Whiplash, ervaringen?

Moderators: Hanmar, ynskek, Ladybird, Princesj, Mondy, Polly, Mjetterd

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

_Roxanne

Berichten: 882
Geregistreerd: 15-08-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-18 11:56

Ik zat achter het stuur van de middelste auto bij een kettingbotsing. Behalve wat spierpijn en veel schrik niet ergens echt last van, maar de ochtend er na toch maar even voor controle naar de huisarts. Niet veel aan de hand zei die, doe gewoon wat je normaal ook doet (inclusief paardrijden).

Dat weekend gewoon op wedstrijd gegaan en ze hebben me met stevige uitvalsverschijnselen van mijn paard af moeten dragen. Een paar dagen later zat ik bij de neuroloog en revalidatie-arts. Ik kan je maar 1 ding meegeven: neem de tijd.

Een whiplash is zo'n vaag en ongrijpbaar iets. De klachten werden bij mij in het begin juist erger. Een zware typerende hoofdpijn, maar ook 'zware' ledematen (als in: autostuur niet normaal kunnen vasthouden, voet niet hoog genoeg optillen met traplopen). En nog een hele rits van andere vage klachten. Toen ik bij de fysio en ergotherapeut niet meer snel vooruit ging werd ik naar een osteo verwezen. Die man heeft echt heeeeeeel veel kunnen doen, klachten als overgevoeligheid voor licht en geluid gingen daardoor bijvoorbeeld weg. Uiteindelijk ruim een half jaar onder behandeling geweest.

Na het incident dat ze me van mijn paard af hebben moeten halen heb ik anderhalve maand niet meer gereden, daarna weer rustig opgebouwd.

Die typerende hoofdpijn komt nu af en toe nog terug, één wervel blijft ook nog altijd wat gevoelig.

TS, laat je goed onderzoeken en neem vooral de tijd!

Hold onto what makes you happy
If it tries to buck you off, just hold on even tighter


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Liv, carley, Casino13, CastaMickey, Felicxa, Globe, GoogleAdsense, Googlebot, kim_1990, La_Lune, lauret, Seventeen, Vulina en 107 bezoekers