Bokt.nl • wat voeren jullie?
Pagina 1 van de 1

Link naar dit berichtGeplaatst: 27-08-01 14:56
door dimmelim
Sefja kreeg eerst naast dag en nacht weidegang (schraal) de brok die de boer voert. Die is nogal vet en eiwitrijk omdat ze ook een beetje last had van zomerexceem ben ik toen overgestpat op ander voer wat ik gekregen heb van een stalgenoot.

Dit was een soort eiwitarme muesli met name voor arabieren, eiwitgevoelige paarden. Hier doet ze het erg goed op, ze glanst mooi, is fit en echt in goede conditie. Helaas gaat deze stalgenoot verhuizen en zit ik dus weer zonder voer. Nu bezorgt Jordens aan huis. Dus kan ik dat gaan voeren.

Jordens heeft grofweg 3 mogelijkheden voor mijn ijslander Leisure mix,
LEISURE MIX is een ideaal voer voor paarden of ponies die normaal tot lichte arbeid verrichten en daarbij hooi, of een andere ruwvezel als voeding krijgen.

Pasture mix,
PASTURE MIX is speciaal samengesteld voor ponies en paarden die lagere energiewaardes nodig hebben. Door het lagere energieniveau wordt er voorkomen dat het dier te veel energie heeft en te "heet" wordt.

Pasture nuts,
PASTURE NUTS is een brok die laag is in proteïnes en energie, maar hoog in vezels.
Het kan gevoerd worden als een onderhoudsbrok of om gedeeltelijk het ruwvoer te vervangen.

Heeft een van jullie ervaring met een van deze producten en wat raden jullie me aan?

Link naar dit berichtGeplaatst: 27-08-01 16:01
door Manon
Ik weet niet wat voor arbeid je met je pony doet, dus ik zou kiezen tussen de Pasture Mix en Pasture Nuts. Nog even over de Pasture Nuts, je schrijft erbij dat het een deel van het ruwvoer kan vervangen. Dat is dus onzin, brok geef je er alleen maar bij als ze extra hard moeten werken en meer energie moeten hebben.

Link naar dit berichtGeplaatst: 27-08-01 16:07
door MarijeR
Zelf vind ik het voer van Jorden's Hippo (Dodson & Horrell) in verhouding tot andere merken erg duur. Ik voer al zo'n 6 jaar Pavo en ben daar erg tevreden over. Op dit moment heb ik alleen pony's en die krijgen stibro en stimix, vroeger gaf ik de sportpaarden pavo 1000.

Maar het belangrijkste vind ik toch het ruwvoer, ik heb nu nog wat te weinig paarden om grote balen kuil te voeren, maar volgend jaar stap ik zeker over op kuil. Nu krijgen ze goede kwaliteit hooi.

Link naar dit berichtGeplaatst: 27-08-01 16:18
door Pink_Horizon
op het moment alleen hooi en weidegang
Pink is op big diet! *LOL*

Link naar dit berichtGeplaatst: 27-08-01 17:10
door dimmelim
Voor de duidelijkheid dat het een deel van het ruwvoer kan vervangen heb ik er niet bijgeschreven maar gekopieerd van de Jordens site.

Mijn ijslander krijgt momenteel zo'n 4 keer per week 45 minuten lichte arbied onder het zadel en twee keer longeren. Ze krijgt nu weidegang en in de winter hooi. Ik ga sowieso natuurlijk niet bezuinigen op het ruwvoer.

Link naar dit berichtGeplaatst: 27-08-01 17:45
door Cowgirl
Wat kost dat voer Dimmelin?
Nu krijgen mijn paardjes Havens maar als ik straks weer zelf ga voeren denk ik dat ik gewoon weer over ga op Equiral.
Ik heb 2,5 jaar Pavo gegeven maar daar was ik niet zo tevreden over, van Equiral geef ik de helft van wat ik aan Pavo gaf en ze waren enorm explosief die paarden Haha!

Link naar dit berichtGeplaatst: 27-08-01 17:51
door dimmelim
Grofweg varierend tussen de 27,50 en de 40 gulden per 20 kilo. Is idd niet goedkoop maar mijn paardje eet op zijn meest een kilo per dag, dus wordt het voor mij niet echt duur.

Hier zie je het precies:
http://www.jordenshippo.nl/nl/index.htm

Als de andere merken ook aan huis bezorgen in kleine hoeveelheden vind ik het fijn om te weten. Ik zoek namelijk gewoon goed geschikt voer wat aan huis kan worden bezorgd, ik heb namelijk geen auto.

