Groomposten

Moderators: petraaken, Apple, Coby, Nicole288, SayaJones, A_nouk, C_arola, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
lageveld

Berichten: 3378
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Almelo

Groomposten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-04-03 00:59

Ik heb me tijdens de endurance in Kootwijk helemaal suf gereden om de groomposten te vinden. Uit een gesprekje zo links en rechts bleek dat ik niet de enige was met dat probleem gelukkig.
Hoe doen jullie dat ?


Guinni

Berichten: 2714
Geregistreerd: 17-01-03
Woonplaats: In een hutje op een berg!

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-04-03 05:47

Nou we kijken van tevoren altijd op de kaart en proberen dan te kijken hoe je het beste kan rijden, soms zijn de kaarten wel onduidelijk en dan gaan we het gewoon aan andere grooms vragen. En veel wedstrijden zijn we al een keer geweest en dan weet je het nog wel een beetje.
Wij hebben nu ook een kaart gekocht van het gebied bij Kootwijkerbroek en Kootwijk en die is hetzelfde alleen dan groter en duidelijker, maar bij het secretariaat hing ook een vergrote kaart van hetzelfde soort in kleur, dat is niet overal maar daar kan je dan op kijken.
De beste tip is: Met andere grooms en ruiters gaan praten en vragen of zij een goede weg weten, als je er dan een hebt die er al eerder is geweest weten ze het wel denk ik.

Trots op mijn held Voltrack, 125 km!!
Wie ben ik
Keep up to date!

Maarten

Berichten: 4185
Geregistreerd: 30-06-01
Woonplaats: Emmen

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-04-03 07:19

Het ligt ook nog aan de wedstrijd-organisatie. De ene organisatie heeft een complete route-omschrijving inclusief kaart met groomroute naar vaste groompunten omdat (zoals bij ons op de sallandse heuvelrug) niet overal auto's mogen komen. De andere organisatie laat het geheel vrij waar je kunt gaan groomen. Probeer alleen wel, als er aanwijzingen gegeven zijn je aan deze aanwijzingen te houden en ga niet op eigen houtje het veld in want dan heb je kans dat je je op de route van de deelnemers bevindt en dat is niet altijd even prettig Lachen

Kootwijkerbroek had idd geen goede beschrijving voor de groomplaatsen jammer genoeg. Tja... dat vereist dan een beetje voorbereiding, maar daar ben je groom voor Knipoog

voor ex-onderschrift, zie onderschrift Polly
Na vele jaren een keer een ander onderschrift

gerritje

Berichten: 757
Geregistreerd: 30-03-03
Woonplaats: Leiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-04-03 13:09

Nou maarten als ruiter heb je denk ik ook wel die verantwoording hoor! Ik teken indien mogelijk de hele groomroute op een grote kaart uit voor mijn grooms. Bij KWB had ik een grote kaart van de omgeving, daar heb ik alle ruiterpaden nummers op in getekend. De route die ik rij en de punten om te groomen en hoe de groom auto dan het beste kan rijden.

Langeveld, op de endurance e-group wordt vaak voor de wedstrijd gesproken over de mogelijke groomroute altijd erg handig! Nu moet ik zeggen dat ik bij austerlitz ook een foutje had. Ik wilde mijn grooms ergens naar toe sturen waar je niet mag komen met de auto. Dus dat punt hebben ze maar overgeslagen. Ach staat genoteerd en volgend jaar weten we dat. Als ze dan maar dezelfde route aanhouden.

Het heeft zo zijn voordelen als de organisatie groompunten aanwijst met een routebeschrijving. Maar zelf wat uitzoeken heeft ook zo zijn charmes.

Geniet van de dag

Maarten

Berichten: 4185
Geregistreerd: 30-06-01
Woonplaats: Emmen

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-04-03 13:40

Dat je als ruiter ook een verantwoordelijkheid hebt ben ik met je eens Lachen maar zoals je zelf wel weet (jij hebt tenslotte ook regelmatig 'Holten' gedaan Knipoog ) is het niet altijd mogelijk om op eigen houtje de groomplaatsen te bepalen omdat je grooms zich dan op terrein bevinden waar ze met de auto niet mogen komen. Ok... als de rit plaatsvindt op volledig vrij-toegankelijk terrein dan boeit het niet waar je komt met de auto, maar waar je geen vrije toegang hebt met de auto is het van belang dat de grooms zich houden aan de aanwijzingen van de organisatie anders loopt de combinatie kans om gediskwalificeerd te worden.

Jouw grooms hielden zich netjes aan het inrijd-verbod, maar er zijn altijd bepaalde grooms die zich niets aantrekken van dat witte bord met rode rand. Door dergelijk gedrag riskeren ze niet alleen diskwalificatie van de combinatie, maar brengen ze ook nog eens de rit in gevaar want als dergelijke acties door de politie worden geconstateerd dan is de kans groot dat het daaropvolgende jaar geen vergunning meer gegeven wordt voor het organiseren van de rit. Het is gelukkig bij ons in Holten nog nooit voorgekomen en ik hoop dat we dat zo kunnen houden Haha!

voor ex-onderschrift, zie onderschrift Polly
Na vele jaren een keer een ander onderschrift


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 0 bezoekers