Bokt.nl • welk totaal supplement?
Pagina 1 van de 1

welk totaal supplement?

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-02-03 15:39
door Deetje
Hoi, ik wil mijn paard naast de brok en muesli een totaal supplement gaan voeren aangezien hij nu intensiever gewerkt wordt.

Ik zoek een produkt waar alle vitaminen, mineralen en sporelementen inzitten, met name Vit. E en selenium (niet een produkt waar dit alleen in zit!!!)

Wie heeft er ervaring met totaal supplementen en welk produkt voer je.

Zowel pos. als neg. reakties zijn welkom.

Reacties met "in gewone brok zit alles in' die ken ik wel, ik ben er al zeker over uit dat ik mijn paard een aanvulling wil geven.

Onwijs bedankt.

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-02-03 15:52
door Kelly_ann
Als je het geeft omdat het werk wat zwaarder wordt kan je misschien beter kijken naar wat hij nodig heeft als hj meer werkt, niet alle vitaminen/mineralen/voedingsstoffen hoef je dan aan te vulen....
misschien dat je ook wel gewoon over kan stappen op een prestatiebrok?

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-02-03 18:36
door Suzanne F.
Opkikker van de Paardendrogist werkt super!! Hier zit alles in incl. darmbacterien voor de darmflora (vertering).

Zie www.paardendrogist.nl

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-02-03 18:54
door IlsjePilsje
Ik heb een tijd Reformin gegeven. Alleen vond Lars dat niet zo lekker. En het is erg duur. Nu geef ik Pavo Vitaal en daar ben ik wel tevreden over.

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-02-03 19:42
door Schoentje
Chevinal plus van foran is super, maar wel duur. als je dit voert komt het neer op 1 euro per dag per paard.
dit word op heel veel topstallen gevoerd, waaronder piet raaymakers en tineke bartels.
sinds wij dit voeren merken we gewoon erg veel verschil.

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-02-03 21:19
door prompter
Ik heb goede ervaring met 2 produkten: Surelimb van Dodson&Horrell (een breedspectrum vitamine-mineralen preparaat in poedervorm), en Powersport van Masterhorse (speciaal voor paarden hoog in het werk, in brokvorm). Surelimb geef ik aan mijn merrie die gewoon dagelijks gereden wordt, Powersport aan mijn draverhengst die ook aan draverijen meedoet en echt intensief getraind wordt.

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-02-03 22:17
door Dehtje
Waarom wil je je paard supplementen geven? Komt hij echt iets te kort of is het iets wat je denkt dat goed is? Je hebt bij je vraag al gezet dat je weet dat in het gewone voer alles al zit, maar ik wil het toch even noemen. Het zomaar geven van supplementen is niet altijd even goed, 'baat het niet dan schaadt het niet' gaat lang niet altijd op.

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-02-03 22:21
door Unity
Voersupplementen zijn bij een gezond paard alleen goed voor jou gemoedsrust. En voor de portemonee van de fabrikant/winkel. bij veel goed hooi/kuilgras, goede brok en musli moet je zelfs gaan kijken of je m niet te veel pietamientjus gaat bijvoeren!!

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-02-03 22:32
door Schoentje
als je een goed gebanceerd supplement geeft voor je niet makkelijk te veel.
als je paard zware arbeid moet verrichten kan hij iets extra's nodig hebben. Dat toen topsporters zelf toch ook...

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-02-03 22:43
door Dehtje
Maar ook topsporters stoppen zichzelf vaak te vol met allerlei onzin vitamines en supplementen. Ik ben het met Unity eens, je koopt alleen je eigen gemoedsrust af en hebt het gevoel dat je iets goed doet.

