Verhuizen of niet?

Moderators: Nicole288, Coby, Dyonne, Apple, Pistasche, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

ikkebenhier
Berichten: 1196
Geregistreerd: 04-01-11

Verhuizen of niet?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-09-18 12:36

Er moet mij iets van het hart...
Ik sta al 8jaar op een leuke stal. heel erg privé. Bij mensen met een eigen stal, waar ik een box ter beschikking heb gekregen jaren geleden omdat ik prive in een moeilijke situatie zat, en mijn paard moest verhuizen.
De stal is voor mij heel erg luxe met oa binnenbak, stapmolen, weides, wasmachine, solarium, warm water,...
Ik mag ook hun transport gebruiken omdat ik zelf geen vervoer heb en best wel vaak met mijn paard op pad moet.
Ik heb nooit problemen gehad en kon komen wanneer ik wil, kon doen wat ik wil enz...
Het was een beetje dubbel want ik kreeg veel, maar ik deed ook veel terug. De eigenaars konden ook altijd spullen van mij gebruiken ofzo, hoefden ze niet eens te vragen. Ik doe ook veel voor hun: vaak helpen met de paarden (vroeger veel meer dan nu, wegens werk), voeren of de paarden doen als ze weg zijn, s avonds dekens op doen en paarden checken,...

Ik betaal eigenlijk niet in stalgeld, maar koop vaak voer,hooi, supplementen, spullen voor hun paarden ook. Ik heb al heel vaak aangeboden om gewoon maandelijks stalgeld te betalen, maar dat willen ze niet. (oke ik geef wel elke keer een bijdrage als er hooi of stro geleverd wordt).

Nu merk ik dat sinds een aantal maanden (sinds mijn paard geopereerd is), de vrouw mijn paard niet kan verdragen. (dat was vroeger al een beetje zo, maar dan gaf ze gewoon soms een domme opmerking ofzo)
Ze heeft constant commentaar op alles wat ik met mijn paard doe, ze zegt ook steeds dat hij dik en lui is, dat hij alleen maar de hele dag staat te eten, dat hij vervelend is (hij 'hummelt' vaak, zeker als hij mij ziet of als iemand richting het voer gaat ofzo), dat hij alles vies maakt enzo.
Nu moest ik de laatste tijd een paar keer een paar dagen weg voor mijn werk. En elke keer gebeurde er dan iets raar. De eerste keer was ik net een dag weg, of ik kreeg een heel boos bericht dat mijn paard los was in stal en dat mijn zus (die voor hem zorgde) de deur niet dicht gedaan heeft (ze zei dat ze hem echt wel dicht gedaan had, en mijn paard is absoluut geen wegloper), de 2de keer lag er zacht, beschimmeld brood in zijn bak. En de 3de keer moest hij medicatie krijgen, ze was hiervan op de hoogte. En mijn zus vond de zakjes buut dicht in zijn voerbak.
Verder klaagde ze tegen mijn zus dat ik alles naast de vuilbak gooi, dat mijn paard tussendoor vaak mank is, dat ik zand overal achterlaat enzovoort.
Vandaag was ik net 5 min op stal, toen ik een uitbrander kreeg dat ik gisteren avond de hele stal vol zand had gedaan en van de binnenbak door de stal had gelopen en dat er overal zand lag. Dat mijn paard 'met zijn vieze platte zandpoten' de hele stal vies gemaakt had, en dat ik niks opgeveegd op schoongemaakt had. Toen ik zei dat dat nogal raar was dat ik het geweest zou zijn, want dat ik helemaal niet in het zand geweest was, maar buiten op straat was gaan stappen, begon ze dan ineens over iets anders.

Ik zit een beetje met een vervelend gevoel hier over. Want ik sta hier ontzettend graag, het is ook heel dicht bij mij thuis en de stallen in de buurt hebben veel minder kwaliteit en mogelijkheden voor de paarden en ik wil hier ook niet weg. Maar ik stoor me enorm aan al die opmerkingen en die dingen die er gebeurd waren als ik er niet was. Ergens wil ik hem wel verhuizen, maar ik weet dat dat voor mijn paard niet de goede oplossing zou zijn om naar een andere stal te gaan.

Sorry, dit moest mij even van het hart. (sorry voor de lange tekst)
Als iemand tips heeft of ook zo iets heeft meegemaakt, mag gerust gedeeld worden :-)


ikkebenhier
Berichten: 1196
Geregistreerd: 04-01-11

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-09-18 13:05

sneeuwpop schreef:
Ik denk dat je je keuze al hebt gemaakt.
Je vertrouwen is weg en dat is nu net het belangrijkste van een plek voor je paard


De keuze is helaas nog niet gemaakt. Voor mijn paard wil ik heel erg graag blijven. Hij voelt zich hier echt thuis en ik weet dat hij op een drukkere stal zich niet goed zal voelen.
Hij is ook nog volop in revalidatie dus in deze situatie wil ik hem zeker niet verhuizen.
Verder vind ik de bodem van de bak heel belangrijk, en deze is op de huidige stalling echt top en mag ik zelf slepen als ik wil. De bak op veel stallen in de buurt ligt echt veel te zwaar en te weinig onderhouden.

