Bokt.nl • mechanische hackemore
Pagina 1 van de 1

Link naar dit berichtGeplaatst: 10-06-01 21:21
door kim_oud1
Heb vandaag bmijn paardje hier voor het eerst mij gereden en ging best wel goed. Wie rijden hier nog meer op en waarom?
kim

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-06-01 09:45
door Anoniem
Ik rijd zeer regelmatig met hackemore, omdat Mileen en ik het beiden heel prettig vinden. Ze loopt er lekker ontspannen op, en vooral met de hackemore met lange schaar kun je je hulpen echt supersubtiel houden, wat voor zowel paard als ruiter heel prettig werkt.

Tegenwoordig heb ik ook een hackemore met korte scharen, dus met minder hefboomwerking, en ook dat rijdt prima. Hier spring ik bijvoorbeeld toch weer liever mee als met die met lange scharen, voor het geval ik bv eens niet netjes genoeg meegeef boven de sprong.

Grtz, Sonja

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-06-01 10:00
door ibikus
Wat bedoel je met mechanisch, mijn vorige paard heb ik wel eens met hackamore gereden, maar eigenlijk voornamelijk omdat zijn wolfstandje was getrokken. Hij liep er wel super fijn op.

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-06-01 10:55
door Anoniem
Een mechanische hackemore is zo'n ding met scharen en een kinriempje/-kettinkje. Anders wordt het bv een Bosal of Sidepull.

Gr, Sonja

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-06-01 10:59
door ibikus
Dat noemen wij gewoon een Hackamore

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-06-01 11:57
door carola
Hoi Kim!

Snoops word in het bos ook bereden met een mechanische hackamore. Eentje met superlange scharen die erg scherp is. Normaal is ze knettergek in het bos, maar met dat ding is ze heerlijk te bereiden en gaat ze zichzelf ook meer ontspannen.
Je zal het wel zien op texel, want dan neem ik hem ook mee!
Eddie heb ik er ook wel eens mee gereden, maar die snapte het toen nog niet zo goed. Misschien nu beter omdat ie wat verder is.