21 November: Gemeenteraadsverkiezingen

Moderators: Mjetterd, ynskek, Ladybird, Princesj, Mondy, Polly, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

iirrssjjee

Berichten: 4321
Geregistreerd: 03-08-09
Woonplaats: 's-Gravendeel

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-18 18:27

Janine1990 schreef:
Tsjah, wat zal ik zeggen...

Ik ben best wel iemand die gaat stemmen, en nu dus iemand die in een gemeente woont die gaat herindelen.

Dus > Naar de stembus...

Maar goed, smoooordruk, dus me echt verdiepen in al die partijen was geen doen. Net stemwijzer ingevuld, maar uitkomst niet naar de zin (principieel).

Vervolgens nog wat partijen bekeken, maar dan is er toch altijd wel weer één standpunt waar ik falikant niet mee door één deur kan.
In dit geval bijvoorbeeld 'zwarte piet blijft zwart', 'windmolens zijn lelijk dus willen we niet in het landschap'.
Je gaat verdorie een gemeenteraad vormen, die bepaalt echt niet over de landelijke intocht, en verduurzaming gaat nu eenmaal ook gepaard met bepaalde aangezichten. (een goed alternatief konden ze niet noemen, dus zullen ze niet zo paraat hebben wat in mijn ogen een negatief gevolg geeft aan verduurzaming).

Ik heb zo'n bepaald beeld bij die raadsleden, mede ook omdat je een aantal kent. Schreeuwerds, aandachtstrekkers, willen óók graag ergens hun plasje over doen. En die lokken mensen met verschrikkelijke leusen, wat het geheel verschrikkelijk tokkie aan laat doen.

Ik zou bijna zeggen; ik voel me hier te goed voor.

En dan heb je natuurlijk nog een aantal landelijke partijen, die een redelijk verkiezingsprogramma hebben, maar waar waar ik uit principe niet op zou willen stemmen. Ik ben ook niet bepaald trouw aan politieke partijen.

Maar ja, wat dan? Ik moet toch wel achter mijn stem staan. En achter blanco stemmen sta ik niet. Ik neig er naar om maar gewoon niet te gaan.


Woon je vlakbij mij toevallig? :+

Ik heb de stemwijzer ingevuld, en gewoon gestemd op degene die bovenaan stond... Onze buurman heeft een hond en heeft op een partij gestemd die de hondenbelasting af wil schaffen. Verder heb ik me er eerlijk gezegd niet in verdiept...


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 bezoekers