Bokt.nl • Wie rijdt er al op "lucht"? (Flair)
Pagina 1 van de 1

Wie rijdt er al op "lucht"? (Flair)

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-03-02 20:23
door Sibold
Is er al iemand hier die onder zijn zadel Flair-kussens zitten (bestaand), of heeft ze eronder laten zetten. Ervaringen positief/negatief welkom!

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-03-02 20:43
door paardje
ik ken wel iemand (niet goed maar een beetje) volgens mij is het wel goed.

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-03-02 21:08
door Anoniem
Zelf heb ik het niet, maar ik zie wel mensen om me heen die het hebben en ik kan er bepaald niet enthousiast van worden eerlijk gezegd. Het blijft altijd ieders eigen keuze, maar de mijne zal het niet worden.

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-03-02 21:44
door flair
hehe, ik dacht al, is dit een bericht voor mij.

Nee, het rijden op lucht lijkt me helemaal niks, bovendien lijkt het me harder dan gewone vulling.

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-03-02 22:00
door kvika
het jammere van zo een zadel is ( heb ik gehoord|)
het maar op een paard past, het wordt zeg maar opmaat opgeblazen en dan zit het perfect, maar allees op dat paard ( aangezien ijslander mensen nog wel eens 1 zadel op twee andere paarden hebben liggen is het dan dus niet handig)
ook vind ik het wel vrij prijzig ,maar verder heb ik er geen ervaring mee

groetjes...

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-03-02 07:48
door Sibold
Maar is er al iemand die er zelf mee rijdt?

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-03-02 08:53
door Belker
Ja, mijn instructrice heeft het zadel op haar paarden l;iggen en ik heb er mee gereden. Nu ja geprobeerd te rijden. Helaas kende haar paard dit nog niet en ging hij bokken. Kasteel van 1.75, ik klein tenger en ik lag er dus af. Dit paard heeft er erg aan moeten wennen.
Het rijdt anders, maardat kan ook door het merkzadel komen, dit was een Jaquar en dat ligt anders. Andere vorm en ligging van de kussens.
Haar paarden lopen er heel lekker op. Zij legt haar zadel op verschillende paarden. Mijn paard liep stukken beter met haar zadel dan toen met mijn Kieffer. Ik vind het duur. Te duur om het zo even te proberen. Je kunt het luchtsysteem nu ook los kopen, zodner dat het ingebouwd in je zadel zit. Op deze manier is het een soort van odnerlegger met het zelfde resultaat. Naam van de website ben ik even kwijt. www.corrector.com ofzo was het.
Succes

Flair

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-03-02 13:39
door Vora
Ja, ik heb twee zadels.
Ik had eerst alleen een hulsebos zadel voor twee paarden. Het bleek dat dat zadel voor geen meter lag (wel laten maken op mijn paard) was al eens opgevuld (nou ja opgevuld).
IK heb iemand anders erbij gehaald om mijn paarden opnieuw op te meten en hen voor 1 van de twee een nieuw Barnsby zadel gekocht met het Flair systeem en voor de andere heb ik mijn hulsebos zadel laten ombouwen, daar zit nu ook een Flair systeem in.
Mijn paarden lopen veel makkelijker, ze kunnen veel vrijer bewegen. De rugspieren kunnen zich nu ook goed ontwikkelen, omdat er niets meer knelt en drukt. Vooral mijn jongste paard is in de drie maanden dat ik het zadel heb enorm ontwikkeld. Het oudere paard loopt veel losser in de achterhand, was altijd wat stijfjes.
Ik gebruik mijn Hulsebos met Flair ook voor de andere paarden en dat past goed.
Als je van plan bent een nieuw zadel te kopen kan ik het zeker aanraden.
Het kost misschien wat meer, maar je paard zal je dankbaar zijn.
Er zijn zoveel mensen met een paard van tig-duizend onder de kont die te krenterig zijn om er een fatsoenlijk zadel op te kopen. Ik denk dat je beter wat meer geld aan een goed passend zadel uit kunt geven (hoeft niet eens met Flair te zijn).

Link naar dit berichtGeplaatst: 30-08-02 19:01
door Navy
Ik heb geen ervaringen met de Flairkussens, maar zelf beschik ik over een zadel met Prolite-gevulde kussens, dit is hetzelfde spul dat in de betere gelpads zit. Hier ben ik erg tevreden over, het is erg schokabsorberend (wat wel fijn is met een paard als Navy, dat nog wel eens de lucht in wil springen voor een struik Frusty ) en ligt netjes. Ik kan je dit ook erg aanraden, als je toch naar zoiets op zoek bent.
Echter, hoe dit in leren zadels is, geen idee. Ik heb een Thorowgood Endurance, en wellicht is dit anders dan gel in een leren zadel..

