kunststof roosters in de paddock, ervaring?

Moderators: Coby, Nicole288, Pistasche, Dyonne, Apple, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

megh
Berichten: 2
Geregistreerd: 14-12-17

kunststof roosters in de paddock, ervaring?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-12-17 13:44

Hallo allemaal. Dit is de eerste keer dat ik een bericht plaats op bokt dus ik hoop dat ik het goed doe.
Wij hebben onze paarden bij huis staan in een paddock. Dat gaat al jaren goed maar op het moment is het een enorme blubberzooi. Het zand laat wel water door maar lang niet snel genoeg, nog ff en ik moet m'n paarden flippers aan trekken ;) . We hebben m opnieuw open gewerkt maar dat heeft niet geholpen. Nu willen we het over een andere boeg gooien. We hebben het eea gelezen over kunststof roosters en dat klinkt allemaal heel mooi maar is dat ook echt zo? Zijn er hier mensen met ervaring met die roosters, die daar wat over willen vertellen?
Zo vraag ik me bv af of ze niet glad worden; die van mij kunnen wel eens een flink rondje bokken en rennen en dan zie ik ze liever niet onderuit glijden. En hoeveel jaar blijft zoiets nou goed? En is het zacht genoeg om ook op te kunnen liggen? En zo heb ik nog veel meer vragen.
Als we het plaatsen gaan we uiteraard ook de zandlaag weer aanpakken. Er komt vervolgens gronddoek overheen, dan het rooster en dat wordt weer opgevuld met zand. Beloofd wordt dat je van de blubber af bent, het is makkelijker schoon te houden en je zou er zelfs op kunnen rijden. Klinkt allemaal heel mooi maar ervaringen uit de praktijk kom ik weinig tegen. Hopelijk kunnen jullie me daar mee helpen.


megh
Berichten: 2
Geregistreerd: 14-12-17

Re: kunststof roosters in de paddock, ervaring?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-12-17 19:03

Bedankt voor jullie reacties, we hebben dit weekend een kleine schuilstal gemaakt aan de paddock. ze kunnen daar nu droog staan. In die schuilstal (niet meer dan een aantal stalen buizen met zeil erover) gaan we waarschijnlijk een 'vloer' van roosters maken, even kijken hoe dat houdt en als dat goed gaat komen er roosters in de paddock.
belle_boef, chubby, katyatje en nouvel; welk merk roosters hebben jullie? En hebben jullie wel eens het idee dat het glad kan zijn? En is het zacht genoeg voor de paarden om er op te liggen/rollen?

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Blanket, Flew, goldyc, Jel_R07, kimmetje26, larissa96, Pasje03, YandexBot en 19 bezoekers