Endurance-vraagje

Moderators: petraaken, A_nouk, C_arola, Nicole288, Dyonne, SayaJones, Apple, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Anoniem

Endurance-vraagje

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-03-02 20:39

Wij willen meer met buitenrijden gaan doen; langere ritten, verder van huis.... Dus endurance (klasse 1) zou een mogelijkheid zijn. Nou heb ik alleen gehoord dat de startgelden voor die ritten erg hoog zijn. Wie weet daar meer over?
Ik heb de site al bezocht, maar kan niet meer vinden dan het lidmaatschap per jaar (50 Euro met z'n tweetjes, dus dat valt wel mee).
Maar ik heb gehoord dat het inschrijfgeld voor ritten rond de 75 gulden per combinatie ligt. Is dat zo????


Navy

Berichten: 4501
Geregistreerd: 10-03-01
Woonplaats: Voorthuizen

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-03-02 21:41

Wat ontzettend gaaf dat je ook van plan bent Endurance te rijden!! Ik kan het iedereen aanraden!!
Het is waar dat de startgelden een stuk hoger zijn dan die bij bijv. Dressuur en srpingen, maar daarentegen zijn er ook een stuk minder wedstrijden (in klasse 1, uit mijn hoofd, geloof ik dit jaar 13 of 14).
Als je lid bent van de DER (dit hoeft de eerste 3 wedstrijden dus nog niet) zijn de kosten per wedstrijd: EUR. 22 en als niet-lid zijnde EUR. 25.
Hoop dat ik je nog 'es tegen kom! Je laat wel even wanneer je gaat starten he??
Groetjes

Endurance: je paard, jij, een prachtige omgeving en heel veel kilometers worden samen één.

Cowgirl

Berichten: 20729
Geregistreerd: 04-03-01
Woonplaats: Vulcan

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-03-02 21:47

Ik wil ook wel een keertje starten, maar niet gelijk zo'n zware rit.

Hier in Bergen/Schoorl is er ook altijd eentje maar die is enorm zwaar vanwege het duin.

Waar worden er nog meer ritten gehouden? En zijn er ook mensen uit NH die Endurance doen(liefst bergen/schoorl) kan ik daar eens mee babbelen.

http://www.skiathos-cats.org/
De katten van Skiathos staan op straat! Wij willen een nieuwe opvang realiseren en kunnen alle hulp gebruiken. Wil je ons ook helpen? https://www.youcaring.com/skiathoscatwe ... on-1022903

Navy

Berichten: 4501
Geregistreerd: 10-03-01
Woonplaats: Voorthuizen

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-03-02 22:00

Er worden door t hele land wedstrijden georganiseerd, maar als je er tegen op ziet om ver te moeten rijden.. Ik rij met alle wedstrijden in mijn klasse mee, dus komt het er op neer dat ik ook wel es twee en een half uur in de auto zit..
Hier even de plaatsen waar ze dit jaar worden gehouden:
Kootwijkerbroek
Austerlitz
Kootwijk
Balkbrug
Zelhem
Leersum
Onstwedde
Laag Soeren
Vaassen
Lage Vuursche
Wittelte
Arnhem
Holten
Ommen
Katwijk
Op volgorde van data. Die in Holten is de lichtste, en ook erg mooi, maar wel pas aan het eind van het wedstrijdseizoen. Op de site kun je even bij de wedstrijdkalender kijken, en daar staan ook de terreinen beschreven!
( http://www.geocities.com/endurancenl )Groetjes

Endurance: je paard, jij, een prachtige omgeving en heel veel kilometers worden samen één.

