Binnen twee weken (veel) minder snel buiten adem?

Moderators: Polly, Ladybird, Hanmar, Mondy, Sica, Mjetterd, ynskek, Giolli, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
FirebirdM
Berichten: 528
Geregistreerd: 15-12-06

Binnen twee weken (veel) minder snel buiten adem?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-05-18 19:01

Hoi allemaal,

Over twee weken heb ik een érg belangrijke presentatie, maar sinds ik niet meer aan paardrijden doe en niet meer naar werk fiets heb ik de conditie van een vaatdoek. Ik merk dat ik tijdens mijn verhaal nu halverwege buiten adem raak, dat was eerder niet zo en dat kan ik écht niet gebruiken.

Wat is de beste manier om binnen nu en twee weken te zorgen dat ik meer lucht heb? Hardlopen (volgens een bepaald opbouwschema)? Naar de sportschool (wat dan)? Iets anders?

Ik ben echt zo onatletisch als de pest maar heb hier wel wat voor over, dus als iemand goede tips heeft: graag! :j

Sar·chasm ('sär-"ka-z&m): the giant gulf (chasm) between what is said and the person who doesn't get it.FirebirdM
Berichten: 528
Geregistreerd: 15-12-06

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-05-18 19:14

Love_Rosie: ik ga even kijken, bedankt! Het gaat me totaal niet om spieren of afvallen oid, maar echt puur om longinhoud.

goeroe: Ja, daar heb je wel een punt. Ik kan het met ademtechnieken deels onder controle houden maar dat lukt sinds kort dus soms wel, soms niet goed. Dat omslagpunt waarna het soms ook niet lukte zat 'm op het moment dat ik niet meer fietste... Daarvoor nooit ergens last van (en ik geef echt heel vaak presentaties, vind het ook superleuk en niet eng ofzo). Ik denk dat het dus allebei een rol speelt!

Ik werk op 5 hoog, kan sowieso iedere dag de trap gaan nemen bedenk ik me net. :')

Sar·chasm ('sär-"ka-z&m): the giant gulf (chasm) between what is said and the person who doesn't get it.

FirebirdM
Berichten: 528
Geregistreerd: 15-12-06

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-05-18 19:33

Tsja daar zeg je wat...

Hopelijk, als ik denk dat het aan m'n conditie ligt en dat aanpak, helpt het vervolgens alsnog (maar dan misschien door mezelf voor de gek te houden, maakt niet uit, als ik maar weer terugga naar hoe het was :+ ). En anders is niet als een zak patat op de bank hangen hoe dan ook mooi meegenomen, dat klopt. Bedankt voor het meedenken!

(Ik sta trouwens niet negatief tegenover een coach hoor, vind het een goede suggestie, maar op zo'n korte termijn wordt 'm dat niet. Dus dan dit maar proberen.)

Sar·chasm ('sär-"ka-z&m): the giant gulf (chasm) between what is said and the person who doesn't get it.

FirebirdM
Berichten: 528
Geregistreerd: 15-12-06

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-05-18 20:34

goeroe schreef:
Ik heb er nog eens over nagedacht en ik denk toch dat het aan je conditie ligt! Wij moesten op school een trainingsschema volgen voor de Coopertest. Misschien is dat iets?


:+ Het is dat je neus niet door een computerscherm kan groeien, maar anders...

Maflinger_S schreef:
Tijdens een presentatie buiten adem raken terwijl je een normaal gemiddeld leven leidt, is raar. Dat ligt hoogstwaarschijnlijk niet aan je conditie maar aan je ademhaling. Haal je uberhaupt nog wel adem tijdens je presentatie? En zo ja, waar zit die dan? Ik zou de komende weken besteden aan het aanleren van een buikademhaling of meditatie, zodat je tijdens de presentatie gewoon doorademt. Daarna of daarnaast kun je natuurlijk best gaan sporten om je conditie te verbeteren.


Tsja, wat is gemiddeld? Ik heb laatst de fiets weer eens afgestoft en na tien minuten fietsen was ik al buiten adem, dat was naar mijn idee vrij extreem en daar schrok ik behoorlijk van. Maar ik kom dan ook van jaren 30 minuten fietsen per dag + 3/4 keer paardrijden in de week naar nu al twee jaar echt helemaal niks doen (ja, ik wandel wat rond op m'n werk maar dat is het wel), ik weet niet wat daar bij hoort of gemiddeld is.

Misschien ook goed om erbij te zeggen dat het geen standaard presentatie-presentatie is waar je voor een powerpoint staat te kletsen (die doe ik ook genoeg - daar heb ik een stuk minder last van kortademigheid en die duren ook een stuk langer), maar een geanimeerde minutenlange theatermonoloog waar ook niet echt veel ademruimte in zit. En dat ging eerder dus appeltje eitje maar nu niet.

Bewust uitademenen voor ik begin helpt (als ik inzet vanaf een flinke ingehouden teug adem ben ik meteen alle kracht in m'n stem kwijt en dat wordt alleen maar erger) maar niet genoeg, ik zal me toch ook nog even verder verdiepen in ademhalingsoefeningen.

Sar·chasm ('sär-"ka-z&m): the giant gulf (chasm) between what is said and the person who doesn't get it.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: chantalboes, floorsxm, Gompernikkel, Ine23, ins_vanbree, Lisetjj, MarvelousMax, Ubermetrics en 75 bezoekers