Bloed-Boerderijen

Moderators: Dyonne, Apple, Pistasche, C_arola, Nicole288, Coby

Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten
 
 

tamary

Berichten: 24079
Geregistreerd: 19-06-02
Woonplaats: Drenthe

Re: Bloed-Boerderijen

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-17 21:52

De vervangers zijn veel duurder (ook omdat daar geen subsidie op zit) en die bedragen kunnen de boeren door de lage marges niet betalen.

Melkveehouders wordt van alle kanten verteld dat een koe elk jaar een kalf moet krijgen, maar dat klopt niet. Koeien kun je net als geiten (waar dit al een stuk gebruikelijker is) doormelken. 2 jaar en dus 22 uit 24 maanden (ipv 20 uit 24 met kalfjes en droogzetten) melken. Scheelt naast dit spul ook een hoop risico's, antibiotica en omdat de koe minder zwaar werkt leven ze vaak ook langer en gezonder. Dat voor net zoveel melk, kalfjes zijn door gesext sperma grotendeels koe en buiten de nodige vervangers om waardeloos (handelaar wil ze eigenlijk niet eens hebben). Scheelt dus zo'n 50% nutteloze kalfjes.
Zou dus een hoop voordelen hebben voor zowel boer als koe, maar je hoort er eigenlijk niemand over, en zeker de welzijnsorganisaties niet. En die zgn. dierenwelzijnsorganisaties zouden nu een met alternatieven moeten komen waar de sector wat aan heeft ipv elke keer weer de boeren op kosten jagen en aan de schandpaal nagelen voor iets wat niet hun schuld is.

Het is dus niet zo simpel allemaal, en die organisatie mag hard hand in eigen boezem steken, want dit middel werd eerst onder strak toezicht! in Europa en Nederland gemaakt. Productie verbieden hier was makkelijk en nu krijgen de dieren elders op de wereld de horror ervan. Verbieden heeft dus geen zin gehad. Zoek naar alternatieven die de vraag naar dit middel (dierlijk & chemisch vervanger) overbodig maken en tegelijk de sector door kunnen laten draaien. Dat betekend wel meer achtergrond onderzoek en proefboerderij(en) om uit te vinden wat werkt en ook nog eens economisch uit kan.

[o]
Bayo - 01-01-1996 - 15-04-2017 ;(
“Technological progress has merely provided us with more efficient means for going backwards.” – Aldous Huxley –


Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 bezoekers