Cowgirl

Berichten: 20729
Geregistreerd: 04-03-01
Woonplaats: Vulcan

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-03-02 22:19

MM nu zie ik dat je paard ook gechipt moet zijn.
Dan zal ik Felix moeten laten chippen, ik vind het nog steeds grote onzin maar ged.

die rit op de laage vuursche lijkt me wel wat, nu alleen nog vervoer , trainen en een zadel want dat heb ik nog niet

http://www.skiathos-cats.org/
De katten van Skiathos staan op straat! Wij willen een nieuwe opvang realiseren en kunnen alle hulp gebruiken. Wil je ons ook helpen? https://www.youcaring.com/skiathoscatwe ... on-1022903

Youko

Berichten: 2993
Geregistreerd: 29-01-01
Woonplaats: Hong Kong

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-03-02 22:55

Dan heb ik nog een vraagje, endurance trekt mij eigenlijk wel heel erg. Maar ik heb misschien een paard tot mijn beschikking die niet helemaal goed is op zijn benen (arthrose, hij heeft helemaal geen last ervan) en ik las in jouw profiel dat jouw paardje hoefkatrolontsteking heeft, gaat dat goed?

Galactica Wadim X Gemini

Percy
Berichten: 11382
Geregistreerd: 04-09-01
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-03-02 00:36

Jij zit net zo te dubben als ik volgens mij, ik zit ook al te denken aan de NVVR en/of Endurance. Nadeel van de Endurance voor mij is dat de meeste ritten zo ver weg zijn.
Het lijkt me wel heel gezellig om daaraan mee te doen.

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje
http://www.concertplus.nl https://www.facebook.com/#!/concertmeteenplus

janna

Berichten: 4090
Geregistreerd: 08-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-03-02 11:48

ik heb als hoogste inschrijfgeld een gulden per km betaald. Dit was dus 35 gulden voor een rit van 35 km. Meestal was het voor klasse 1 ritten ongeveer 25 gulden. Lijkt me sterk dat ze dan nu 25 euro vragen voor een rondje??? De rit in zelhem is ook super licht. alleen maar rechte wegen, zandpaden en bermen. Ik denk dat je alleen ritten als kootwijk (erbroek), arnhem, katwijk schoorl over moet slaan in het begin. Die zijn wel behoorlijk zwaar. de rest is wel te doen.

carola

Berichten: 8112
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-03-02 12:22

Janna, de prijzen zijn (helaas) omhoog gegaan. 22 Euro, 25 Euro, 23 Euro... dat zijn de inschrijfgelden voor de aankomende endurancewedstrijden.
Daar tegenover staat dat het lidmaatschap van de DER niet zo heel erg duur is. En leden van de DER krijgen steeds een paar euro korting.

Eindig niet, maar begin! (quote Dorine)

Navy

Berichten: 4501
Geregistreerd: 10-03-01
Woonplaats: Voorthuizen

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-03-02 21:45

Navy heeft idd hoefkatrolontsteking, maar met d'r speciale ijzers heeft ze geen een keer meer kreupel gelopen.
Endurance rijden gaat dus ontzettend goed!
In het begin was ik bang voor verharde wegen, maar die zijn er bijna niet, en als ze er wel zijn zijn ze kort genoeg om te blijven stappen zonder al te veel te verliezen.
Als jou paard en ook geen lastr van heeft, waarom zou je t dan niet doen??
Groetjes

Endurance: je paard, jij, een prachtige omgeving en heel veel kilometers worden samen één.

janna

Berichten: 4090
Geregistreerd: 08-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-03-02 22:33

jahoor, 22 euro om een wedstrijdje te rijden? Echt belachelijk! Als jonge ruiter, die zelf zijn startegeld moet betalen, hoef je dus niet meer te gaan endurancen. Waarom is het inschrijfgeld verdubbeld? in die paar jaar tijd? Zijn er extra kosten gekomen? Veterinairen zijn voornamelijk studenten die dit als stageopdracht hebben etc.

Tsss, 22 euro voor een bosritje......

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-02 09:03

Da's dus precies wat ik niet helemaal jofel vindt.... wij rijden allebei, dus dat betekent dat we zowiezo al 44 euro startgeld kwijt zijn voor 1 rit.... Vind ik echt absurd veel en dan ga ik dus denken van "dan gaan we gewoon zelf een lange rit maken, ben ik de diesel ook kwijt, maar 44 euro uitgespaard, waarvan ik dan weer.... (noem maar weer iets dat ik heeeeel hard voor Milena nodig heb; jeweetwel van die nuttige spullen waar ik twee kasten van vol heb Schijnheilig ....) van kan kopen".