Link naar dit berichtGeplaatst: 27-08-01 18:04
door Ange
Ik voer mijn paarden pavo 1000 en pavo kruidenmelange, dit is voor mijn wedstrijdpaarden de andere voer ik gewoon pavo sportmengeling en de kruidenmelange!

Link naar dit berichtGeplaatst: 27-08-01 18:38
door MarijeR
De meeste voerhandelaren bezorgen het wel thuis. Ook een paar zakken is meestal geen probleem. Moet je gewoon even vragen bij een winkel in de buurt.

Link naar dit berichtGeplaatst: 27-08-01 18:57
door Sibold
Je weet het al maar ik voer dus de Granemix van Subli... kun je niet vragen of een andere pensionner eens een zakje voor je mee kan nemen?
Doen we hier ook wel hoor...

Link naar dit berichtGeplaatst: 27-08-01 19:45
door orri
Mijn paard eet sinds kort PASTURE MIX en doet hij het best netjes op, de PASTURE NUTS heb ik een tijd gebruikt om in zijn Equifeeder ball te stoppen.

Als je werkelijk wilt weten wat heb beste past, ga dan naar de site van JordensHippo en vraag het per e-mail, ik kreeg een uitgebreid antwoord terug van de voedingsspecialiste!!

Hij krijgt van mij als lekkernij Equiral Structuurmix 1/4 kilo en 2 appels Lachen

Link naar dit berichtGeplaatst: 27-08-01 21:07
door Silvia
Kun je de voederleverancier van je stalgenoot niet vragen om te blijven leveren? Is het soms Equi-sanum wat je nu voert?
Als je toch zo weinig voert dan kun je het misschien ook zelf gaan halen?

Link naar dit berichtGeplaatst: 27-08-01 21:13
door Silvia
sorry, las net je vorige bericht dat je geen vervoer hebt. Equi-sanum wordt hier in onze regio (Gld) aan huis bezorgd, ook bij kleine aantallen mits je op de vaste route van de leverancier ligt.
Succes met zoeken!

Link naar dit berichtGeplaatst: 27-08-01 22:04
door Rena
Ik voer a; jaren mijn paarden equiral. Mijn ervaring is dat de mest beter is. En alleen de rustige paarden krijgen een beetje pavo melange. Er zit altijd wat haver door en dat is niet voor ieder paard geschikt.

Link naar dit berichtGeplaatst: 29-08-01 13:51
door Barbara
Max krijgt 2 x een half kilo Subli granenmix. Hij krijgt smiddags hooi maar normaal als ie in de wei staat niet dus. Na arbeid krijgt hij 3 handjes zemelen met een klein scheutje lijnmeel, een grote schep knoflook en een plens water.

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-09-01 00:56
door Sterre
Zowel Dikke als Beer krijgen müsli zonder haver van Hartog, samen met luzerne , eiwit gereduceert (8%), ook van Hartog. Als ze veel gewerkt hebben, krijgen ze er nog haver bij. Natuurlijk krijgen ze ook veel ruwvoer (hooi en stro). P/dag nog één mineraalbriket, verdeeld over 2 maaltijden. Beer krijgt trouwens wel meer als Dikke.
Verder krijgen ze bij iedere maaltijd (s´ochtends wat minder Lachen ) wortels, appels, bananen, bieten en nu het de tijd van de maisstengels is, krijgen ze s´avonds meestal een maisstengel.
Dat is zo wijs: mijn "stoere" Dikke is als de dood als hij zo´n stengel naast z´n trog vindt *LOL*, terwijl ´ie het wel heeeel lekker vindt Vingers aflikken. Ik lach me altijd slap als ik z´n gedoe in de box zie. Als ik de maisstengel neem en ´em daarna -met die stengel- "desensibilieseer", vindt ´ie dat geen probleem, maar owee ik stel dat ding weer naast z´n voer : liever eet m´n vreetzak niets!! Maar ja, ik ben geen onmens Schijnheilig , dus breek ik daarna de stengel in kleine stukken en de maiskolf verstop ik meestal tussen z´n hooi, als "verrassing".

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Sterre op 2001-09-05 00:59 ]</font>

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-09-01 03:39
door sanderijn
tinkertje krijgt kempa paardenbrok en kuilhooi en daarnaast pavo stimix na het rijden.ze ziet er goed uit en is levendig.ze is gewoon mijn schatje!
ow sorry off topic Schijnheilig

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-09-01 08:26
door zobras
Pablo krijgt normale basis brok (2 x 1 kg) van Treurniet en 1/2 tot 1 kg Pasture Mix van Dodsen and Horrel (of zo iets). Van de kruiden meusli van Havens en lucerne den Hartog werd hij heet en zag teveel spoken.