Verrekte knie na val mét paard

Moderators: Polly, Shanna, khirshanta, Amaryllis, Hanmar, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
ChelseavdW
Berichten: 67
Geregistreerd: 01-01-14

Verrekte knie na val mét paard

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-07-15 00:19

Hey iedereen

Ik vroeg me af of hier nog meer mensen ervaring mee hebben en vooral wat betreft herstelperiodes ivm opnieuw paardrijden :)

Ik ben afgelopen donderdagmiddag heel ongelukkig gevallen samen met mijn pony in de springles. In de bocht is ie onderuit gegaan en dus op mij terecht gekomen... Nu konden we hier beiden niets aan doen en gelukkig was mijn pony oké. Maaaaarrrrr ik was wat minder oké :p Even bewusteloos geweest en herinner me ook een heel aantal minuten niet meer... Ik weet enkel dat we de bocht in gegaan zijn en dat het is foutgelopen, van de klap zelf weet k niets meer en ben pas terug bij volle bewustzijn gekomen en dat ik me herinner toen ze me na enige tijd naar binnen hebben gebracht.

Direct naar spoed geweest en had dus een hersenschudding, maar ook mijn knie is niet in orde. De dokter vermoed momenteel een verrekte mediale binnenste band en een kneuzing van het kniekapsel, scheurtjes ed kon ie nog niets over zeggen aangezien ik dinsdag pas een nmr moet laten nemen om daar meer duidelijkheid over te krijgen. Maar zoals hij het zag dacht ie dat er niets ingescheurd/gescheurd zou zijn wat betreft meniscussen etc... Ik kan er ook wat op steunen, staat nu alleen wel gezwollen en ben ook om krukken geweest om mijn knie niet te veel te belasten en het mezelf iets gemakkelijker te maken, verder kan ik hem voornamelijk door de zwelling niet helemaal plooien en strekken, maar dat kon k wel toen ik toekwam op spoed, dus veronderstel dat dat puur door de zwelling is.

Nu was dus de vraag: Iemand die hier ervaring mee heeft met een VERREKTE mediale band en/of kapsel en wat de herstelperiode was, wanneer je terug mocht paardrijden etc? :)

Ik hoop natuurlijk dat er niets ingescheurd is en dat het enkel gekneusd is allemaal... Maar dat weet ik donderdag pas aangezien ik dan de specialist terug zie om de resultaten van de nmr te bespreken...

Alvast bedankt!

Groetjes
Chelsea


ChelseavdW
Berichten: 67
Geregistreerd: 01-01-14

Re: Verrekte knie na val mét paard

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-07-15 17:34

Ja, is natuurlijk normaal dat het bij iedereen anders is, maar heb er namelijk echt totaal geen idee van wat ik me moet voorstellen van herstelperiode en wat zowat de gemiddelde periode is :p Bedankt iedereen al voor de reacties!


ChelseavdW
Berichten: 67
Geregistreerd: 01-01-14

Re: Verrekte knie na val mét paard

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-07-15 15:22

Mariska1989, geen lichte pony helaas :p haflo-arabier van toch een goeie 450-500 kilo ;p En waren jouw kniebanden/spieren dan gescheurd of enkel verrokken? :)
Heb nu vandaag de nmr gehad en donderdag naar de specialist om de uitslag te bespreken... Ik hoop echt dat er niets gescheurd is en dat k er relatief rap van af ben... :/ Mijn plannen om mijn initiator in september te halen, zullen sowieso al verplaatst moeten worden nu en daar zat k nu echt niet op te wachten... (ivm werk voor volgende zomer, in februari ong wordt daar alles voor besproken en dan zou ik in principe mijn initiator al moeten hebben)
Bedankt!!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie