Cap??

Moderators: C_arola, Dyonne, Apple, Coby, petraaken

 
 
Corona

Berichten: 781
Geregistreerd: 01-08-01
Woonplaats: Vianen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-08-01 22:17

hoi, ik las even een reactie op het berichtje over die 'valse knik' en daar biedde iemand haar verontschuldigingen aan omdat ze op de foto een cap droeg.
sorry hoor, maar volgens mij is het hartstikke normaal als je een cap draagt...dom als je het niet doet.
ik reed eerst altijd zonder cap op mijn Tinkerhengst omdat ik hem 'volledig vertrouwde'. alles is goed gegaan bij het rijden van hem, maar bij een andere pony niet.
die merrie, Corona (vandaar!!) ging ik 'even inrijden'. wel met een cap op natuurlijk. dat was maar goed ook want een halfuur later lag ik al in de ambulance (met een gebroken neus, een gebroken oogkas, mijn jukbeen op 4 plaatsen gebroken en een gebroken arm) en....een gebarsten cap. als ik die dus niet had gedragen..daar wil ik niet eens aan denken.

nou, dat wilde ik dus even aansnijden. het dragen van een cap is helemaal niet gek. zo heeft elke sport zijn 'uniform'.
en ja, die champignon-caps vind ik ook een beetje overdreven.....


Mytens_oud

Berichten: 4184
Geregistreerd: 20-03-01
Woonplaats: omgeving Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-01 22:21

Citaat:
Op 2001-08-08 22:17, schreef Corona:
en ja, die champignon-caps vind ik ook een beetje overdreven.....

Dat een cap verstandig is ben ik met je eens maar deze stelling hierboven niet. Hoe vaak zie je mensen niet met zo'n gewone cap rijden zonder het bandje vast? En dat als ze vallen de cap eerder op de grond ligt dan de ruiter zelf. Bij de nieuwe modellen moet je wel een bandje vast doen. ik heb een Pikeur veiligheidscap en die zit heerlijk, maar ik moet toegeven dat ik mijn cap soms ook vergeet als ik op doorgereden paarden rijdt, op de jongere,groene paarden heb ik hem altijd op.

_________________
Mensen met paarden hebben de hemel op aarde,
maar als ze komen te sterven valt er niks te erven.

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Mytens op 2001-08-08 22:33 ]</font>

Corona

Berichten: 781
Geregistreerd: 01-08-01
Woonplaats: Vianen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-08-01 22:31

ja ik ben het met je eens dat het stom is om je bandje niet vast te doen..dan kan je beter geen cap op doen.
zelf droeg ik tijdens dat ongeluk een te kleine cap die ik heel hard op mijn kop moest slaan en met een strak bandje onder mijn kin zat. en ondanks dat was ie toch afgegaan. toen ik weer een beetje bij bewustzijn kwam was ie af, maar tijdens de klap zat ie er gelukkig nog wel op.
zelf draag ik nu een cap met een kinband. zit goed stevig alleen gaat het wel zweten in de zomer. hangt je kin in zo'n bakje zweet zeg maar.

tip: leg er een stukje zeem in, ik heb het nog nooit gedaan maar het schijnt te werken.

IngridM

Berichten: 11074
Geregistreerd: 10-07-01
Woonplaats: Zuid Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-01 22:53

Ik droeg nooit een cap, maar heb verleden jaar een rotongeluk gehad met een paard, en toen ik na 4 maanden thuis gezeten te hebben toch weer ging rijden, heb ik wel gelijk een cap gekocht!!!!
Zo'n nieuwe, zo'n helm. Zit goed hoor. En ja, in het begin krijg je reacties ja, maar dat is hun probleem. Straks ga ik op een vereniging rijden en ik weet al precies hoe dat gaat, de opmerkingen zullen niet van de lucht zijn. Maar daar ga ik niet wakker van liggen hoor. Ik voel me veiliger. Toevallig heb ik nu een 4-jarige, maar als ze 20 was geweest, had ik hem ook gedragen!!! Verleden keer had ik geluk gehad, volgende keer kan het misschien nog ernstiger zijn...........

6 jaar en met (actief) pensioen. ZO zonde.....
https://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?f=53&t=1945496

miseryfox

Berichten: 1681
Geregistreerd: 07-03-01
Woonplaats: Dronten

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-01 23:12

op de manege waar ik na toe ga is het helemaal verplicht...
ook als pensionklant.. (ook tijdens het vrij rijden)

ik heb net zo'n nieuwe casco...
die zit lekker en zweet nie echt op je hoofd!!

..... leeg .....

Nathalie

Berichten: 28284
Geregistreerd: 11-01-01
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-01 23:17

Ik heb ook zo'n casco. Ik heb hem 2 keer in de week op, bij de les! Verder niet. Weet ook niet waarom. Maar ik vertrouw mijn pony gewoon.. hij zou me er nooit expres afgooien oid Lovers

Polly
Moderator Algemeen1
No drama, no glory!