Link naar dit berichtGeplaatst: 30-08-02 22:34
door Jeddah
Ik heb ook sinds ruim een jaar een zadel met Flair. Het nadeel is inderdaad dat je het niet op elk paard kan leggen.
Het voordeel is zoals Vora al schreef dat je paard er echt beter mee gaat lopen. De drukpunten worden enorm verminderd.
Het hele Amerikaanse Olympisch team gebruikt het. Ik neem aan dat zij ook wel wat research gedaan hebben.

Link naar dit berichtGeplaatst: 30-08-02 23:13
door Ineke2
Hoe zit dat dan met een jong paard, wat eerst nog spieren moet krijgen en verder nog uit moet groeien? Past dat zadel na een tijdje dan nog? En kun je dat laten opvullen of hoeft dat niet Verward

Link naar dit berichtGeplaatst: 30-08-02 23:24
door batje
Ineke2 schreef:
Hoe zit dat dan met een jong paard, wat eerst nog spieren moet krijgen en verder nog uit moet groeien? Past dat zadel na een tijdje dan nog? En kun je dat laten opvullen of hoeft dat niet Verward

Dan laat je er opnieuw lucht in zetten Knipoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 30-08-02 23:30
door FlairS
Waar kun je het Flair systeem in je zadel laten inbouwen?

Link naar dit berichtGeplaatst: 31-08-02 11:29
door Sibold
FlairS schreef:
Waar kun je het Flair systeem in je zadel laten inbouwen?


Volgens mij -pin me er niet op vast- hebben de nieuwe Wintec's al "air" in hun zadels. Cair-systeem heet dat bij Wintec.
Ik weet wel dat www.sanderseruitersport.nl de Flair-systemen in kan bouwen. Hoor ik wel wisselende verhalen over de kwaliteit daarvan... Verward

Link naar dit berichtGeplaatst: 31-08-02 11:33
door stokpeerd
ik heb persoonlijk geen ervaring, maar een vriendin van mij wel en is er zeer tevreden mee!
Ze reed haar paard met een heel goed passend stubenzadel, maar hij zete zich toch wel dusdanig vast dat ze in de wedstrijden maar niet verder kwam dan de L2. Ze stond al op het punt hem te verkopen omdat haar ambitie was en is de Z in de rijden, en ze het idee kreeg dat dit paard die capaciteiten toch niet had. Op aanraden van zadelmakerij van Triest uit Meppel (een hele goede!) is ze lucht gaan proberen. mogelijk was het paard gewoon errug gevoelig in zijn rug. Het klopte! door de luchtvulling, die toch zich veel meer zet naar de vorm van de rug, ging het ineens weer super en met sprongen vooruit! Voor haar was het wel ff wennen, je moet het vergelijken, denk ik, met een gewoon bed en een waterbed. Het is ff wennen... je voelt volgens haar de bewegingen van je paard veel intensiever en dat lijkt eerst minder stabiel. In iedergeval start ze nu met succes M2 in korte tijd en zij en het paard zijn er erg gelukkig mee!
Dat het hard zou zijn lijkt me niet logisch, de lucht wordt er "op maat "in gepompt door de zadelmaker en daardoor vormen de kussens zich heel soepel naar de rug van het paard.

Link naar dit berichtGeplaatst: 31-08-02 15:18
door Jafna
Hoi,

Ik heb een astund air (beter bekend bij de ijslander mensen) sinds een paar maanden. En dit is een super zadel, maar wel duur (niet alleen vanwege de lucht). Het is van dit merk het kortste zadel en past op ieder paard, korte of lange rug. Het lucht is ook beter voor de rug. Het beweegt/veert veel meer mee dan een 'gewone'vulling. Ook kan je er lucht uit laten lopen en het weer oppompen. En daarmee krijgt het paard ook minder last van het zadel met het ontwikkelen van de rugspieren. Ik zou nooit meer iets anders willen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 31-08-02 19:27
door Ran
Weten jullie trouwens dat Kieffer ook een luchtsysteem heeft? Ik heb echter gehoord dat dit luchtsysteem minder goed werkt dan het flairsysteem. Even iets om in je achterhoofd te houden dus.
Ik zit er zelf ook al een tijdje aan te denken om een luchtsysteem in te laten bouwen, maar ik twijfelde omdat mijn paard op dit moment heel soepel beweegt onder dit zadel en ik was bang dat het resultaat tegen zou vallen en ik dan misschien beter af zou zijn geweest met het zadel zoals het nu is. Maar nu ik deze verhalen hoor lijkt het mij toch wel wat.