Verder doe ik hier alles zelf: mesten en strooien, voeder klaar zetten, hooi klaar zetten enzo. Ik weet dat op veel stallen alles volpension is en dat je niet zelf hooi en stro kan/mag geven en dat ze vaak maar 1 type voeder voeren en je geen eigen voer mag geven.

ikkebenhier
Berichten: 1196
Geregistreerd: 04-01-11

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-09-18 13:10

Zazoe en SusanH:
Gesprek ben ik inderdaad nog niet aangegaan, omdat ik weet dat de vrouw nooit de schuld bij zichzelf zal leggen. Mijn zus heeft haar aangesproken over de zakjes medicatie, maar ze zei dat da niet kon, dat mijn zus die zelf er in moet gelegd hebben want dat ze die gegeven heeft.

Normaal ben ik er zelf elke dag, en vaak 2 keer per dag, dus veel kan ze niet met hem doen want ze weet immers ook nooit wanneer ik er zal zijn. Maar de dag dat ik weet dat ze echt iets naar mijn paard gedaan heeft, is het klaar.
Moest er iets gebeurd zijn, zou ik dit ook direct aan mijn paard merken dat hij angstig is ofzo. Maar dat is niet het geval.

Ik denk misschien zit ze in een vervelende periode of zit ze niet goed in haar vel, misschien gedraagt ze zich binnekort weer normaal ofzo.

ikkebenhier
Berichten: 1196
Geregistreerd: 04-01-11

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-09-18 13:35

Askja schreef:
Gesprek aangaan en rustig maar heel duidelijk uitleggen dat je haar opmerkingen aangaande je paard erg vervelend en onterecht vindt, en aangeven dat je je afvraagt waar die opmerkingen vandaan komen.

Het lijkt mij persoonlijk een indirecte, nogal kindeachtige manier om aan te geven dat ze eigenlijk van jou en je paard af wil, maar misschien heb ik dat mis. Het komt alleen best nog wel eens voor dat mensen met een prive-stal aanvankelijk een pensionklant met open armen ontvangen, en bij nader inzien toch erg veel moeite hebben met iemand op hun prive-terrein, hun 'koninkrijkje'.
Wat ook niet helpt, is dat er geen duidelijke pensionovereenkomst is, waarbij jij betaalt voor de stalling en gebruik van de faciliteiten. Dat werkt onduidelijkheid en irritatie in de hand. Ik vind ook het vreemd dat zij dat niet wil, het komt een beetje over alsof het dan te officieel wordt en ze bang is eraan vast te zitten. Niet OK.

Dus bij dat gesprek zou ik aangeven dat je een duidelijke overeenkomst wil, waarbij jij gewoon stallingsgeld betaalt, en er geen sprake is van vage onderlinge gunsten/diensten verlenen of spullen uitwisselen. Gewoon een duidelijke, zakelijke overeenkomst, dan weten beide partijen waar ze aan toe zijn.

En als dat gesprek niets oplevert: zsm iets anders zoeken. Dit gaat anders geheid escaleren.


Een gesprek ga ik zeker proberen, ik weet enkel niet of dat iets gaat uitmaken.
Ik ken haar ondertussen al heel goed. Ik weet dat ze nooit gaat toegeven dat ze mijn paard niet kan verdragen en ze gaat nooit toegeven dat ze mijn paard brood gegeven heeft of die medicatie niet gegeven heeft.
Verder is het erg verwarrend voor mij, want ze koopt ook vaak bv een lick-it voor mijn paard ofzo. En als ik dan weg ben en niet kan komen, stuurt ze mij soms een selfie of een foto van mijn paard.
Verder kunnen we best ook wel vaak lachen en lol maken samen.
Het is gewoon op sommige momenten, miscchien als ze in een slecht humeur is, dat ze van die opmerkingen geeft. Maar daar voel ik mij dus slecht bij.

Stalgeld wil ze niet, omdat ze geen stallen verhuren zegt ze. En voor dat beetje hooi en stro per dag (voer en de rest koop ik zelf) hoeft dat ook niet zegt ze. Ze heeft liever dat ik dan tussendoor de paarden eens voer of van de wei haal of iets doe als zij er niet zijn. Dat helpt hen meer dan als ik ga betalen voor een box. Ik heb vroeger ook maanden voor de stal en hun huis gezorgd als zij in het buitenland waren voor wedstrijden. En voor de thuisblijvende paarden gezorgd. Ik ben daar zo een beetje kind aan huis en heb zowel van de stal als van hun huis de sleutels. Ik mag ook gerust hun huis binnen lopen vooor een koffie ofzo (wat ik uit respect gewoon niet doe) of kan gewoon de sleutel van hun vrachtwagen bij hun binnen nemen (ik vraag het altijd eerst, maar is nooit een probleem).
Ik krijg dus constant tegenstrijdige signalen

ikkebenhier
Berichten: 1196
Geregistreerd: 04-01-11

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-09-18 14:05

pmarena schreef:
Wat jammer dat je gevoel niet meer zo goed is door deze zaken, ik kan me dat goed voorstellen.

