Competitiesport/wedstrijdsporters

Moderators: Mondy, Mjetterd, Polly, Hanmar, ynskek, Ladybird, Princesj

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Greetje63
Berichten: 1655
Geregistreerd: 08-01-15

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-18 20:21

Op mijn 42ste begonnen met hardlopen. Pas na een jaar een eerste wedstrijdje meegedaan. En toen ik na twee jaar bij mijn eerste halve marathon als tweede dame over de finish kwam maar niet op het podium mocht omdat ik geen wedstrijd licentie had is het competitie element in mij echt aangewakkerd.
Lopen zonder wedstrijd element is voor mij een manier van leven geworden maar lopen als sport met het competitie element erbij heeft voor mij heel veel toegevoegde waarde.
Nu hoeft leeftijd geen belemmering te zijn. Behalve dat je de competitie met jezelf aan kunt gaan, kun je dat ook met leeftijdgenoten. NK's, WK's voor masters zijn niet minder ambitieus dan NK's en WK's voor masters. Inmiddels 3 NK medailles waarvan er overigens maar 1 bij de masters in en de andere twee ik als 50 plusser overall heb weten te bemachtigen. Waarbij ik bij de laatste zelfs het WK limiet heb weten te behalen en met het nederlands team naar het WK mee mocht doen.

Suzanne ik begrijp je reactie niet helemaal. Waarom kun je nu niet sporten met een doel? Omdat je er van overtuigd bent niet de aller aller beste te kunnen zijn? In dat geval was je dat dan in het verleden wel? Want dat is natuurlijk iets wat voor maar heel weinige is weggelegd,zelfs binnen de wereld top is DE overwinning maar zeer incidenteel. En waarom is het beste uit jezelf halen of te wel de competitie met jezelf aangaan niet voldoende uitdagend voor je?Greetje63
Berichten: 1655
Geregistreerd: 08-01-15

Re: Competitiesport/wedstrijdsporters

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-18 21:25

Maar waarom kun je nu dan niet meer aan wedstrijden meedoen?

Greetje63
Berichten: 1655
Geregistreerd: 08-01-15

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-18 22:17

Oh dat is wel heel jammer dat je naast het wedstrijd element (waarvan ik begrijp dat je dat zal missen) je niet meer kan genieten van gewoon recreatief bezig zijn met paardrijden. Dat is wel heel zwart wit en daarmee ben je dan zelf dubbel benadeeld.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Charaz, dressagelady, goldith, lianne125, Maliboe, pony33, RubyRed en 108 bezoekers