Vreemde asteroïde - ruimteschip?

Moderators: Mjetterd, ynskek, Ladybird, Princesj, Mondy, Polly, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

tamary

Berichten: 23724
Geregistreerd: 19-06-02
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-18 19:34

8nnemiek schreef:
Ik vind zoiets ook altijd interessant :D
Sowieso de ruimte, asteroiden, andere planeten, sterrenstelsels.. heel gaaf allemaal!
Dat er leven is op andere planeten, dat moet haast wel. Of ze inderdaad zó ver geëvolueerd zijn dat ze kunnen reizen door de ruimte en ook nog helemaal tot bij ons zonnestelsel, geen idee, maar het zou wel gaaf zijn.

Hangt er geheel van af wat hun refentiekader is, of ze ons (h)erkennen als intelligent en wat hun intenties zijn mochten ze een planeet tegen komen die voor hun interessant is maar al bewoond. Komt bij dat net als op aarde een diersoort met genoeg hersencapaciteit voor de nodige technologie vleeseter zal zijn, en dan is het de vraag of wij niet een heel makkelijk hapje zijn met een roze bril blik qua aliens.

Sommige wetenschappers stellen dat het niet mogelijk is (iets met opgebruiken nodige energie voordat technologie zover is), en qua hoe grote zooi de mensheid zelf van de aarde maakt is dat maar goed ook.

[o]
Bayo - 01-01-1996 - 15-04-2017 ;(
“Technological progress has merely provided us with more efficient means for going backwards.” – Aldous Huxley –


tamary

Berichten: 23724
Geregistreerd: 19-06-02
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-18 21:24

8nnemiek schreef:
Ik zie die aliëns helemaal voor me, met een zak chips op de bank voor de tv, zich verwonderend over hoe wij het voor elkaar krijgen om onze planeet zo te verkloten op zo’n korte tijd :+

Ik geloof ook niet dat een soort die zo intelligent is daadwerkelijk kwaad in de zin zou hebben. Met egoisme kom je niet zo ver dat je lange ruimtereizen gaat maken denk ik. Wij mensen gaan ook vooral uit nieuwsgierigheid de ruimte in.
Er zijn zo veel planeten waar allerlei grondstoffen te winnen zijn, en een soort die zo intelligent is zal waarschijnlijk ook vooral nieuwsgierig zijn in andere vormen van levende wezens..
totdat die andere soort gevaarlijk wordt. Stel dat wij als mensen het zo ver laten komen dat we onze planeet volledig vernietigen en gevaarlijk afval de ruimte in gaan gooien, dan kan ik me wel weer voorstellen dat er aliëns zijn die daar niet blij mee zijn en daar ook iets aan zullen doen.

Nieuwsgierigheid is bijzaak, interesse is meer in mijnbouw omdat de ertsen hier min of meer op zijn.

Kijkend naar de kolonisatie-acties van Europa onder de vlag van de katholieke kerk (gebieden waren al verdeeld bijna nog voordat ze ontdekt waren), is er niet veel goeds te zeggen over de acties van deze groepen en een andere soort kan heel goed met een vergelijkbare visie hier heen komen. Kijkend naar onze eigen aardse geschiedenis, is het geen goede positie om aan de andere kant te staan.

[o]
Bayo - 01-01-1996 - 15-04-2017 ;(
“Technological progress has merely provided us with more efficient means for going backwards.” – Aldous Huxley –

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 11 bezoekers