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-02-03 22:53
door Schoentje
tís toch appart dan, dat als je het bij 24 totaal verschillende paarden gaat voeren dat ze in twee weken tijd bijna allemaal (nog) mooier in het vachtje komen, een (nog) betere conditie krijgen en zich (nog) losser in het lijf gaan voelen.
Nu voel ik alweer de reactie "waarom suplementen voeren als ze toch al zo al zo goed zijn" opkomen.
Omdat wij onze paarden niet goed willen hebben, maar perfect.
Want als je de kost wilt verdienen in de paarden, dan zul je moeten verkopen. En wanneer verkoop je, je paard het duurste? Juist, als hij er perfect uit ziet.
en daarom geef je sopplementen...

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-02-03 23:19
door Kendra
Ik ben ook niet zo'n voorstander van supplementen, geef het alleen aan paarden die duidelijk minder goed in hun vel zitten of minder dan 1 kg brok per dag krijgen. Ik voer Equiral stud, daar zit al extra Vit E en Selenium in. In de tijd dat de paarden verharen (nu dus) geef ik ze af en toe wat lijnzaad. Als ik wel eens een supplement voer neem ik gewoon de goedkoopste uit de catalogus van de Paardendrogist en dan nog vind ik het VRESELIJK duur, dus dat zou ook een reden kunnen zijn om je nog eens te bezinnen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 01-03-03 10:29
door prompter
Ik geef mijn paarden vitaminen omdat we in de randstad staan. Voor mensen wordt een dagelijkse vitamine C inname van 75 mg aanbevolen, maar als je zoals ik midden in een gebied met industrie en hopen files staat, heb je wel zo'n 300 mg vitamine C nodig! Ik neem dus zelf ook een vitaminepreparaat. Het vervelende van vitaminetekorten is dat je ze pas opmerkt als het veel en veel te laat is, en dan nog krijg je eerst andere kwalen zonder dat je doorhebt dat je ergens een tekort hebt.
Mijn paarden staan ook in de buurt, gelukkig wel in een groene polder maar rijkswegen zijn hier nooit ver uit de buurt, en zeker omdat de jongste ook nog eens zwaar werk verricht, krijgt hij een supplement. De oudste krijgt een lager gedoseerd supplement puur omdat ze ouder wordt, en met haar 17 jaar is ze nog net zo fit als met 7, kwaad kan het in elk geval niet. Ik ben qua voer mede afhankelijk van mijn stalhouder, en die geeft onderhoudsbrok, voor mijn gevoel zit daar niet alles in wat ze per dag nodig hebben.

Link naar dit berichtGeplaatst: 01-03-03 18:44
door Miran
Ik geef Sheril Kompleet Suplement van de Paardendrogist. Omdat ze maar 1/2 kg brok per dag krijgt, en ze voor vitaminen en mineralen meer nodig hebben, heb ik besloten dit bij te voeren. Ik geef wel de minimale hoeveelheid.

Link naar dit berichtGeplaatst: 01-03-03 20:08
door Ziolette
Ik geef Leo nu Prominent. Daar zit echt bijna alles in, o.a. vitaminen, mineralen, knoflook, zeewier en biotine. Ik heb het van de zomer voor Saphira gebruikt en ik ben er zeer tevreden over. Leo is tot begin december een paar maanden verwaarloosd en is nog steeds niet helemaal bij gekomen bij zijn vorige eigenaar, hij kan dus wel een extraatje gebruiken. Ik moet even nagaan of er Selenium in zit, maar volgens mij is er geen enkel gemixed supplement waar dit bij zit. Ik heb zelf nog Vit. E en Selenium los, dus als hij straks meer arbeid moet verrichten kan ik dat altijd nog los toevoegen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 01-03-03 20:18
door prompter
Tiffy schreef:
Ik moet even nagaan of er Selenium in zit, maar volgens mij is er geen enkel gemixed supplement waar dit bij zit. Ik heb zelf nog Vit. E en Selenium los, dus als hij straks meer arbeid moet verrichten kan ik dat altijd nog los toevoegen.


