Bokt.nl • Heeellp!!
Pagina 1 van de 1

Heeellp!!

Link naar dit berichtGeplaatst: 10-05-02 11:08
door someone
Ik heb een arabische merrie en ze is te dik!!!!!!!! Verdrietig !!!!!IK vind het echt vreselijk.Het enige wat ik haar geef is kuilgras,wortels en een mengeling.Maar ze staat wel op stro en ze eet haar hele stal leeg.En als ik haar op zaagsel ,begint ze te klooppen tegen de deur en te knabbelen aan de deur.Ik geef haar meestal elke dag beweging,maar nu is ze van gisteren alweer mank Huilen !Ik heb haar wel buiten gezet,zodat ze een beetje op haar eigen tempo kon ronddwarellen.Ik ga haar waarschijnlijk binnekort een stal op de wei geven zodat ze naar buiten kan wanneer ze wil.Maar is dit wel goed voor een arabier????
GRoetjes Julie

Link naar dit berichtGeplaatst: 10-05-02 11:21
door carola
Mijn arabier staat dag en nacht buiten met een vriendinnetje en een schuilstal. Hij is in topvorm! Hij wordt op dressuurwedstrijden uitgebracht en op endurancewedstrijden, hij staat dus zwaar in de training. Hij is in de 1,5 jaar dat ik hem heb nog nooit kreupel geweest of wat dan ook.

Hij is supergezond, en niets te dik of te dun. Ik vind dat het alleen maar beter is voor een paard als ie buitenstaat, hoe meer hoe beter. Waarom zou een arab dat niet kunnen? Vergeet niet dat arabjes één van de hardste, sterkste rassen is.

Als ik jou was zou ik sowieso het stro uit de stal halen (jammer dan, dan maar schoppen of vervelend doen) en niet onbeperkt kuilvoer geven. Want daar worden paarden echt moddervet van.

Het is erg ongezond voor een paard om dik te zijn (en om veel op stal te staan), dus je moet haar flink op dieet zetten voordat ze ziek wordt.

Gewoon de wei op dus, en afvallen! Als je meer vragen hebt of problemen, dan PB je maar.

Link naar dit berichtGeplaatst: 10-05-02 11:40
door someone
IK wil je nog even wat vragen Carola :
Wat voor eten geef je aan je arabier??
Groetekes julie

Link naar dit berichtGeplaatst: 10-05-02 12:04
door carola
Tja, ik kan dat wel hier zeggen, maar ik denk dat het beter is als jij dat niet gaat doen. Mijn arab krijgt gigantisch veel energie. Dat heeft ie nodig omdat ie regelmatig 60, 70 km moet lopen en verder iedere dag behoorlijk zwaar getraind wordt.
Jou arab moet dat niet (neem ik aan), dus jou arab zou knettergek worden als ie dat voerschema zou krijgen als mjin arab.

Maar zorg ervoor dat ie niet teveel eiwitten binnenkrijgt, daar kunnen arabjes niet tegen. Dus niet teveel kuilvoer en eventueel iedere dag een klein beetje basisbrok waar weinig eiwit inzit.

Wat krijgt ie nu? En hoeveel?

Link naar dit berichtGeplaatst: 10-05-02 12:34
door someone
Zij krijgt s'morgens ,s'middags en s'avonds een mengeling van brokken (elke keer 1 kilo ,dus samen 3 kilo per dag) .Voor de rest krijgt ze s'middags een emmer wortels en ze krijgt ook nog kuilgras.Maar ik ga zo rap mogelijk overschakelen naar hooi)
GRoetjes Julie

Link naar dit berichtGeplaatst: 10-05-02 15:02
door carola
Hoeveel kuilgras krijgt ze dan? Onbeperkt? Dat is echt teveel. Verder vind ik 3 kg brok ook nogal veel voor een arab die niets doet.

Want dat is toch zo? Erg inspannend werk doet ie toch niet, of wel? Wees eens wat duidelijker: hoeveel moet ie lopen, op welk niveau, enz....

Link naar dit berichtGeplaatst: 10-05-02 21:41
door someone
Momenteel staat ze stil(door een blessure aan haar rug).Maar ik longeer haar bijna elke dag.En binnekort als haar rug genezen is,dan ga ik terug op haar rijden.Maar niet op topniveau!!Elke dag een uurtje ongeveer.
Groetjes Julie

Link naar dit berichtGeplaatst: 10-05-02 21:51
door petrakolen
Onze arabier Suma staat zomer en winter buiten met haar maatje Harrie. Ze hebben wel een schuilstal. Arabieren zijn ijzersterk hoor en goed bestand tegen de kou (in de woestijn is het 's nachts ook erg koud!
Suma krijgt 4 kg kuilgras en 1 kg brok (maar hoeft niet te werken). 3 kg brok lijkt mij erg veel voor een arabier die maar een beetje moet werken, daar worden ze veel te heftig van!
Petra

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-05-02 00:50
door Youko
Mijn arabier krijgt 3 kg sportbrok per dag en 2 plakken hooi op een dag (één plak is 1,5 kg ofzo??) Verder loopt hij dagelijks 5 uurtjes (verpreid over een dag) buiten. Verder ook niet zo zwaar arbeid, om de dag rijden en longeren...
Nu heeft hij ook een blessure, en krijgt 1,5 kg basisbrok per dag.
Verder of Arabieren wel in uitloopstallen (of dergelijks) kunnen, is al gezegd.

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-05-02 00:55
door batje
Mijn (deels) arabje is hoogdrachtig en krijgt 2.25kg merriebrok per dag en onbeperkt kuil. Nou denk ik dat de mijne een stuk meer nodig heeft dan die van jou, dus ik zou als eerste idd de brokken verminderen..

Verder idd hooi ipv van kuil en zo snel mogelijk buiten zetten.. Dan traint ze zichzelf wel..

Ook als je haar weer traint lijkt 2kg per dag echt voldoende..