Mieke
Berichten: 6593
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-02 11:53

Ja, die startgelden liegen er niet om, zonde hoor!

BTW Schoorl staat niet meer op de endurancekalender, op zich heel jammer, ook al is het behoorlijk zwaar voor paarden die geen duinzand gewend zijn.

Eigenlijk wil ik dit ook al jaren, maar er is altijd wel iets waardoor het weer niet doorgaat. Misschien met Kaminka, als ze heel en compleet blijft, dit jaar....???? Ik durf het bijna niet te hopen!

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-02 12:21

Hmm, ik rijd ook endurance... en op behoorlijk niveau. Naja, dat komt door mijn paardje Lovers Voltrack. Mijn zusje moet later alle wedstrijden gaan ridjen (ik ben officieus al uit huis, not, en dan kan ik niet meer meetrainen). Startgelden zijn idd redelijk hoog, maar je krijgt er over het algemeen wel een super rit voor terug. Alles is prima uitgezet, verdwalen bestaat eigenlijk niet (heb ik 1x gehad in de zeikende regen). Misschien dat ze nu meer prijzengeld weggeven.. vind ik op zich absurd, maar goed.
De sport is ook behoorlijk aan het commercialiseren.
Als je eens een mooie rit wilt maken ben je welkom. Wij trainen meestal in Den Treek, zo'n 35 km, en dan wel op tempo. Meetrainen is dus wel een beetje afzien *grin*. Is maar een waarschuwing. Den Treek is supermooi (Austerlitz en Leersum worden er verreden dacht ik), en ook redelijk afwisselend voor n training. Ik raad je aan om bijv. Austerlitz (en dat doen er meer) als eerste te starten. Goed georganiseerd, mooi parcours. Enige nadeel is de hoeveelheid deelnemers (200 vorig jaar). Dan is klasse 2 leuker... Wel een mooie korte route (26 km).
strand (katwijk) is toch vrij zwaar, je moet dan echt een paard hebben die dat leuk vind (Hercules vind dat super) of het aan kan (voltrack loopt Hercules in een klein ritje al zoek).

Vragen? Ik heb pb... Knipoog

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

Ganna

Berichten: 838
Geregistreerd: 23-01-02
Woonplaats: Bijna in Utrecht. De dames in HR

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-02 00:09

Kijk eens naar dressuur. Je betaald fl 15,- voor een proefje van 5 a 6 minuten in een bak. Bij endurance betaal je 3 keer zo veel en je rijd zeker 20 keer zo lang. Bekijk het nou eens zo....
Je hebt een voorkeuring met dierenarts, p/a (pols/ademhaling controle) onderweg, en nog een check bij de finish en ook nog een nakeuring. Krijg je bij dressuur niet.
De dierenartsen zijn idd deels studenten. Maar er moet op 30 deelnemers 1 "echte" dierenarts zijn. Bij een endurance dus al snel 4, en die moeten betaald worden. Je hebt veel meer werk aan een route van 35 km uitzetten dan 10 dressuurbakken.
Verder zijn er heel veel vrijwilligers nodig voor een endurance, je hebt een groot terrein nodig voor het keuren/starten/p/a/vetgate en noem maar op. Je rijd over tich verschillende landgoederen, die allemaal iets anders willen om je er over te laten, en zo kan ik door gaan.
Ik organiseer endurance Ommen, en nee we zouden niet kunnen rond komen van de fl15,- die je betaald bij een dressuur wedstrijd. Tenslotte zijn we vrijwillig en krijgen wat dat betreft van geen enkele kant financiele steun. Ja zo af en toe een sponsoring, waar je heel hard aan moet trekken....
Vandaar dus.

