Plezier kwijt door niet meer weten wat te doen qua stalling

Moderators: Apple, Coby, petraaken, A_nouk, SayaJones, C_arola, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Grit

Berichten: 5238
Geregistreerd: 09-07-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-17 15:00

Ik ben ook een voorstander van 24/7 buiten met een goede droge schuilgelegenheid. Onze paarden hebben jaren op deze manier gestald gestaan. Wij verzorgden ze dagelijks zelf, dus veel controle op hoe en wat.
Maar toch ook moddergeploeter in de winter, waarbij de paarden sommige dagen zichzelf beperkten tot de stoep en loopstal en er niet veel meters werden afgelegd.

Inmiddels staan ze volpension en in de wintermaanden 's nachts op stal. We zijn nu aan onze eerste winter op deze manier begonnen en ik moet eerlijk zeggen dat het mij vrij snel went. Ze zijn door weersomstandigheden ook al een keer een dag binnen gebleven. We mogen ze wel altijd zelf alsnog een tijdje buiten zetten of even los laten.

Ik heb er soms moeite mee dat ze nu relatief veel uren binnen staan, maar in de natte tijden (en die hebben we genoeg in onze winters) heb ik de indruk dat de paarden toch wel heerlijk staan in hun stalletje. Ik denk ook eerder dat ik er teveel een probleem van maak, dan dat de paarden het vervelend vinden.

We hebben het ook wel getroffen met fijne staleigenaren die altijd mee willen denken en niet bezuinigen op hooi en stro. Wat betreft te weinig ruwvoer zou voor mij ook een no go zijn.

Je kunt je afvragen of het probleem wat jij ervaart bij het op stal staan, ook echt zo kwalijk is voor je paard?Grit

Berichten: 5238
Geregistreerd: 09-07-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-17 15:04

Gambler21 schreef:
Ik heb er aan gedacht haar in een rusthuis of iets dergelijks verder weg te plaatsen, gereden word ze toch niet meer, maar ivm haar slokdarm en daarom een iets aangepast voerpatroon blijkt dat lastiger als ik dacht.
Misschien al bekend bij jou, maar ik weet dat er een topic is over Rusthuis van der Kruis waar iedereen erg positief over is en er schijnbaar veel mogelijk is, ook per individueel paard.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 7 bezoekers