Berichten: 17383
Geregistreerd: 09-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-01 23:39

Hij hoeft je er ook niet expres af te gooien ook als je 'per ongeluk' valt kan je je lelijk bezeren. Ik ben laatst maar weer eens op een shet gestapt en de opmerkingen over dat ik daar een cap op droeg waren niet van de lucht, maar ik was blij dat ik hem op had. Tijdens hel galopperen struikelde hij en ik was uit balans (zonder zadel) en viel er mooi vanaf, ook niet expres dus.

~sterk en betrokken tot het laatst~ 1958-mama-2016
kleine muisjes hebben kleine wensjes,
beschuitjes met gestampte mensjes!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-01 08:22

Citaat:
en ja, die champignon-caps vind ik ook een beetje overdreven.....


Als je dan een cap opzet, zet dan ajb een goede op. Dus een lichtgewicht Kieffer, Casco oid of een echte champion want daar heb je tenminste echt wat aan.
De gewone caps hebben wel een harde buitenkant maar dat is ook het enige omdat er een elastiekenbandje aan zit hebben die al menig neus gebroken en nekletsel veroorzaakt.

En je verontschuldigen omdat je een cap op hebt vindt ik echt niet kunnen (al heb ik zelf die neiging ook wel eens), zeker niet als je zelf les geeft (Nimber/Kim , ik niet)._________________
<font color="blue" size="2"><i>"Wil je een gesprek onder vier ogen voeren, dan is een Korte Wandeling verstandiger dan met zijn allen te gaan Hossen"</i> -Eeyore </font>

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Katrien op 2001-08-09 08:24 ]</font>

Shaienne

Berichten: 4933
Geregistreerd: 02-04-01
Woonplaats: Vaassen

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-01 08:33

Ja hier ben ik het ook mee eens. Mijn Rocky is ook te vertrouwen, maar laatst tijdens een buitenrit, moest ik bukken voor een aantal laaghangende takken. Toen ik weer rechtopging zitten, dat was iets te vroeg, knalde ik met mn kop tegen een dikke tak aan. Was blij dat ik een cap op had.

Ik heb een hele dikke lompe championnecap, maar hij is wel goedgekeurd en ik zie er echt niet uit met dat ding op me kop. Hij is ook een tikkie te groot, dus heb ik elke keer die cap zowat over mn ogen hangen. Het ziet er gewoon niet uit.....maar ik wil het risico niet lopen om een hoofdwond te krijgen


Niemand van de mensen waarmee ik samenrijd, rijd met cap. Ze vinden het onzin en het heeft geen zin, want als je valt, hoef je toch niet perse op je hoofd te vallen??????

Barbara

Berichten: 437
Geregistreerd: 27-02-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-01 09:07

Ikzelf rijdt in de bak niet met cap maar als ik de weg op ga dan zet ik hem altijd op.
Velen bij ons op stal vonden het onzin. Een paar weken geleden gleed er een paard uit tijdens een rustig buitenritje. Het meisje die er op zat had geen cap op en liep een hersenschudding op. Ze draagt nu nog steeds geen cap. How stupid can you be?

Dieren zijn dieren, mensen die zich gedragen als dieren zijn beesten!!

Yentl

Berichten: 12478
Geregistreerd: 14-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-01 09:23

ja dat vind ik ook die champion caps zijn niet overdreven want die helpen juist en aan zo'n dunne cap? nou ja daar heb je ook weinig aan eigenlijk. enne of ie je er nou expres afgooit of niet expres gewoon ik vind het beste een cap te drogen maar ik loop altijd met zo'n champion op me kop omdat me normale cap te klein is en ik een goedgekeurde cap moest dusse..

Quote Apollo: Als ik nooit alcohol had gedronken he, zat ik nu waarschijnlijk op de universiteit *LOL*

I'm not your f*cking barbie bitch

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-01 09:48

Schiet me nog wat te binnen. Bij ons op de manege rijden best veel mensen wel met een goede cap. Dat maakt het wel wat makkelijker om zelf ook inderdaad met cap te rijden, je krijgt er geen opmerkingen over. Op de manegepaarden is dat sowieso verplicht en met de springlessen moet je vanaf 1 september een goedgekeurde cap dragen. Bij buitenritten heeft de begeleiding ook een goede helm op.

Maar laats hoorde ik het excuus van een paar zonder cap rijdende mensen:

"Dan moet ik mijn haar zo vaak wassen"

Dat vind ik echt de stomste reden die ik ooit gehoord heb om geen cap te dragen.

