HELP indeling erf/weiland/bak

Moderators: Coby, Nicole288, Pistasche, Dyonne, Apple, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Nicole

Berichten: 7963
Geregistreerd: 26-05-08
Woonplaats: Duitsland

HELP indeling erf/weiland/bak

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-01-18 22:55

Beste bokkers ik heb jullie hulp nodig!!!

Dreams came true! Maar er moet nog heel veel gedaan worden tot het echt ons paradijsje is voor de komende jaren..

We hebben een huis gekocht met 1.3ha grond. Hier op zit een bak en een paddock, 2 overkappingen 1 gedeelde schuur en huis en paarden stallen.

Echter de hele bak + paddock zal helemaal vernieuwd en misschien verplaatst worden als ik een beter indeling weet te vinden/maken. De precieze afmetingen weet ik helaas niet deze moeten we nog gaan meten. Het is vooral heel nat en 1 ding wat gewoon belangrijk vind is dat ze altijd droog buiten moeten kunnen staan al is het een paddock.

Dit is de huidige situatie ongeveer
Afbeelding

Het blauwe streepje is een ''kunstmatig slootje'' wat er door 2 eigenaren terug neer is gelegd door drainage van weiland en denk bak en paddock daar naar toe te laten lopen en met een pomp weer naar de sloot.. Ik weet helaas nog niet hoe goed deze drainage is want geloofd me het is NAT haha.. Wij willen deze sloot dus dicht hebben en de drainage vervolgens 1 van de beide sloten uit laten komen. Dit omdat we dan weer veel meer ruimte rondom ons huis/erf krijgen.

Ik zou graag een minimaal 20x40 rijbaan willen hebben waar ze in de winter ook hun ei in kwijt kunnen, daarnaast 1 of 2 paddocks met een kleine overkapping waar ik op verhard stukje dan hooi kan geven zodat ze overdag altijd buiten staan met eten. Weiland is helaas alleen echt voor de lente/zomer bedoelt we zitten helaas op veengrond dus dat is tot je endeldarm toe weg zakken als het nat is.

Het weiland zou ik graag opgedeeld willen hebben in 4 a 5 stukken zodat elk stuk minimaal 3/4 weken de tijd heeft om weer te kunnen groeien. Ik heb geen grote kudde thuis het gaat voornamelijk om 2 a 3 D pony merries welke met veulen aan de voet lopen. Maar deze 4 stukken moeten dus makkelijk naar kunnen lopen met een pad in verband merrie met veulens in je hand, tig weilanden door met draden of hout is niet zo succes.

Eventueel zou ik nog een longeercirkel misschien willen echter weet ik niet echt waar ik die neer moet zetten, de kas gaat weg die gebruiken we toch niet die ruimte hebben we dus ook maar dat is niet groot genoeg voor cirkel van 16 meter minimaal. Maar alles kan verschoven worden.

En dan nog 1 ding ze hebben hier echt een mini zelf in elkaar geknutseld mest plaatsje denk ik gemaakt op roze vierkantje precies bij de ingang paddock. Ik zou deze graag een betere plek willen geven zodat we er makkelijker met de vrachtwagen/trekker bij moeten kunnen als dit opgehaald moet worden. (dit misschien op de plek van de kas?) Overkapping rechts wil ik graag mijn zaagels en hooi neer kunnen zetten ook hier moeten we dus netjes pad maken.

Rondom de paddock en rijbak zou ik graag netjes verhard willen hebben en paden + ingang naar weiland willen we met roosters doen zodat ze niet alles verstampen.

Kwa uitstraling wil ik alles graag deze kant op hebben Wat meer groen en mooie verharde paden.
Afbeelding

Omdat ik het mooi vind :')
Afbeelding

Dit is de huidige staat.. (pomp had dus ook 3 weken niet aangestaan, zie wat met de kunstmatige sloot is gebeurd we kregen een prive strand) Ik weet het weiland is nu erg nat ook hier zitten we naar aan kijken voor opgehogen/egaliseren en nog wel meer maar even de buren vragen hoe die het hebben.
Afbeelding

Je ziet pad voor de sloot is niet verhard en de tuin is ook niet hoe we zouden willen.
https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/ ... =5AF055B3f

Stallen en de sloot. We willen graag meer 1 geheel maken
https://cloud.funda.nl/valentina_media/ ... 2_2160.jpg

Pad naast het huis
https://cloud.funda.nl/valentina_media/ ... 1_2160.jpg

En voor de mensen die het leuk vinden om iets in elkaar te knutsel hier groter plaatje
http://i66.tinypic.com/2dj32w0.png

Ik ben erg benieuwd naar jullie tips en trics en eventuele indelingen.. Ik zie door alle verf keuzes, keukens, slaapkamer, meubels en vloeren niet meer hoe ik het buiten nu moet inrichten wat gewoon het fijnste werkte :') Alvast bedankt!

╰ღ╮❤╭ღ╯Hesselteichs Lillyfee II ╰ღ╮❤╭ღ╯
❤ Lillyfee drachtig van Cosmo Callidus NRW ~ uitgerekend op half april 2020 ❤
❤ En ik zelf zwanger van mijn lieftallige vriend ~ uitgerekend op 5 februari 2020 ❤ Samen drachtig met mijn merrie


Nicole

Berichten: 7963
Geregistreerd: 26-05-08
Woonplaats: Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-01-18 23:55

Gypsy schreef:
Wat je ook doet...

Zorg voor een uitloopstal met paddock eraan. Liefst de zadelkamer naast de schuilstal zodat je daar je paard kan poetsen en opzadelen. Scheelt heen en weer zeulen.
wij hebben ook een tuinslang hangen bij de poetsplaats buiten, Kun je zonder al te veel moeite na het rijden afsluiten. En je kunt als er nachtvorst voorspelt is makkelijk sleciekuipen met water vullen.

Alle weilanden zijn hier ook toegankelijk vanaf de paddock. Dus heb je alleen in de paddock een drinkbak nodig. Als ze in de wei dorst krijgen lopen ze maar is goed voor ze.

Maak ook de mestbak makkelijk toegankelijk. De dingen die je dagelijks doet moeten makkelijk gaan anders houd je geen tijd over voor leuke dingen.


Ik heb 4 vastte stallen hier kan ik helaas geen uitloop maken want alles is gemetseld, en ik heb de overkapping van de hooi en zaagsel daar staan. Ik zou niet weten waar dan de paddock moet

╰ღ╮❤╭ღ╯Hesselteichs Lillyfee II ╰ღ╮❤╭ღ╯
❤ Lillyfee drachtig van Cosmo Callidus NRW ~ uitgerekend op half april 2020 ❤
❤ En ik zelf zwanger van mijn lieftallige vriend ~ uitgerekend op 5 februari 2020 ❤ Samen drachtig met mijn merrie

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Niwla, xLillith en 9 bezoekers