Bokt.nl • klein raar soort wondje...
Pagina 1 van de 1

Link naar dit berichtGeplaatst: 10-08-01 10:39
door visje
Rocky heeft een klein (schaaf-)wondje 'gehad' op zijn been en het is een korstje geworden, maar nu pelt het korstje eraf en er zit weer 'blote' huid onder. Zou het kunnen dat hij zich meermaals op dezelfde plaats stoot ofzo? Het is er nu al zeker een half jaar (denk ik) en het is absoluut niet erg ofzo, maar ik vraag me af waar het vandaan komt. Het bevindt zich ongeveer bovenaan zijn been aan de buitenkant en het is langwerpig (ongeveer 4 cm, gok ik) en het is dus 'haarloos'. Haha!
Iemand een idee? Verward
Femke

Link naar dit berichtGeplaatst: 10-08-01 10:59
door Dees
Dat is waarschijnlijk een 'lig'-plekje. je pony gaat waarschijnlijk altijd op dezelfde manier liggen en juist op zo'n klein plekje kan dan wat korstvorming ontstaat (vooral daar waar de gewrichten bij buiging onder de huid liggen). je kan het voorkomen door meer (en beter?) strooisel in de box te leggen. Op het land liggen kan ook plekjes veroorzaken als de grond heel droog en hard is. Er is eigenlijk weinig aan te doen maar het kan ook niet zo veel kwaad. Zie het een beetje als eeltvorming. Wel moet je god in de gaten houden of het wondje niet gaat ontsteken, er mag geen etter onder het korstje zitten. Vork

Link naar dit berichtGeplaatst: 10-08-01 11:01
door Manon
Mijn pony had een tijdje terug ook een vrij groot schaafwondje in zijn nek. Nadat het korstje eraf was gegaan, was het ook een soort 'blote' plek. Nu komen er al weer kleine haartjes doorheen en ik denk dat het binnenkort wel weg zal zijn. Nog even afwachten denk ik zo.

Link naar dit berichtGeplaatst: 10-08-01 13:33
door visje
Ik hoop het!
Rocky heeft geen box (wel een schuilstal) en hij rolt vaak op een kaal stuk van de wei (paddock), missschien is het dat. Het is ook nooit een open wondje geweest (nooit bloed of iets rood te zien gehad Knipoog ) alleen maar die zwarte huid (een stukje waar geen haar is) van hem. Ietsje lager op zijn been heeft ie er nog een kleintje.

Manon: ik hoop echt dat het waar is *LOL*

Femke