Bokt.nl • vrachtwagenrijbewijs..
Pagina 1 van de 1

Link naar dit berichtGeplaatst: 27-08-01 12:03
door prakkie
weet iemand wat het ong. kost om je vrachtwagenrijbewijs te halen?? En is zo'n 4-daagse cursus zwaar of is dat wel te doen?? waar hebben jullie ervaringen mee???
groetjes wendy Pling

Link naar dit berichtGeplaatst: 27-08-01 12:06
door janna
Heel veel....
Ik rijd nu 1 uur per week, kost 95 gulden per keer. Je hebt net zo veel lessen nodig als bij je gewone rijbewijs. Examen was geloof ik 425 aanvragen. Theorie heb ik op eigen houtje gedaan, maar dan kost het nog 125 gulden aanvragen en 45 voor het boek oid..
Als je ook nog je chauffeursdiploma wilt hebben ben je nog 2x dat bedrag kwijt.
Ik ben nu vanaf eind januari bezig, en heb mijn examen een paar weken geleden aangevraagd.

Link naar dit berichtGeplaatst: 27-08-01 12:18
door Manon
Als je zo'n vierdaagse cursus doet, moet je dan de hele dag rijden ofzo? Omdat Janna zegt dat je net zoveel lessen nodig hebt als bij je gewone rijbewijs en dan zijn er toch zo een stuk of dertig?

Link naar dit berichtGeplaatst: 27-08-01 12:51
door Anoniem
Afbeelding

hier een prijslijst van een rijschool bij ons uit de buurt.

Link naar dit berichtGeplaatst: 27-08-01 13:14
door Mieke
tja, spoedcursussen....

Heb zelf ooit een spoedcursus voor mijn gewone rijbewijs gedaan en dat beviel me voor geen meter en ik ken er meer die er zo over denken. Ik had o.a. vier uur achter elkaar les en dat is gewoon zinloos. Je pikt na anderhalf uur echt niks meer op.

Ik zou zelf kiezen voor een paar keer per week een uur les of desnoods twee uur achter elkaar, maar zeker niet meer, zonde van je geld!!

Link naar dit berichtGeplaatst: 27-08-01 13:44
door janna
dat vond ik dus ook. Als je de hele dag in een auto zit ben je echt super gaar!
Je bent wel wat duurder uit, als je losse lessen neemt, maar ik denk dat je dan wel beter leert rijden.

Link naar dit berichtGeplaatst: 27-08-01 18:22
door Zep
Hoe heb jij het dan met de theorie gedaan Janna? Ik moet er ook aan beginnen deze winter, en zat me al af te vragen hoe ik het aan ging pakken. Theoriecursus kost iets van 500,- is het goed te doen om het zelf te doen?

_________________
Just smile and keep riding!

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Zep op 2001-08-27 19:23 ]</font>

Link naar dit berichtGeplaatst: 27-08-01 18:39
door astridh
ik heb het al weer een aantal jaren geleden gehaald (ach ja oud he....) en het kost echt wel even tijd en veel lessen voordat je goed met een vrachtwagen kan rijden. Ik zou ook geen risico nemen door op een versnelde cursus te gaan, je rijdt toch met je paarden. Bovendien is het rijden met paarden ook wel wat anders dan met zo n lege vrachtwagen waar je mee lest. Mijn advies: beter een aantal lessen te veel dan te weinig.

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-08-01 08:15
door prakkie
Ik heb al wel veel met vrachtwagens gereden, maar dat zijn die kleinere voor B-rijbewijs. Daarmee ben ik elke week naar Ermelo gereden voor mijn ORUN-cursus, dus ik weet wel wat het is om met paarden te rijden. Het gaat er alleen om dat mijn vrachtwagen te zwaar is, en je dan moet je je groot rijbewijs halen. Ik was het zowieso al van plan, want ik wil ook 2 paarden kunnen vervoeren als dat nodig is. Maar ga hier eens ff vragen wanner er een plekje is voor mij..moet er nu echt aan beginnen.groetjes wendy Pling

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-08-01 10:08
door janna
Prkaaie, het is echt wel anders hoor, zo'n klein dingetje en zo'n joekel waar je mee lest!
Ik dacht ok, dat doe ik wel even, maar het valt me best tegen. Ik moet trouwens 10 oktober afrijden, kreeg ik gisteren te horen.
Theorie: verkeer en administratie heb ik zelf gedaan, voor techniek heb ik een cursus gevolgd. Die cursus was alleen zeer slecht bij ons, we hadden pas 2/3 van het boek behandeld. Uiteindelijk heb ik het dus toch meer zelf gedaan dan dat ik op cursus heb geleerd. Het si zeker goed te doen, maar je moet er wel even heel goed voor gaan zitten. Ze willen echt alle kleine details weten. Voor verkeer vroegen ze mij bijvoorbeeld wat de maximale lengte was van een autobus (daar kwam ik dus helemaal niet voor).
Ik had wel goede cijfers, maar ik heb er heel veel zien vertrekken met drieen. Het is echt wel taaie kost.