Slowfeeder

Moderators: Coby, Pistasche, C_arola, Dyonne, Apple

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

kippetje2007
Berichten: 156
Geregistreerd: 17-06-12

Slowfeeder

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-11-18 23:32

Binnenkort gaan de weides toe en zal mijn paard weer meer op stal staan.
Nu staat hij overdag buiten en 's nachts binnen maar de koude dagen doe ik dit niet meer omdat hij wanneer het koud is niet buiten wil staan. hij rent dan als een gek rond en begint luidkeels te schreeuwen.
Maar vanaf de wintermaanden staat hij wel enkele uren in de paddock en verder op stal. Hier laat ik hem niet te lang in omdat hij altijd meteen aan de poort gaat staan om eruit te kunnen raken.

Daarom wilde ik zorgen voor een slowfeeder zodat hij zijn tijd wat beter kan omkrijgen...Maar nu weet ik niet wat ik best kan doen. Ik heb een fijnmazig hooinet en een hooitas van little bit. Maar is dit wel veilig? Ik ben bang dat hij erin verstrikt zou kunnen raken en zich zwaar verwonden?Welk van de twee is het beste of gooi ik het in de stal beter gewoon op de grond. Ik gooi er 4x per dag een zak in maar die is altijd meteen op want hij neemt erg grote plukken.

Het komt allemaal goed. Wacht nu maar af wat de tijd met je doet.
Het is nog te vroeg. Alles wat groot is, begon ooit klein.
Je hoeft niet meteen, een vlinder te zijn...


kippetje2007
Berichten: 156
Geregistreerd: 17-06-12

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-11-18 12:22

Dit las ik op een website en dat baart me toch wel zorgen:
"Vanwege verkeerde en onnatuurlijke lichaamsbelasting. Door steeds te moeten trekken in een ‘rare hoek’ belast een paard zijn nek- en rugspieren. Een onnatuurlijke manier van voeren met onnodige spierspanning en hierdoor kans op klachten.
Daarnaast heb je bij voeren op de grond het voordeel dat de luchtpijp zichzelf schoon kan maken. Stof en irriterende delen worden makkelijker afgevoerd. Bij hoger voeren maakt de hals een onnatuurlijke knik en worden stofdeeltjes ingeademd. Deze moeten weer uitgehoest worden. Bij elke hoest en proestbeurt gaan er longblaasjes kapot.

In onze praktijk komen wij paarden tegen met gebitsproblemen ten gevolge van het gebruik van hooinetten en slowfeeders. Juist uit frustratie (en niet weggenomen verveling) gaan deze paarden hun tanden ‘slijpen’ aan de roosters. Met enorme slijtage van de snijtanden tot gevolg."

Het komt allemaal goed. Wacht nu maar af wat de tijd met je doet.
Het is nog te vroeg. Alles wat groot is, begon ooit klein.
Je hoeft niet meteen, een vlinder te zijn...

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bonny_dream, deesje114, Hanna1991, Lizz, Pierus, troi en 33 bezoekers