Verward In beide supplementen die ik geef zit ook selenium, dat zit meestal in vitamine-mineralen supplementen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 01-03-03 20:19
door gamble
Ik geef Gamble Max H door de slobber 3 a 4 keer per week. Dit op aanraden van de DA. Hij had wat problemen met zijn weerstand en omdat hij al wat ouder is (16) neemt hij de voedingsstoffen in het voer minder goed op. Het resultaat is werkelijk goed zichtbaar en je krijgt een domino-effect. Hij zit beter in zijn vel, werkt makkelijker, wordt losser en komt daardoor weer beter in zijn vel te zitten. Ik geloof niet dat het allemaal aan een suplement ligt maar het helpt in het totaal pakket.
Succes ermee, groetjes Gamble

Link naar dit berichtGeplaatst: 01-03-03 20:44
door Ziolette
promptertje"]
[quote="Tiffy schreef:
Ik moet even nagaan of er Selenium in zit, maar volgens mij is er geen enkel gemixed supplement waar dit bij zit. Ik heb zelf nog Vit. E en Selenium los, dus als hij straks meer arbeid moet verrichten kan ik dat altijd nog los toevoegen.


Verward In beide supplementen die ik geef zit ook selenium, dat zit meestal in vitamine-mineralen supplementen.
[/quote]

Zit hier ook knoflook en biotine in, want dat wil ik ook graag in een compleet supplement hebben.

Link naar dit berichtGeplaatst: 01-03-03 20:51
door prompter
Nee, geen knoflook, alleen vitaminen en mineralen (en dus biotine). Ik wil er juist géén knoflook in Haha!

Link naar dit berichtGeplaatst: 01-03-03 20:58
door Ziolette
promptertje schreef:
Nee, geen knoflook, alleen vitaminen en mineralen (en dus biotine). Ik wil er juist géén knoflook in Haha!


Smaken verschillen, ik ben gek op knoflook Knipoog en op sambal, maar da's weer een ander verhaal Haha! .

Link naar dit berichtGeplaatst: 01-03-03 20:59
door prompter
Ik lust het ook graag, maar mijn paarden niet Haha!

Link naar dit berichtGeplaatst: 02-03-03 16:58
door Unity
schoentje, als je je geld ermee wild verdienen, zul je juist met een goedkoop en zogoedmogelijk voer moeten werken. Dan is een voedingssupplement veel te duur!!!
in een gewoon rantsoen zitten al genoeg supplementen voor een gezond paard.
Maar als je dan echt geld wilt verdienen... Breng een voedingsupplement op de markt!!

Link naar dit berichtGeplaatst: 02-03-03 17:49
door Mickey
Unity schreef:
Voersupplementen zijn bij een gezond paard alleen goed voor jou gemoedsrust. En voor de portemonee van de fabrikant/winkel. bij veel goed hooi/kuilgras, goede brok en musli moet je zelfs gaan kijken of je m niet te veel pietamientjus gaat bijvoeren!!

Dat dacht ik dus ook altijd.
Alleen ben ik daar niet meer van overtuigd. Mijn paard is daarvan het bewijs.
Hij heeft nu Cavallor Muscle Base en beweegt uit zich zelf veel soepeler en ruimer dan ooit daarvoor.

Maar ik ben het wel met je eens, dat je heel goed moet weten of je voer wel toereikend genoeg is. Kun je het met ander voer oplossen heeft dat natuurlijk altijd prioriteit. En kan je paard zelfs uit het beste voer voor je paard nog niet die extra stoffen halen. Laat je dan eens goed voorlichtend wat je kunt gebruiken om je paard te helpen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 02-03-03 17:50
door Anoniem
goed maar goedkoop voer?
waar vind jij dat? Haha!

Link naar dit berichtGeplaatst: 03-03-03 17:03
door Schoentje
Unity, ik werk op een handelstal en niet bij een voerboer.
Gelukkig brengt dit supplement ons niet in de rode cijfers, anders zouden we het niet voeren denk je wel?
En in een gwoon rantsoen zit zeker genoeg voor een paard dat weinig arbeid verricht, maar een paard dat topprestaties moet leveren, heeft soms iets extra's nodig...