Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar
BoktVerlaten schreef:Ik ben fan van tray bake gerechten.
Bakplaat met bakpaier
Je neemt wat kipfilet, even inwrijven met olijfolie en kruiden(mix) naar keuze.
Je neemt groente naar keuze: prei, ui, wortel, bloemkool spruiten gaan erg goed, andere groente zal ook wel gaan. De groentes leg je in stukje op de bakplaat, beetje olijfolie erover.
Je kunt aardappelblokjes, schijfjes, bistrokrieltjes toevoegen op de bakplaat met een beetje olijfolie erover.
Hele bakplaat in de oven, op 180 graden tot de kip gaar is (30 min ongeveer) Groente misschien tussendoor even omdraaien of husselen. Leg de groente aan 1 kant van de bakplaat, dan kun je dat eventueel halverwege afdekken met aluminiumfolie als het te donker wordt en de kip nog niet gaar is.
Ook lekker om wat kaas over de groente te doen, vlak voordat het klaar is. Of plakje brie over de kipfilet….
Er zijn veel meer mogelijkheden wat betreft vlees en kruiden etc maar als je googled op tray bake vind je die wel!
Niwla schreef:Ik lees even mee voor recept inspriatie.
Wat betreft je impuls aankopen: hoe vaak doe je boodschappen?
Toen ik net op mezelf woonde bedacht ik op de dag zelf wat ik ging eten, als ik een rotdag had, of druk was, werd dat vaak diepvriespizza. Nu doe ik één keer in de week boodschappen en maak gewoon een weekplanning. Dat maakt dat ik veel gezonder eet, want ik heb het dan al in huis.
Twiggy2008 schreef:Ga naar een Turkse groentenman of de markt en haal daar al je groenten vers. Dat is al gezonder én goedkoper dan al die voorgesneden pakjes (en zit ook veel meer smaak aan.
Ik heb jarenlang met dochter geleefd op een zeer krap budget, maar heb altijd gezond gegeten. Vers fruit, diverse groenten, pasta, zilvervliesrijst, couscous, peulvruchten,aardappelen, bruin brood van de bakker (niet van de supermarkt), noten, biologische zuivel, zoals yoghurt/kwark/eieren/kaas (niet teveel overigens) en geen vlees (wij eten vega en vaak ook vegan). Kwestie van creatief zijn en bv voor meerdere dagen maken (of invriezen). Stamppot maken is niet duur, ovenschotels met allerlei (kliekjes)groenten en wat kruiden en vers geraspte kaas erover, is niet duur, etc.
De verse soeppakketten zijn ook niet extreem duur en je kunt er lekker van eten. Wij dronken geen frisdrank, waren niet van de toetjes, dat scheelde ook. Een zakje chips of snoep/koek/ijsje moet natuurlijk wel eens kunnen, hoor.
Ik ervaarde het gewoon als keuzes maken en creatief zijn. Gezond eten is voor mij echt een heel bewuste keuze. Dus geen pakjes met toegevoegde middelen. Een goed kruidenrek of verse plantjes. Kreeg en krijg nog vaak enorme courgettes en veel tomaten van mijn vriendin, die een enorme moestuin heeft. Dat is ook fijn !!
Succes, hoor!!!
BaileyMix schreef:Echt dé tip is 1 of 2 keer per week boodschappen doen, en niet meer dan dat. Dan heb je geen impulsaankopen, en eet je gewoon wat je in huis hebt. Zorgen dat je een basisvoorraadkast hebt met pasta, rijst, couscous, gedroogde bonen, arsenaal kruiden.
Dus weekplanning maaltijden bedenken, lijstje maken, dat halen en niet meer.
Een hekel hebben aan koken maakt het wel lastig. Waar heb je precies een hekel aan?
Marjo schreef:Ik kan het niet goed, en het kost zoveel tijd
Ik weet ook vaak niet wanneer iets gaar is of hoe lang bv groente moet koken.
Als ik een pak van Knorr heb bijvoorbeeld dan gaat me dat prima af omdat er precies staat wat ik moet doen, maar die pakken zijn helaas ook niet goedkoop en bevatten vaak porties voor 2-3 personen. Niet alles daarvan is in te vriezen
En zelf klooien met kruiden dat lukt nooit zo goed