Wie rijdt er al op "lucht"? (Flair)

Moderators: Dyonne, Amaryllis, Apple, Coby, petraaken, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

stokpeerd
Berichten: 431
Geregistreerd: 23-03-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-08-02 10:33

ik heb persoonlijk geen ervaring, maar een vriendin van mij wel en is er zeer tevreden mee!
Ze reed haar paard met een heel goed passend stubenzadel, maar hij zete zich toch wel dusdanig vast dat ze in de wedstrijden maar niet verder kwam dan de L2. Ze stond al op het punt hem te verkopen omdat haar ambitie was en is de Z in de rijden, en ze het idee kreeg dat dit paard die capaciteiten toch niet had. Op aanraden van zadelmakerij van Triest uit Meppel (een hele goede!) is ze lucht gaan proberen. mogelijk was het paard gewoon errug gevoelig in zijn rug. Het klopte! door de luchtvulling, die toch zich veel meer zet naar de vorm van de rug, ging het ineens weer super en met sprongen vooruit! Voor haar was het wel ff wennen, je moet het vergelijken, denk ik, met een gewoon bed en een waterbed. Het is ff wennen... je voelt volgens haar de bewegingen van je paard veel intensiever en dat lijkt eerst minder stabiel. In iedergeval start ze nu met succes M2 in korte tijd en zij en het paard zijn er erg gelukkig mee!
Dat het hard zou zijn lijkt me niet logisch, de lucht wordt er "op maat "in gepompt door de zadelmaker en daardoor vormen de kussens zich heel soepel naar de rug van het paard.

Het houden van paarden is geen hobby, maar een virusbesmetting waar ik nooit meer vanaf kom


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BeeSunshine, ClaudiaHS, Googlebot, KDonna, kiki1976, Lielle, Loretta, Lynn_Nikita, Maera, Mirranda, MoriMann, Pluisje1998, Poety, Serenity350, Stef_Diva, TikiMyn, Touchem, xAlice, xJolien, xmcw, Yabloko en 35 bezoekers