Hoe vaak met stang & trens?

Moderators: Dyonne, Apple, Coby, petraaken, SayaJones, A_nouk, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Barrie

Berichten: 243
Geregistreerd: 03-08-02

Hoe vaak met stang & trens?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-04-04 14:07

Ik heb 2 mei Z1-wedstrijd en ik wil eventueel mijn paard met stang en trens starten. Hij loopt er eigenlijk heel fijn mee en ik rijd hem eigenlijk alleen op de trens (ik let er iig goed op om stang niet/nauwelijks te gebruiken).

Nu vraag ik mij af of ik voor mijn wedstrijd het beste dagelijks ermee kan rijden of juist niet en er bijvoorbeeld 1 keer mee rijden vlak voor 2 mei...

Het lijkt mij fijner om een periode achter elkaar hetzelfde bit (of bitten) te gebruiken en minder te wisselen, maar ik zou graag meerdere meningen willen horen. Rijden jullie thuis vaak/altijd met trainingen met S&T of eigenlijk alleen met wedstrijden?

Promovendus Ontwikkelingspsychologie sinds 1 februari Lachen


Barrie

Berichten: 243
Geregistreerd: 03-08-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-04-04 07:56

Thanks voor jullie antwoord!

Ik heb een periode geen wedstrijden gereden (september tot eind maart i.v.m. drukte met mijn studie). Ik was bovendien bezig met de eerste fase ORUN en daar mag je niet met stang & trens rijden (bovendien leek het mij met paarden wisselen ook niet zo handig). Vanaf juli vorig jaar tot vorige week heb ik eigenlijk alleen maar met trens gereden (afgezien van een paar keer in maart, omdat ik 1x indoor ging starten eind maart; ik heb toen eigenlijk heel fijn met stang & trens gereden).

Nu komt het wedstrijdseizoen er weer aan voor mij en ik wil kijken wat het fijnste is voor mijn paard en waar hij (op lange termijn) het beste mee loopt. Het is in ieder geval niet dat hij compleet raar doet met stang en trens; hij loopt er eigenlijk meestal wel fijn mee. Maar, hij loopt ook meestal wel fijn op een gewone trens, dus dat maakt niet zo veel uit.

Ik weet dat het voor mij nog niet verplicht is, maar het lijkt mij wel handig om er samen handigheid mee te krijgen. Het is wennen voor mij en mijn paard en ik wil er uiteindelijk wel mee kunnen rijden. Je krijgt er naar mijn mening pas handigheid ermee als je goed oefent. Het voornaamste waar ik op let tijdens het rijden met S&T is de lengte van mijn stangteugel (het liefst hangt deze keurig in een mooi boogje)... Ik wil mijn paard niet onnodig lastig vallen .

Promovendus Ontwikkelingspsychologie sinds 1 februari Lachen

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, karinmanon, kiertje22, Maddoxx, mirriejj, Zhads en 29 bezoekers