The longer, the pony!
Remember it is the speed that kills the horse, not the distance!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-02 11:19

Oh maar vanuit de DER gezien begrijp ik het ook best hoor, maar vanuit mezelf gezien begrijp ik m'n eigen twijfels ook Haha! Ik zou met twee paarden komen, meestal best een eind uit de buurt, en m'n veewagen loopt ook al niet op water....
De pest is gewoon dat ik zoveel dingen leuk vind, en die allemaal nog wil doen...

Maar in huize Milena/Leonardo is de keuze gemaakt: het wordt komend jaar geen endurance maar NVVR!

Ganna

Berichten: 838
Geregistreerd: 23-01-02
Woonplaats: Bijna in Utrecht. De dames in HR

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-02 20:14

Nou heel veel plezier bij de Nvvr, kom je naar dat weekend in Ommen? Dat is van 8 tot 12 mei geloof ik, ik woon daar dus wie weet een kleine meeting? Of gewoon een lekkere rit dus.
Leuk joh, en heel veel plezier bij de Nvvr. Overgens kun je 3 wedstrijden mee rijden bij de DER als niet lid.

Groetjes

ninaricci85
Berichten: 12266
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-02 20:31

leuk dat er nu zoveel bokkers endurance gaan rijden. ik start diet jaar dus ook voor t eerst met mijn kanjer nina. ga eerst de rit in kootwijkerbroek doen. dan austerlitz. in elk geval wil ik er wel een stuk of 8 rijden dit jaar. dus waarschijnlijk ook klasse 2. in oktober wil ik ook de katwijkrit doen. veel strand en duinen. maar ik moet natuurlijk wel afwachten hoe nina hersteld is van de ziekte. ik vind die prijzen dus ook wel hoog maar voordeel is dat je er geen dure rijkleding voor nodig hebt zoals rijjasje e.d. ik wil op den duur wel een stocksaddle gaan kopen als ik het blijf doen. ik kijk al uit naar mijn 1e rit en hoop ook nog vele bokkers daar te zien.

Domino

Berichten: 49
Geregistreerd: 02-07-01
Woonplaats: Gouda

endurance

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-02 20:54

Wat een endurance-fans allemaal ineens. Ik wil dit jaar ook weer mee gaan doen, heb me net ingeschreven voor Austerlitz, die kwam mij het beste uit en die heb ik 2 jaar terug al gereden. Ik vind hem wel vrij kort.
Katwijk is ook heel gaaf, heb ik vorig jaar gedaan en ging super. En lage vuursche was ook leuk, beetje nat toen. Jammer dat Ermelo afgeschaft is, die is echt heel leuk. Die heb ik 1 keer als wedstrijd en 1 keer zelf gereden. Succes allemaal met de wedstrijden en misschien tot ziens!

Domino & Fire

Fire is the best!!!

Kyan01

Berichten: 5404
Geregistreerd: 22-09-01
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-02 21:05

Ik wist niet dat er zoveel mensen endurance reden!!!
Ik ga samen met Lonneke starten 24 maart.
Ik heb er erg veel zin in.
Ik start niet op Guus,maar op Nickie.
Guus moet eerst goed getraint worden.
Nickie kan lekker soepel en hard doorstappen,ze loopt ook op haar eigen tempo erg snel.

Ik hoop wat te bereiken met deze jonge pony.

22-09-2006 is mijn zoon Kyan geboren!!
http://www.futerehope.come2me.nl/" target="_blank

Maarten

Berichten: 4185
Geregistreerd: 30-06-01
Woonplaats: Emmen

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-02 23:08

Ik sta hier ook enorm van te kijken dat er 'opeens' zoveel meer mensen zijn die endurance toch wel heel interessant vinden. Dat doet mijn hart als organisatie van de gezelligste rit van Nederland goed (sorry Ganna Knipoog ). Ik wilde hier ook net uitleg geven over de kosten van een dergelijke rit, maar ik zag dat Ganna dit al had gedaan Lachen Er zijn idd zoveel dingen die geregeld moeten worden en die allemaal betaald moeten worden. Toen wij (ik en mijn ouders) in de beginjaren van het langeafstandsrijden Holten organiseerden schoten we er altijd bij in. Toen was het vaak liefdewerk-oud papier. Het was nog wel te behappen hoor wanneer je een keer 30 deelnemers hebt maar als dit er in sommige jaren 130 zijn dan wil je niet weten hoeveel extra kosten je dan hebt.

