tips voor les aan 4 en 6 jarige kinderen?

Moderators: Dyonne, Apple, Coby, petraaken, SayaJones, A_nouk, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Lowara

Berichten: 25226
Geregistreerd: 25-11-02
Woonplaats: Enschede

tips voor les aan 4 en 6 jarige kinderen?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-05-04 17:00

pff, mijn oppas adres heeft 2 meisjes van 4 en 6 jaar oud. Ze hebben een lieve pony (Dotje!! zo heet ze waaah lief!) en nu wil mams dat de kindertjes leren rijden. (kindertjes zelf ook)
Ik heb wel ervaring met bv 8 of 12 jarigen, maar wat moet je een 4 jarige leren? alles moet speelenderwijs,ze hebben weinig concentratie vermogen dus dat wordt leuk.

Ze hebben elk 30 minuutjes les, had zelf al gedacht aan tikkertje en een soort prinsessen verhaal om ze dingen te leren. Wat voor ideetjes hebben jullie om ze speelenderwijs dingen te leren? les is in een weiland met 1 pony, er is geen bak. Pony is wel 100% mak.

Ik vind het ook een beetje eng omdat ik er dus al opppas, en de moeder en vader hebben vroeger allebei ook iets van M gereden, dus ben doodsbang om iets fout te doen. (maar ga het toch proberen)
Iemand tips om de les leuk en leerzaam te maken?

Equi therapie http://www.equivici.nl
Tinker Lowara; M1+2 eindstand, Tinker Arwen; M1+15 eindstand, Tinker Elke; M2+6/M1+11,Tinker Maeve L2+2, Tinker Sansa opfok


Vue
Berichten: 8851
Geregistreerd: 03-01-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-04 17:23

inderdaad veel spelenderwijs, en het prinsessenverhaal is erg leuk. zo kun je ze bijvoorbeeld leren hun evenwicht te vinden, leren op het goede been te rijden en overgangen stap daf halthouden, en dan bijvoorbeeld een kwartier je best doen er daarna een spelletje Lachen
zoiets. sucses en veel plezier alvast !

Kim1986

Berichten: 726
Geregistreerd: 04-08-02
Woonplaats: Leeuwarden

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-04 17:23

Vroeger vond ik de longeerlessen(zitlessen) waarbij ik dingen moest doen als mijn tenen aanraken, mijn ponies staart aanraken, rondjes draaien met mijn armen, rondjes draaien met mijn voeten, enzo heel leuk.

===>PennyPatrouille: we're watching you >;)

marahorse
Berichten: 1158
Geregistreerd: 29-10-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-04 17:56

ik heb 2 6 jarigen en een 5jarige onder mijn hoede, verwacht niet dat ze 30 min aandachtig gaan luisteren dus erger je er niet aan. Herhaal veel, maar niet al te moeilijk; leer ze binnenhand buiten been enzovoort, en zeg dat ze je die moeten tonen (het buitebeen is moeilijk want moeten ze hun been heel hoog optillen) zodat jij hem kunt zien. ennuh prinessen is nu zo beetje uit de mode, bij ons zijn ze totaal gek van cowboy's
teugels in 1 hand, lassobewegign boven het hoofd zonder handen enzovoort (voor vertrouwen te krijgen).als ze zeggen ik wil nu rondje rijden (nooit toegeven ze moete altijd luisteren, voro de veiligheid anders gaan ze dingen beginnen doen zonder dat je hebt toegestemd. laat ze dan eerst iets anders doen en zeg dan ga nu een rondje rijde
zodat het in jouw bevel lijkt.

F

Dyonne
Moderator Informatief en Markt
May the horse be with you!

Berichten: 27970
Geregistreerd: 10-03-02
Woonplaats: Boskoop, Zuid-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-04 18:58

Ik moet zeggen dat ik het nog wat lastiger heb. Ook van die jonge meiden. Alleen dan ook nog een pony die liever ermee stopt. Hij is wel vriendelijk, maar wil niet doorlopen en ook niet naar het sturen luisteren. Dus ik laat ze nogal eens achter mij aan sturen. En zeg ook wat ze dan rijden, dus een volte ofzo. Dat zal ik nog wel vaker moeten zeggen, maar dat geeft niet.
En leer ze ook dat ze zachtjes met handen en benen moeten zijn. Dus niet trekken, en niet schoppen.

Aan de longe dacht ik ook te doen, maar dat vinden ze niet echt leuk. Ze willen zelf rijden, zonder dat ze vastgehouden worden.
Mocht ik echt een pony ter beschikking hebben die wat makkelijker is ga ik zeker wel longelessen doen. Maar met de pony die er nu is, lukt dat slecht. Hij is niet zo snel dan, en met zweepgebruik wil hij weleens een bokje geven.

Verminderd online.
[ITP] Drie Welsh Cobs in de herfstweide, wat een rijkdom Cob = top! Eens een Welsh Cob, altijd een Cob!
[IM] De strijd is gestreden, rust zacht Maybel |( 10-06-2003 - 10-10-2013

Lowara

Berichten: 25226
Geregistreerd: 25-11-02
Woonplaats: Enschede

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-05-04 23:24

Inderdaad, daar zat ik zelf ook aan te denken, gymnastiek. Longeerlessen lijkt mij niet zo veilig, omdat de pony nooit is ingereden (ahem..ik weet het) en het dus niet kent. Ik loop gewoon mee en ga dan met ze "aan het werk". Hihi, en deze kinderen zitten nog in hun prinsessen periode, want Emma draagt altijd kroontjes en prinsessen jurkjes (hihi) Heb trouwens geen idee wat de pony eigenlijk wel of niet kent, morgen doe ik wel even verslag:)

Equi therapie http://www.equivici.nl
Tinker Lowara; M1+2 eindstand, Tinker Arwen; M1+15 eindstand, Tinker Elke; M2+6/M1+11,Tinker Maeve L2+2, Tinker Sansa opfok


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 bezoekers