Verhuizen of niet?

Moderators: Pistasche, Apple, Nicole288, C_arola, Coby, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Askja

Berichten: 3745
Geregistreerd: 13-11-01
Woonplaats: De Punt

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-09-18 13:15

Gesprek aangaan en rustig maar heel duidelijk uitleggen dat je haar opmerkingen aangaande je paard erg vervelend en onterecht vindt, en aangeven dat je je afvraagt waar die opmerkingen vandaan komen.

Het lijkt mij persoonlijk een indirecte, nogal kindeachtige manier om aan te geven dat ze eigenlijk van jou en je paard af wil, maar misschien heb ik dat mis. Het komt alleen best nog wel eens voor dat mensen met een prive-stal aanvankelijk een pensionklant met open armen ontvangen, en bij nader inzien toch erg veel moeite hebben met iemand op hun prive-terrein, hun 'koninkrijkje'.
Wat ook niet helpt, is dat er geen duidelijke pensionovereenkomst is, waarbij jij betaalt voor de stalling en gebruik van de faciliteiten. Dat werkt onduidelijkheid en irritatie in de hand. Ik vind ook het vreemd dat zij dat niet wil, het komt een beetje over alsof het dan te officieel wordt en ze bang is eraan vast te zitten. Niet OK.

Dus bij dat gesprek zou ik aangeven dat je een duidelijke overeenkomst wil, waarbij jij gewoon stallingsgeld betaalt, en er geen sprake is van vage onderlinge gunsten/diensten verlenen of spullen uitwisselen. Gewoon een duidelijke, zakelijke overeenkomst, dan weten beide partijen waar ze aan toe zijn.

En als dat gesprek niets oplevert: zsm iets anders zoeken. Dit gaat anders geheid escaleren.

http://www.stalskyjafar.nl
Centered Riding, IJslandse paarden & meer


Askja

Berichten: 3745
Geregistreerd: 13-11-01
Woonplaats: De Punt

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-09-18 14:37

Sorry hoor pmarena, maar op mij komt het nogal kinderachtig over als je in dergelijke termen spreekt en denkt over een pensionpaard. Hoe lollig misschien ook bedoeld. Ook niet zo netjes richting de eigenaar.

Een paard is zoals hij is. Ik heb hier ook weleens een paard in pension gehad dat vanwege zijn gedrag niet bepaald mijn lieveling was, maar ten eerste laat ik me daar niet over uit richting de eigenaar, althans niet in bovengenoemde bewoordingen, en ten tweede hield ik altijd voor ogen dat dit paard ook een produkt was van zijn opvoeding (als jong paard verwend en niet voldoende gesocialiseerd).

Als het echt de spuigaten uitloopt, in de zin van stelselmatig andere paarden in elkaar meppen, zich misdragen tegenover mensen, of door de omheining breken ondanks voldoende stroom, dan wordt het al iets anders. Dan zou ik daar met de eigenaar over in gesprek gaan en evt als laatste consequentie verzoeken om een andere stal te zoeken.
Idem als pensionklanten zich niet aan afspraken houden, of actief en doelbewust de sfeer bederven (doen ze niet hoor ;) .

In het algemeen vind ik dat je stalling vooral moet regelen en beschouwen als een zakelijke overeenkomst. Ook qua omgang met pensionklanten en hun paarden.
Duidelijke afspraken maken over en weer, en eventuele irritaties en misverstanden bespreken.
Alles informeel houden en niets willen regelen/vastleggen, werkt op termijn gewoon niet.

http://www.stalskyjafar.nl
Centered Riding, IJslandse paarden & meer

Askja

Berichten: 3745
Geregistreerd: 13-11-01
Woonplaats: De Punt

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-09-18 15:41

Prima pmarena, iedereen heeft uiteraard zijn eigen stijl van communiceren :D
En daar moet ook ruimte voor zijn, een beetje lol onderling. Zolang je maar op 1 lijn zit qua humor en wat je kunt hebben ;)

Maar ... die ruimte is er m.i. pas als de rest goed geregeld is, en er duidelijke afspraken liggen.
Bij de door ts omschreven situatie krijg ik een beetje het idee dat de pensionhoudster alles liefst zo vaag en informeel mogelijk houdt, omdat haar dat beter uitkomt, of misschien omdat ze niet zo zakelijk aangelegd is.
Dat gaat prima zolang alles koek en ei is, maar nu de pensionhoudster blijkbaar minder lekker in haar vel zit, werkt het tegen de ts. Die is 100% afhankelijk van de goodwill van de pensionhoudster, juist omdat ze niets betaalt. Lijkt me een heel ongemakkelijke toestand.

http://www.stalskyjafar.nl
Centered Riding, IJslandse paarden & meer

Askja

Berichten: 3745
Geregistreerd: 13-11-01
Woonplaats: De Punt

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-09-18 18:58

Dat is een andere situatie en een andere overeenkomst pmarena. Goed beschouwd heb je dan geen pensionovereenkomst maar een soort informeel samenwerkingsverband.
Dat kan best werken als de situatie zich daarvoor leent, maar het berust wel sterk op wederzijds vertrouwen. Krijg je toch een conflict, dat wordt het al snel lastig. Vooral voor de partij die niet (deels) eigenaar is van de gebruikte faciliteiten.
Daarnaast, niet iedereen is even sociaal vaardig en goed in helder communiceren, bijvoorbeeld ergernissen benoemen. Dan kunnen dingen lang onderhuids door blijven sudderen, tot het escaleert.
Is er dan sprake van een duidelijke overeenkomst en afspraken, al dan niet in de vorm van een pensionovereenkomst, dan kun je daar in ieder geval op terugvallen, met meer kans dat je eruitkomt, omdat je elkaar op de gemaakte afspraken kunt wijzen.

TS ik hoop dat je een goed gesprek kunt hebben met de stalhoudster, en dat jullie er samen uitkomen.

http://www.stalskyjafar.nl
Centered Riding, IJslandse paarden & meer

Askja

Berichten: 3745
Geregistreerd: 13-11-01
Woonplaats: De Punt

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-18 08:54

En zo blijf je in onduidelijkheid hangen.
Op zich is het heel sympathiek dat de stalhoudster geen pensionstal wil en liever alles op vriendschappelijke basis regelt. Maar ondertussen is zij wel eigenaar van het hele spul. Heel anders dan wanneer je bijv. gezamenlijk een weiland runt. Zij is niet van jou afhankelijk, jij wel van haar.

Als het je zo veel waard is om daar te blijven, dan haal je ofwel je schouders op over haar opmerkingen, ofwel je gaat het gesprek aan.
Je zegt dat ze wel recht in je gezicht zou hebben gezegd als je jou en je paard weg wil hebben. Dat is maar de vraag, misschien vindt ze dat wel te moeilijk, weet jij veel. En misschien irriteert ze zich wel aan andere zaken waar jij geen idee van hebt of er speelt iets in haar prive-leven. E.e.a. aankaarten in een goed gesprek, uiteraard op een diplomatieke manier, is zinvoller dan hier speculeren, het laten hangen, maar je er ondertussen wel over op blijven winden.

En anders is het simpelweg slikken en je schikken. Je staat daar tenslotte wel vrijwel gratis en de faciliteiten zoals je ze omschrijft zijn bepaald niet mis. Daar betaal je elders een aardig bedrag aan stallinggeld voor. Dus veel te klagen heb je feitelijk niet.

http://www.stalskyjafar.nl
Centered Riding, IJslandse paarden & meer


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Cowgirl, Ger92, GoogleAdsense, su72, Talishe en 32 bezoekers