maar goed... ik ben blij te lezen dat Endurance steeds populairder wordt. Ik zou zeggen: kom gezellig naar Ommen of Holten en geniet daar van de sfeer!!

voor ex-onderschrift, zie onderschrift Polly
Na vele jaren een keer een ander onderschrift

Kataklop
Berichten: 6
Geregistreerd: 06-03-02
Woonplaats: Bilthoven

En toen kreeg je er ook nog een lunchpakketje bij :-)

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-02 00:09

[quote="Maarten"]Ik sta hier ook enorm van te kijken dat er 'opeens' zoveel meer mensen zijn die endurance toch wel heel interessant vinden. Dat doet mijn hart als organisatie van de gezelligste rit van Nederland goed (sorry Ganna ;) ). Ik wilde hier ook net uitleg geven over de kosten van een dergelijke rit, maar ik zag dat Ganna dit al had gedaan :) Er zijn idd zoveel dingen die geregeld moeten worden en die allemaal betaald moeten worden. Toen wij (ik en mijn ouders) in de beginjaren van het langeafstandsrijden Holten organiseerden schoten we er altijd bij in. Toen was het vaak liefdewerk-oud papier. Het was nog wel te behappen hoor wanneer je een keer 30 deelnemers hebt maar als dit er in sommige jaren 130 zijn dan wil je niet weten hoeveel extra kosten je dan hebt.

maar goed... ik ben blij te lezen dat Endurance steeds populairder wordt. Ik zou zeggen: kom gezellig naar Ommen of Holten en geniet daar van de sfeer!![/quote]

Ganna

Berichten: 838
Geregistreerd: 23-01-02
Woonplaats: Bijna in Utrecht. De dames in HR

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-02 00:12

Hee Maarten,

Tja ik moet beamen dat Holten DE gezelligste rit is. Ik vier daar dit jaar mijn lustrum, en als het kan doe ik daar dan tweede klas met Ilonk (mijn Fjord) We proberen Ommen net zo gezellig te krijgen als Holten, en zo als het er uit ziet zijn we op de goede weg! (Als ik er naar kijk dat de prijsuitreiking een uur is uitgesteld (omdat een man die het ziekenhuis was in gemept door zijn eigen paard) en dat er gewoon "gestemt" werd en alle mensen nog aanwezig het er mee eens waren, super gewoon!)
Heej ga je nog met Jelca een wedstrijd rijden? Lijkt me heel cool, heeft ze met je moeder toch ook verdienstelijk gedaan. En lopen kan ze, ik heb er twee keer op gereden, maar pwiew....

The longer, the pony!
Remember it is the speed that kills the horse, not the distance!

Karin

Berichten: 61919
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-02 00:34

Zo, echt een hoop Bokkers die dit jaar hun debuut maken in de endurance! Hier nog eentje. Omdat Ameretto toch genoeg energie heeft, wil m'n zusje hem graag aan me uitlenen om wat ritten te rijden. Ik heb ons ook ingeschreven voor Austerlitz in april, en in september rijden we Holten. Tussendoor hoop ik in de zomer nog een keer ergens te starten. Andere ritten zitten er helaas niet in, want die vallen samen met de SGW's en andere wedstrijden van m'n zusje. Maar dat geeft niet, want zoveel tijd heb ik toch niet. Trainen voor deze drie ritten lukt me qua planning net (heb tenslotte Leys ook nog) en wat kosten betreft wordt het anders ook een beetje veel (ik schrok idd ook wel van het inschrijfgeld, maar drie keer dit jaar moet te doen zijn). Ik heb er in ieder geval ontzettend veel zin in! Party!!

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 12 bezoekers