Overigens terwijl ik je verhaal zo lees, herken ik de ergernissen van de staleigenaresse wel heel goed want zulke dingen zeg ik letterlijk ook over de Fjord die met Rena samen achter ons huis staat, en van het gezin van mijn neef is. Met alle respect is dat ook gewoon een lomp, log ding met lompe platpoten die de hele boel verrot ploegen en dat schijt en pist waar die maar staat, sneller dingen kapot of vies maakt, al-tijd zo log in de weg staat te staan en niet even opkrast als je er aan komt met de kruiwagen en meer van dat soort irritante dingen vergeleken met mijn paardje dat veel makkelijker en netter is wat onderhouds-dingetjes betreft. (die heeft uiteraard weer andere zwakke punten :P )

Het enige verschil is: eigenaar van dat beestje is het volledig met me eens dat het een lomp ding is :+
Maar moraal van het verhaal: misschien heeft ze wel een beetje gelijk in wat ze zegt? Dan kan je je best gaan ergeren aan zo'n dier en heeft ze misschien niet zo goed in de gaten dat ze zo negatief doet, en de positieve kanten wat weinig benoemt tov de mindere dingen ;)

Maar goed.

Sowieso is het wel handig als je even op gewoon vriendschappelijke, begripvolle toon aan haar vraagt van hee, vind je het nog wel goed dat *naam paard* hier bij jullie staat? Je lijkt het niet meer zo fijn te vinden. Als je liever hebt dat ik een ander plekje zoek dan kan je het gewoon zeggen hè. Of zijn er dingen die je liever anders wilt zien, hoe kunnen we het leuker voor je maken? :)

En dan niet op een botte of boze toon, maar gewoon heel begripvol want het kan en mag best zo zijn dat je het niet leuk meer vindt.

Maar gezien wat je allemaal voor hen doet en hoe je het verder omschrijft wat ze zegt / zeggen neem ik aan dat ze graag willen dat je blijft. Maar dan is zo'n gesprek zeker goed zodat je even duidelijk krijgt wat ze nu eigenlijk wil, of ze wil dat er dingen veranderen of gewoon...wat het probleem nu eigenlijk is en wat jij / jullie daar aan kunnen doen :)


Ik begrijp helemaal wat je bedoelt!
Mijn paard is gewoon een bwp warmbloedpaard. Hij is wel groot en koel in het hoofd. Met rijden is hij ook rustig en wat koud. Hij is helemaal niet lomp en heeft helemaal geen lompe platte voeten. Maar hij is natuurlijk niet zo hoog in het bloed als hun wedstrijdpaarden en hij is ook niet zo een springtalent zoals hun paarden. Hij is gewoon een leuk allround paard. Maar ik begrijp heel goed wat je wil zeggen hoor.
Verder dan 3 keer per dag een emmertje eten in zijn bak gooien, en zijn hooinet wisselen als die leeg is, hoeft ze ook niet te doen. De rest doe ik allemaal zelf en ik zet alles klaar.

Ik ga zeker met haar eens in gesprek gaan, en vragen of ze het wel nog oke vindt dat hij daar staat. Maar ik ben bijna zeker dat ze gaat zeggen 'ja hoor, waarom denk je dat?' omdat ze niet beseft wat ze allemaal over hem zegt.

Ik denk ook dat ze een beetje jaloers is omdat ik hem heel erg bepamper en veel met hem bezig ben. Zij zijn professioneel met hun stal bezig en hebben meerdere paarden voor de verkoop. Ik heb 1 paard en dit is puur mijn hobby. Ik weet dat ik er veel geld en tijd in steek en dat ik 'maar' een amateur ruiter ben.

ikkebenhier
Berichten: 1196
Geregistreerd: 04-01-11

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-09-18 20:08

Wat pmarena zegt is ook hoe ik het voel hoor.
Ze zijn geen pensionstal en willen zo ook niet overkomen. Als iemand eens in nood zit, vrienden of kennissen van hen, kunnen die ook steeds daar terecht om tijdelijk hun paard te stallen. Zo zijn ze nu eenmaal. Ze willen niet overkomen als pensionstal. Ieder doet wat hij wil, en zolang alles netjes blijft is er geen probleem.
Het klopt dat ik niet wil verhuizen. Moest ze ooit zeggen dat ik moet vertrekken, heb ik natuurlijk geen keuze maar dan vertrek ik gewoon. Ik zou het natuurlijk wel heel erg spijtig vinden, maar ik kan wel ergens anders terecht.
En als ze mij weg zou willen, had ze dat echt al wel in mijn gezicht gezegd.
Het is vooral ook voor mijn paard dat ik niet wil verhuizen. de stal is gewoon zo lekker rustig. ruime, nette box, de bodem in de bak is ideaal... 4 keer per dag krachtvoer (aangepast voer), onbeperkt hooi...
Ik kan mijn paard op de wei doen zolang ik wil (nu dus nog even niet)...
Op veel stallen is het echt wel wat anders spijtig genoeg.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Aslien, DenB, evenditjuh, wessel6 en 25 bezoekers