Bokt.nl • zwaaibenen
Pagina 1 van de 1

zwaaibenen

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-10-04 05:38
door lailapri
Thuis hebben we een pony staan, nog niet zo heel lang en als je die aan de teugel rijdt, gaat ze zwaaien met haar voorbenen, echt zovan van waaaaaaar is de grond???? o daar.
de jonge (3 jarige) hengst van de buurman doet dit ook, ziet er heel raar uit, beide zijn welsh b-tjes en de hengst werd voor de 2e keer echt met bit gereden, hij ging vanzelf rond staan de hele tijd, zag er trouwens wel heel mooi uit, maar is dit een goed teken of lopen ze dan om het zo maar te zeggen in de krul getrokken, bij de hengst kan ik me het niet voorstellen omdat hij geeneens spanning op de teugels had, was dus zelf aan het zoeken en aan het doen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-10-04 09:31
door Tessebes
Ik denk dat het komt omdat de pony's hun evenwicht nog niet gevonden hebben. Ik begrijp je verhaal niet helemaal eerlijk gezegd.

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-10-04 11:18
door Marchador
ons paard doet dit ook, en nu is zij 13 jaar.
zij maait met haar voorbenen.

ik snap het verhaal ook niet helemaal verder.

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-10-04 11:31
door Tessebes
Volgens mij bedoelt ze niet maaien, meer dat het paard niet begrijp hoe hij z'n voorbenen op een normale manier neer moet zetten als er iemand op z'n rug zit.

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-10-04 12:29
door xThalyx
Mijn paard heeft dit ook. Dit komt omdat ze nog jong zijn en nog geen goed balans hebben. Ik laat haar 1 keer in de week balkjes lopen zodat ze zelf leert op der eigen benen te lopen. Verder moet een paard het volgensmij leren door de jaren heen... volgensmij kan het best lang duren.

Link naar dit berichtGeplaatst: 07-10-04 20:00
door lailapri
zolang ze gewoon lopen gaat het goed, maar als hun hoofdjes richting de loodlijn gaan, en ze aan de teugel gaan dus gaan ze echt zo lopen van waar is te grond..... o daar, ja hoe ken ik ut verder nog uitleggen, bennen naar voren strekken voor ze ze neer zetten

Link naar dit berichtGeplaatst: 07-10-04 21:11
door Marchador
ik snap het nu, dit had mijn pony in het begin heel erg toen ze aan de teugel liep... maar ook als ze niet aan de teugel liep. ik heb veel balkjes gelopen, nu doet ze het niet mer en heb haar bijna 3 jaar.
zelf denk ik dus ook dat het paard het moet leren door de jaren heen Lachen

Link naar dit berichtGeplaatst: 08-10-04 07:14
door lailapri
oke gaan we goed oefenen, de oudere pony die dit doet, snapt niets van balkjes lopen en raced er a;s een gek overheen, haar baasje wilt dit volgens mij ook niet echt. Hoe sneller over die hindernis hoe mooier