_________________
<font color="blue" size="2"><i>"Wil je een gesprek onder vier ogen voeren, dan is een Korte Wandeling verstandiger dan met zijn allen te gaan Hossen"</i> -Eeyore </font>

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Katrien op 2001-08-09 09:50 ]</font>

Lisette

Berichten: 2676
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Veldhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-01 10:23

Ik heb ook nog steeds geen ggk cap. Ik rij wel altijd met cap, dit geeft me gewoon een veiliger gevoel. Maar die ggk cap komt er zeker binnenkort. Op de manege waar Barb staat wordt per 1 januari in de groepslessen een ggk cap verplicht hele goede zaak vindt ik.

¡!Ellen!¡
Berichten: 2797
Geregistreerd: 12-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-01 10:43

Ik heb ook niet zo ggk, maar draag wel altijd een cap. En ookal heb je nog zooo'n lief paard, dan kun je er toch nog wel af vallen? Hoeft echt niet expres te zijn, als ie ergens van schrikt kun je je nog lelijk bezeren. In de manegelessen is een cap dragen verplicht bij ons. Als je pensionklant bent moet dat binnenkort ook d8 ik..
het is wel een stomme reden om geen cap te dragen omdat je je haar dan zo vaak moet wassen..Dan was je je haar maar wat vaker, heb ik liever dan een hersenschudding hoor...

visje

Berichten: 4546
Geregistreerd: 11-04-01
Woonplaats: België (Vlaams-Brabant)

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-01 11:44

Voorkomen is beter dan genezen Haha!

paulanda
Berichten: 2180
Geregistreerd: 09-07-01
Woonplaats: heerhugowaard(n-H)

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-01 12:16

ik heb ook zón casco en rijd nooit zonder!heb al te veel meegemaakt en zitten helemaal niet slecht voel me naakt zonder als ik rijd,hij zweet nauwlijks en is super licht ja je lijkt wel een beetje op calimero met een eitje op je hoofd maar ja veiligheid voor alles!
ik vind dat het in dressuurproefjes ook verplicht moet worden,staat wel niet zo leuk maar thuis waar je paard alles gewend is moet het wel en op een vreemde plekmet allemaal vreemde dingen hoeft het niet..??vreemd hoor. Verward

Jan_324
Berichten: 6933
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-01 13:46

Citaat:
Op 2001-08-09 10:43, schreef ¡!Ellen!¡:
Ik heb ook niet zo ggk, maar draag wel altijd een cap.


dan kun je net zo geod geen cap opzetten want dat ding heeft geen zin.
ik rijd zelf met een champignon en heb hem altijd op!

Shaienne

Berichten: 4933
Geregistreerd: 02-04-01
Woonplaats: Vaassen

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-01 16:07

Dat kreng van mij kostte F80,-

krijg er wel een zweethoofd van

Jan_324
Berichten: 6933
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-01 16:56

Malle Babbe, die krengen kostten 125,-

Spirit

Berichten: 27545
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-01 17:24

Dat kreng van mij kostte 75,- maar ik had korting van de leskaart omdat het op de manege verplicht werd ofzow.

You mustn't be afraid to dream a little bigger, darling.

Cowgirl

Berichten: 21198
Geregistreerd: 04-03-01
Woonplaats: Vulcan

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-01 17:41

ach wat is nou 75 gulden als je bekijkt dat je ook in een rolstoel kan belanden.
Maar ja of een cap altijd voldoende veiligheid geeft? Christopher Reeve had er immers geen baat bij.

Ineke2

Berichten: 23200
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-01 18:02

Ik rijd ook met zo'n Casco ding, ik heb hem altijd op, zonder die cap voel ik mij niet veilig...echt vreemd maarja.
Op de manege rijden er wel veel zonder cap met als excuus: Mijn is lief, ik val er toch niet af...ect Verward
Stom hoor! Maar ze moeten niet komen klagen, als ze wel vallen }>

Spoiler:
nieuwsgierig aagje ;)
[o]

Yentl

Berichten: 12478
Geregistreerd: 14-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-01 20:11

ja ik ben het eens met ineke en ook met cowgirl mijne kosste 125 gulden moest 100 gulden zelf betalen en 25 piek me moeder maarja veiligheid voor alles en ik stap soms even in zonder cap en dan is het paardrijden ook veel anders durf ik ook niks enzo

Quote Apollo: Als ik nooit alcohol had gedronken he, zat ik nu waarschijnlijk op de universiteit *LOL*

I'm not your f*cking barbie bitch

¡!Ellen!¡
Berichten: 2797
Geregistreerd: 12-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-01 20:19

Steef, ik heb wel een veiligheids cap, das altijd beter als geen hoor. Maar ik d8 dat je met die ggk dinge zo'n nieuw ding bedoelde..


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Duhelo, Flew, jesss_amigo, tinkersjakie en 39 bezoekers