Bokt.nl • Weer eh, weer een vraagje... mbt doping gebruik
Pagina 1 van de 1

Weer eh, weer een vraagje... mbt doping gebruik

Link naar dit berichtGeplaatst: 15-04-02 12:36
door Mirkim
Ja, ik ben opdreef vandaag Knipoog

Op stal hebben we een super hengstige merrie staan, zij krijgt nou 1 keer in de 4 maand tijd, een spuit, zodat ze niet of minder hengstig wordt. Nou belde ik naar de federatie om te vragen of die spuit ook op de doping lijst staat. Dat is het geval. Frusty

Ik rij nog in de basis klasse wedstrijden. We hebben nog nooit meegemaakt dat we gecontroleerd worden, maar hoe hoog zijn de kosten als je wel betrapt wordt? of krijg je waarschuwing? Hoe gaat dat?

Link naar dit berichtGeplaatst: 15-04-02 12:40
door XoNo
Ik heb geen idee hoe dat geregeld wordt, maar waarom gebruik je niet iets anders tegen de hengstigheid, zoals Moody Mare Sport (verkrijgbaar bij de paardendrogist). Staat niet op de lijst van doping, en hoeft niet dmv een spuit worden toegediend.

Het lijkt mij overigens logisch als doping diskwalificatie tot gevolg heeft.

Link naar dit berichtGeplaatst: 15-04-02 12:42
door Mirkim
Wij zijn achter nog meer middeltjes aan geweest, van dat homopatische middelen, maar dat staat wel op de doping lijst. We zijn hard op zoek naar ander spul ervoor, wat dus niet op de doping lijst staan. Maar goed, dan zijn we vier maanden verder, en het drukke wedstrijd seizoen is dan bijna afgelopen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 15-04-02 12:44
door XoNo
Op de site van de paardendrogist (http://www.paardendrogist.nl/pub/prd0000368.php) staat dat Moody Mare Sport wel tijdens wedstrijden gebruikt mag worden. Lijkt me logisch dat dat product dus niet op de dopinglijst staat. Ze hebben ook Moody Mare, maar die heeft weer een extra ingrediƫnt, die dus niet mag worden gebruikt bij sportpaarden.

Moody Mare Sport mist namelijk Valeriaan, wat dus zenuw-kalmerend en ontspannend is.

Link naar dit berichtGeplaatst: 15-04-02 13:27
door chantal1
Volgens mij is spuiten tegen hengstigheid sowieso niet zonder risico's los staande er van dat het doping is.