Moderators: Dani, ynskek, Ladybird, Hanmar, xingridx, Mjetterd, Polly, Giolli
moonsparkle schreef:Ik zou wel weer eens lekker kibbeling willen eten, maar ik vind het echt te duur het is ook geen complete maaltijd oid
fransje23 schreef:Wat mij irriteert aan AYCE is de verspilling. Daar kan ik dus echt niet tegen!
Mensen die overvolle borden laten staan..
Zo zonde van het eten!
Nog even terugkomen op de Chinees..
Echt Chinees eten vind ik lekker, echt Indisch eten ook maar wat veel mensen Chinees noemen dan met weer niet.
meggiemeg schreef:superpony schreef:En heel eerlijk................Zijn de zogenaamd nette mensen niet altijd de mensen die het netst zijn, hoe ze naar ons personeel waren, hoe ze zich gedroegen etc.
Mijn ervaring is dat dat vaak de meest vol eisende zijn met het minste begrip. Krijg ze ook wel eens aan de telefoon, als ze dan niet het gewenste resultaat krijgen bij mij zeggen ze: weet je wel wie ik ben? Of: weet je wel dat ik arts ben? Of: ik ben wel directeur.... Zulke dooddoeners vind ik dat, alsof je dan ineens belangrijker bent. Van vriendelijk doen of even geduld tonen is nog geen mens minder geworden.
chevax schreef:@superpony: wat is er laag aan je mening hebben over een AYCE? Draai het eens om. Als het over dure restaurants gaat, lees je vaak dingen als “belachelijk, die prijzen”, “dat je daar geld aan uitgeeft”, “veel te kleine porties” of zelfs “oplichterij”. Dan staat er niemand op die zegt “dit kan niet hoor”. Ik heb zelf een hekel aan massale dingen waarbij het credo vaak is “zoveel mogelijk voor zo weinig mogelijk “. Dat heb ik met AYCE, met all inclusive-dingen. Ik kijk daarmee op niemand neer (waarom zou ik?), het past alleen niet bij mij. Dat kan toch?
Ik hou ook niet echt van chinees. We halen het wel eens, uit gemakzucht. Maar echt lekker, nee.
Als ik iemand heb gekwetst (wat ik eigenlijk raar zou vinden), excuses dan. Maar het massale, gecombineerd met het graaien van sommigen: verschrikkelijk.
Sky_As schreef:superpony schreef:In biefstuk heb je kwaliteits en prijs verschillen. Als je de goedkoopste kiest, weet je dat die net even minder kan zijn. Goed bereiden kan wel schelen, maar het wordt geen top biefstukje.
Maar het andere ligt toch echt aan je eigen smaak.
Ik bak vlees sws door, maar heb van een goede kok waar mn zoon werkte biefstuk bakken. Neemt niet weg dat ik hem nog steeds iets langer in de pan laat, omdat ik dat lekkerder vind.
Het is ook niet voor niks dat ze meestal vragen hoe je hem gebakken wilt hebben.
helaas geeft de prijs niet altijd garantie op de kwaliteit van het vlees (uiteraard heeft het er vaak wel mee te maken).....maar ik vind in een "gemiddeld" restaurant betaal je zo'n 25-35 euro voor een biefstuk, dan mag je verwachten dat je gewoon een goed stukje krijgt, en niet een baklap of andere rommel die ze soms als biefstuk durven te verkopen.
En dit is in mijn ogen vaak ook een tekortkoming van de kok die er staat. Want als je het stuk vlees vast hebt, kun je de kwaliteit al voelen....
maar volgens mij weten veel koks tegenwoordig zelf ook niet hoe een goed stuk vlees eruit (hoort) te zien en voelen, en hoe ze het moeten bakken.
Ook dat vragen naar hoe je hem gebakken wilt hebben vind ik vaak tegenvallen.....dan vraag je Medium/rare, en dan krijg je alsnog een doorgebakken stuk.
En als ik daar dan 25-35 euro voor betaal, dan voel ik me behoorlijk gen**id. Dan bak ik hem liever thuis zelf. Voor mij vaak wel een reden om bij het uit eten te gaan geen biefstuk of iets te pakken, maar eigenlijk is dat natuurlijk belachelijk.
Dat je iets niet pakt als je luxe uit eten gaat, omdat je van mening bent dat je het thuis zelf beter bereid.
Needje schreef:Ja wat grappig is dat we BBQ als een zomer iets zien. Terwijl het eigenlijk je lichaam verwarmd. En dus eigenlijk als winterkost gezien moet worden.
(edit: er van uit gaande dat het om een vlees bbq gaat)
Memories schreef:De slagers hier vind ik dan echt weer niets. Ontloopt de supermarkt nauwelijks qua kwaliteit en je betaalt je scheel, ben zo 10€ pp kwijt en dan heb je echt geen exorbitant grote portie. Heb er al 4 geprobeerd maar het is allemaal even droevig, proef letterlijk 0 verschil.
Vlees halen we hier voornamelijk via Grutto en dat is echt fantastisch qua kwaliteit. De porties zijn niet al te groot maar we hoeven ook niet elke dag vlees of veel vlees per keer. Het is bizar hoeveel lekkerder dat is dan slager en supermarkt terwijl je niet de hoofdprijs betaald voor een portie, het ontloopt de supermarkt niet eens meer echt qua prijs. Kan het iedereen aanraden die goed vlees wil voor een hele nette prijs (zeker in verhouding met de kwaliteit) en een vriesvak over heeft.
Gebruikers op dit forum: Amazonbot, Babootje, hwn, Kloesje en 8 bezoekers