ervaringen gebroken heup langere termijn

Moderators: Mondy, Mjetterd, Polly, Hanmar, ynskek, Ladybird, Princesj

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
jeetje77

Berichten: 2144
Geregistreerd: 28-11-14
Woonplaats: Ergens in Fryslan

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-18 18:38

Ik moest even nadenken over reageren. Ik heb een aantal jaar geleden mijn heup gebroken, alleen mee doorgelopen. Spoedeisende arts vond foto's niet nodig. Is verder een andere discussie hoe, wat & waarom.

Na een half jaar later bleef ik bewegingsbeperkt. Toch foto's laten maken. Hieruit bleek gebroken. Orthopeed 1 zei kan ik niks aan doen, binnen een jaar heb je ws een prothese. Daar was ik het niet zo mee eens, dus seconds opinion. Die is nog eens goed gaan kijken en een ct scan laten maken. En kwam met, dmv gerichte therapie moeten we een heel eind kunnen komen. Dus ook niks opnieuw breken oid. Dat ben ik gaan doen uiteraard. En na 7 mnd 2x per week fysio, veel oefeningen en 2x per week zwemmen was mijn beperking zeer sterk verbeterd.

Nu 2 jaar later kan ik zeggen dat het goed gaat, mits ik me aan wat spelregels houd. Ik ga nog 1x per mnd naar de fysio. En moet echt 1x per week zwemmen. En mijn oefeningen boven doen.
Ik krijg last van mijn heup (slechte kant) als ik dat niet doe, als ik moe ben (duck walk) en bij temperatuurswisselingen mn naar de kou toe.

Ik had overigens een collum fractuurjeetje77

Berichten: 2144
Geregistreerd: 28-11-14
Woonplaats: Ergens in Fryslan

Re: ervaringen gebroken heup langere termijn

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-09-18 22:36

Kleermakerszit is idd een dingetje. Dat lukt mij ook niet meer.
En sokken, schoenen en broeken links is soms een regelrechte balans oefening. Panty's, echt ff bedenken links eerst anders kom ik er niet in.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot, Googlebot en 40 bezoekers