoort TS. :(:)
Edit: en alle medicatie heb ik opzij gegooid sinds ik begon te leren mijn houding te verbeteren met de manueel therapeut (onder begeleiding en met ‘kraken’ en massage) Sommige dingen kun je niet met pillen oplossen maar moet je bij de bron aanpakken. :)


Ik ben echt alleen naar de huisarts gegaan... De huisarts waarvan ik ontstekingsremmers kreeg was echter ook fysio en die heeft ook naar mijn schouder gekeken en me wat dingen laten doen om te kijken hoe het zat met het kracht verlies. Alleen had ik toen al zooo lang last, dat hij er 100% van overtuigd was dat het kwam doordat ik door de pijn mijn arm minder was gaan gebruiken en dat mijn arm daardoor zwak was geworden. Dat dit al begonnen was zo'n 2/3 dagen nadat de pijn begon wilde hij niet geloven. Heb verder ook geen oefeningen meegekregen, hij zei dat het vanzelf bij zou trekken.

Vannacht werd ik zelfs wakker van de pijn, erg vervelend.. Als het niet snel over gaat ga ik even een afspraak maken -O- zal niets anders op zitten

Lestrange01

Berichten: 1902
Geregistreerd: 20-01-14

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-10-18 09:59

Janneke2 schreef:
"Als ik ziek ben", schreef je.

Heb je dan koorts...?


Ja, althans, verhoging. En een blaasontsteking |( . De eerste keer dat ik het kreeg had ik een hele zware keelontsteking (die ik niet heb behandeld.. waardoor die nog erger werd... tot er uit eindelijk toch geloofd werd dat ik ziek was en toen moest ik dus een week thuis blijven en in bed liggen en kreeg ik eindelijk antibiotica).

Mijn moeder was er overigens niet helemaal mee eens, ze zei dat ze maandag naar de huisarts gaat bellen voor een afspraak, is dat ook gelijk geregeld :+


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: 92Michelle, Amber3, Dammie, Google Ads, Googlebot, harenberg, Jessie2020, Kelly1992, MarieAnne, Myrthe_Roos, Samo, San_, Saskiaa_, Siebel, xKatjj, xxxmh en 108 bezoekers