Bokt.nl • hoe veulen van moeder scheiden als moeder rijdt
Pagina 1 van de 1

hoe veulen van moeder scheiden als moeder rijdt

Link naar dit berichtGeplaatst: 30-08-04 16:52
door haf_jessie
Sinds zaterdag heb ik een haf veulen van 3 maanden en mijn vriendin heeft de moeder.In de vorige stal zijn ze gewent dat de moeder rijdt en veulen in box staat.Gisteren hadden we het heel even geprobeert en moeder en veulen werden gek.Veulen stijgerde met beentjes over de box.Hoe moeten we dit gaan aanpakken?Ze zijn natuurlijk net nieuw hier op deze stal.(normaal staan ze in weiland dag en nacht)alleen als moeder gat rijden gaat veulen in stal.Hoe pakken we dit aan?en vanaf wanner zijn ze een beetje gewent en kunnen we het zo gaan doen? Lachen

Link naar dit berichtGeplaatst: 30-08-04 20:39
door fresco
wij doen het altijd zo:
Eigenlijk als ze een paar dagen oud zijn uit elkaar halen en zo elke dag herhalen elke keer wat langer, net zolang tot ze het best vinden!
En bij ons staan ze echt ook te klauwen, hoor!
Maar ja, ze moeten het leren, he!

Link naar dit berichtGeplaatst: 30-08-04 20:42
door Djana
Ik heb mijn veulen ook meteen de eerste week een paar minuutjes van de moeder afgehaald en steeds langer ervan afgehouden. En nu gaat het prima! Is ook minder stressvol voor de merrie bij het afspenen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 30-08-04 20:44
door Cassidy
@ fresco: moeten ze het echt leren?

Ik heb mijn merrie een half jaartje lekker laten moederen en heb niet op haar gereden dat ze met veulen liep. Heb je ook het probleem niet dat het veulen in de weg loopt, of dat er ongelukken gebeuren als je het veulen in een box opsluit (en dan nog van die spijlen erin waar het veulen met zijn voet doorkan met alle gevolgen van dien).
Mijn advies: laat moeder en veulen nog even met rust.

Link naar dit berichtGeplaatst: 30-08-04 21:02
door EbbyT
Ik neem aan dat je in de bak rijd, waarom zou ze er dan niet gewoon lekker bij kunnen lopen? Af en toe laten drinken en in de weg lopen ze meestal niet, vaak vinden ze het in het begin wel interesant en onderzoeken je maar vaak krijgen ze er snel genoeg van. En ze wijken eigenlijk altijd wel uit voor de moeder. Dus waarom niet?

Link naar dit berichtGeplaatst: 30-08-04 21:04
door Caira
deze vraag heb ik elders al gezien?

Link naar dit berichtGeplaatst: 30-08-04 21:29
door Cassidy
Ze komen regelmatig langs, dit soort vragen....helaas.