Bokt.nl • ervaring met rustigmakende kruidenmengsels?
Pagina 1 van de 1

ervaring met rustigmakende kruidenmengsels?

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-11-03 20:26
door ingeo
zijn er hier mensen met (positieve of negatieve) ervaringen met kruidentoevoegingen voor paarden? met name op basis van valeriaan (wendall's kruidenmengsel bv.)? werkt het uberhaupt, wordt het paard er (te) sloom van, is het minder schrikachtig enz.
ben benieuwd, want die valeriaan wordt toch wel veel verkocht lijkt me.

Link naar dit berichtGeplaatst: 22-11-03 20:56
door Kyona
Heb het bij mijn vorige paard geprobeerd (mengsel van de Paardendrogist naam weet ik niet meer precies). Dit hielp bij hem niet goed - ik merkte er eigenlijk weinig van helaas. Je zou evt. kunnen proberen of je hem wat kamille kunt geven of bijv. Bach Bloesem (Rescue Remedy) - hier hebben een paar stalgenootjes goede ervaring mee (en is ook niet zo prijzig).

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-11-03 22:46
door baudyh
ik heb mijn paard vroeger op placid mix gehad.In de winter als ie niet in de wei kwam.Hij wordt niet in ene rustig en schrikt ook nog gewoon.Alleen het allerergste gaat er net af.Ik mijn geval betekende het dat ik er gelijk op kon en hem niet eerst hoefde te longeren.Maar je krijgt niet in ene een rustig paard.Ik was er tevreden over.Mijn paard is inmiddels 10 jaar en is rustiger geworden,dus nu hoeft het niet meer.
Ik kocht dat destijds bij jordans hippo.Het is van dodson&horoll.Zit inderdaad o.a valeriaan en kamille in.

Link naar dit berichtGeplaatst: 29-11-03 05:59
door CaroleKlomp
Ik heb ervaring met Nervo. Het paard reageerde zoals beschreven, werd rustiger maar niet sloom. Het voordeel is dat het echt gedraagde bloemetjes zijn, wat ze ook nog lekker vinden!

Link naar dit berichtGeplaatst: 29-11-03 08:43
door Morrie
ik heb net iets besteld bij de paardendrogist, de mijne is erg schrikkerig. Ik hoop dat het helpt.........

Link naar dit berichtGeplaatst: 29-11-03 14:21
door ingeo
smurf schreef:
ik heb net iets besteld bij de paardendrogist, de mijne is erg schrikkerig. Ik hoop dat het helpt.........


ha, smurf, de reaktie van jouw knollie Haha! hierop zou me wel interesseren, omdat ik ook al een beetje een beeld heb over hoe hij tegen de dingen aankijkt!
kom je binnenkort nog een keer met een verslagje? (bv:' moritz, de perfekte noriker' of zo? Haha! Knipoog )

maar, alle bokkers die al hebben gereageerd: het lijkt me uit jullie reaktie dus wel dat je die kruiden dan continu door moet geven over een hele periode dan, niet dat je een paar dagen op voorhand hem eventjes wat 'bijregelt'?

Link naar dit berichtGeplaatst: 29-11-03 14:36
door Morrie
als ie er net zo op reageert als ik op de rescue druppels van Bach reageerde, krijg je wel een berichtje uit het ziekenhuis binnenkort, ik ben helemaal geflipt op die druppels namelijk!

Link naar dit berichtGeplaatst: 29-11-03 15:18
door ingeo
smurf schreef:
als ie er net zo op reageert als ik op de rescue druppels van Bach reageerde, krijg je wel een berichtje uit het ziekenhuis binnenkort, ik ben helemaal geflipt op die druppels namelijk!


aaahhhhh, dat meen je niet!!! zeggen we maar dat het altijd de uitzonderingen zijn die de regel bevestigen Haha! Knipoog !

Link naar dit berichtGeplaatst: 29-11-03 20:42
door Alikesflame
mijn oude instructrice had ook een middeltje van de paardendrogist en werkt totaal niet zal denk ik per paard verschillen