Spoedgeval!Ik zoek (ja nog steeds!)een hoefsmid!

Moderators: C_arola, Dyonne, Apple, Coby, petraaken, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Pril

Berichten: 1831
Geregistreerd: 13-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-02 05:32

Andere stallen opbellen en vragen wanneer de hoefsmid daar komt is idd een goed idee. Hoefsmeden hebben vaak nl. geen zin om ergens helemaal naar toe te rijden om slechts 1 of 2 paarden te bekappen. Dat levert gewoon te weinig op. Maar als je je paard naar een stal brengt waar net een hoefsmid bezig is, dan wil ie waarschijnlijk wel even je paard kappen. Zoveel werk is kappen nou ook weer niet.

Voor de toekomst zou je kunnen proberen een aantal paardeneigenaren in jouw omgeving met hetzelfde probleem te verzamelen en dan afspreken dat ze allemaal 1 x in de 6-8 weken met hun paarden naar jouw stal komen zodat ze allemaal tegelijk kunnen worden bekapt en beslagen. Als een hoefsmid weet dat ie aan jouw stal een vaste klant heeft met voldoende paarden om te bekappen/beslaan, dan komen ze wel opdagen hoor! En verder een tip: maak het de smid zo aangenaam mogelijk, bakkie koffie erbij, zorg dat je paarden netjes opgevoed zijn en stil staan voor hem. Maak de voeten van te voren even schoon en zorg ook dat je zelf (op tijd!) aanwezig bent en dat je paard al netjes klaar staat en dus niet door de smid zelf uit de achterste hoek van een weiland hoeft worden gevist.
Hoefsmeden kunnen nogal een gebruiksaanwijzing hebben Haha!

Zelf leren kappen is niet zo heel moeilijk. Als je eenmaal een goede smid hebt gevonden, let dan gewoon heel goed op tijdens het kappen en stel veel vragen (wel op zo`n manier dat je hem niet irriteert haha!). Later kun je eens vargen of je hoef mag afvijlen en dan steeds een stapje verder, todat je het helemaal zelf kunt.
Ik bekap mijn paarden zelf en hoop ooit nog te leren beslaan. Ik heb het trouwens geleerd van mijn hoefsmid, dus geen cursussen ofzo.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, Huni, shaddy82, Willeke en 33 bezoekers