Bestaan manege Elvira in Haarlem (parkwijk) nog??

Moderators: petraaken, A_nouk, C_arola, Dyonne, Apple, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Barb

Berichten: 11869
Geregistreerd: 24-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-11-01 11:47

Daar heb ik leren paardrijden, ik ben benieuwd of het nog bestaat. Of zijn er misschien mensen die er ook gereden hebben. Het was van een heel oud mannetje en ik kreeg toen les van een meisje wat Marielle heette maar Jelle werd genoemd Lachen
Het ligt achter de wijk Parkwijk aan de rand van een soort park, daarnaast ligt een snelweg. Als het goed is bestaat het nog steeds, maar ik weet niet of het onder de naam Elvira bestaat. Wie rijdt daar of heeft daar gereden??? Verward


Barb

Berichten: 11869
Geregistreerd: 24-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-11-01 12:08

Ik weet dus niet hoe het nu heet, kan best zijn dat die oude man allang dood is. Het ligt op een weggetje die naar die vaart toe loopt, aan het einde staan er een paar van die oude woninkjes. Ik ben er al 14 jaar niet meer geweest dus..........?


Barb

Berichten: 11869
Geregistreerd: 24-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-03-16 18:57

Elvira023 schreef:
Ja, het bestaat nog!
De oude man die jij bedoeld heet Aad Engele.
De boerderij heet Elviëra (aan de Oudeweg) en zo heette zijn eerste (herders)hond ook.
Ik was het allereerste meisje, die daar mocht paardrijden. Ik was toen 6 jaar (dat is nu 41 jaar geleden). Zijn moeder leefde toen ook nog op de boerderij. De bak was toen nog weiland en de paardenboxen aan het huis, was toen nog een koeienstal met melkkoeien. Toen de koeien weg moesten, kwamen de paardenboxen voor in de plaats.
Alle New Forrest Ponies zijn directe afstammelingen van zijn eigen merries. Nancy, Anja, José, Carolien, Inneke. Ik heb hier nog foto's van. Vroeger heeft hij veel prijzen gewonnen op de paarden keuringen waar we toen veel naartoe gingen. Van Aad heb ik leren paardrijden! Later heb ik mijn eigen paard 'Avanti' gekregen en reed ik bij Aad in de bak. Maar mijn paard stond precies aan de overkant bij zijn neef Kees Engele.
Later werd het meer 'een Manege'. Menig kind heeft ( net als ik) daar kennis gemaakt met de wereld van het paard :-D
Superleuke tijd (20+ jaren) heb ik daar gehad!


Leuk om te lezen!
Anja was de de pony waar ik mijn eerste rijles op gereden heb. De week erna bleek dat ze ingeslapen was, ik was echt ontzettend verdrietig. Ik reed voornamelijk op Beauty, het valkje. Deze was ook van een ander meisje maar liep mee in de les. Ik had les van Marielle en heel soms van Renee. MIsschien ken je mijn nicht Yolanda wel, die is net even wat ouder dan dat ik ben en die reed volgens mij voornamelijk op Nathalie.

Spijtig om te lezen dat Aad is overleden.

Jaike G. SPORT Z1+6 / Edou fan 'e Boppelannen SPORT ZZ-L+1 / Tsjikke L1+7 / Blossem

Kijk eens op http://www.equinelymfedrainage.nl of http://www.holidayhorsecare.nl


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: greendragon, Mizora en 10 bezoekers