Kopen of niet?

Moderators: petraaken, A_nouk, C_arola, Dyonne, Apple, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Denaise
Berichten: 62
Geregistreerd: 14-12-03

Kopen of niet?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-12-03 13:12

Okee, laat ik nu maar gebruik maken van dit forum ook. Haha Haha!

Ik heb een vraagje die ik jullie wil voorleggen:

Een kennis van mij heeft een schat van een pony staan. De pony is een kruising en ze weet er verder niets van. Ze heeft hem drie jaar geleden gekocht op de paardenmarkt. Het is een vosje van 1.46 metr hoog. Hij is engels gereden. Kennis is erachter gekomen dat hij best wel wat springtalent heeft. Ze heeft hem nu ongeveer een jaar onder het zadel (Hij moest eerst weer vertrouwen krijgen, waarschijnlijk is hij vroeger mishandeld.) Maar, het beestje (Die trouwens Maxxi heet) heeft dus nog geen volle 100% vertrouwen in de mens. En hij kan maar met weinig paarden overweg. Hij is verder niet bang. Ideaal beestje voor buitenritten, zolang je geen andere mensen/dieren/auto's enz. enz. tegenkomt. Hij wordt gewoon bang. Het zal dus een tijd gaan duren voor hij vertrouwen in mij heeft. En ik zal voorlopig de enige zijn die met hem om kan gaan. Wat best wel lastig is, want dan moet ik elke dag komen. (Mijn kennis had Maxxi aan huis staan) want hij staat bij mij niet aan huis... Misschien dat Maxxi over een paar jaar wel wat beter met andere mensen en paarden om kan gaan. Maar dat zie ik voorlopig nog niet. Mijn kennis heeft geen geld meer voor 3 paarden en daarom heeft ze besloten Maxxi te verkopen. En ja, het is dus een moeilijk paardje. Wie wilt tegenwoordig nog zo'n paardje? Mijn kennis heeft een goed hard, maar hij moet echt weg, want ze heeft gewoon echt geen geld en tijd meer ervoor. Ze overweegt dit al paar maanden en ze vroeg aan mij of ik Maxxi wilde kopen. Oja, Maxxi is 8 jaar (ongeveer) en opzich heeft hij dus best wel toekomst, ik zou het zonde vinden als zijn leven nu al beeindigd moet worden, terwijl het net zo goed gaat... Ze vraagt 750 euro voor hem... Vinden jullie dit een redelijk bedrag, en zal ik het doen? Ik bedoel, al m'n tijd gaat dan in hem zitten. En ik heb natuurlijk ook nog wel een aantal andere paarden he... en dan de lessen erbij. Maar ik kan hem toch niet zomaar laten doodgaan? (Kennis kan het om priveredenen niet meer betalen)

Misschien dat ik een ander moet vragen om hem voor mij te verzorgen. Die wel (zeker weten) alle tijd voor hem heeft. Ik heb opzich wel tijd voor hem, maar dan krijgen mijn andere paarden weer stuk minder aandacht... Ik weet het niet, het is een grote verantwoordelijkheid. Maar als hij erboven op komt...

Zal ik hem kopen of niet?

Luvs, Denaise en Maaike


Denaise
Berichten: 62
Geregistreerd: 14-12-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-12-03 13:38

Ik had haar ook al gevraagd waarom ze Maxxi weg deed en niet een van haar andere paardjes. Ze heeft nog een Fjord en een KWPN.
De Fjord is al 21 en dat was haar eerste paardje. Opzich, kan ik me voorstellen dat ze die niet weg wilt doen. En de KWPN is een 14 jarige ruin waar ze ook wat recreatie mee rijdt. Maar ze wilde het liefst Maxxi wegdoen, omdat ze verder ook niet echt veel met hem kan en nu ze het dus wat minder ruim heeft qua financien wilde ze eigenlijk het liefst optimaal profiteren van haar geld. Ik vond het een beetje hard klinken... en ze zat wel te twijfelen tussen Maxxi en haar KWPNruin. Maar daar komt ook nog bij dat de KWPN eigenlijk ook van haar dochter is en die wilde niet dat hij weg ging. Zo kwam ze toch op Maxxi uit. Ik ga even kijken of een van de stalhulpen bij ons op stal er iets voor voelt om Maxxi voor haar rekening te nemen (en dan uiterraard vanaf het begin, alsof het haar eigen paard is) en als dat niet gaat, weet ik zo net nog niet of ik het doe... Die pony heeft er dan ook niet zoveel aan.

Ik ga dus zo even bellen, want ik heb beloofd die kennis het uiterlijk zaterdag te laten weten.

Luvs, Denaise en Maaike

Denaise
Berichten: 62
Geregistreerd: 14-12-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-12-03 13:39

Maar richtje, bedankt!!!
Ik heb wel weer steeds rare vragen en problemen hier, maar dat is niet altijd zo hoor. Het is gewoon een rare tijd, hahaha. (Lees mijn topic op VVD)

Luvs, Denaise en Maaike


Denaise
Berichten: 62
Geregistreerd: 14-12-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-12-03 14:00

IK dacht dat de slachtprijs wel meer dan 200 euro was...
Maargoed, prijs valt denk ik altijd wel te bespreken en ik ga nu niet teveel eraf halen, want zij zit nu ook in moeilijke tijden he (die kennis).

Ik zal wel iets meer tijd in Maxxi moet steken, hij moet weer helemaal vertrouwen in mijn krijgen (dat heeft hij na 3 jaar eindelijk wel in mijn kennis) maar ik heb daarnet een van de stalhulpen gebeld, die het erg leuk lijkt. Ze heeft verder geen eigen paard. En zij is dus helemaal in de wolken. Ik heb even besproken hoe en wat. En ik denk dus wel dat ik het doe. Ik ga er nog rustig een nachtje over slapen (heb ik ook tegen stalhulp gezegt natuurlijk Knipoog )

en dan ga ik morgen de knoop doorhakken.

Luvs, Denaise en Maaike

Denaise
Berichten: 62
Geregistreerd: 14-12-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-12-03 15:30

Inderdaad Alja.
Ik ben nog niet zo heel lang op dit forum. En het is niet zo dat mijn kennis dat vanochtend aan mij gevraagd heeft. Ik weet het al wel 2 weken ofzo. Ik heb er veel over nagedacht, en besloot het op dit forum ook nog eens voor te leggen. Vandaar... Lachen

Luvs, Denaise en Maaike

Denaise
Berichten: 62
Geregistreerd: 14-12-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-12-03 18:01

omdat deze pony verder niet echt toekomst heeft en hij weg moet (deze mevrouw heeft echt geen geld meer om de pony te houden) moet hij naar de slacht.
Ze heeft mij gevraagd (als laatste hoop) of ik deze schat zou willen nemen. Het gaat net zo goed met hem en hij is verder gezond. Ik kan hem opzich nog wel een toekomst geven. Het geld is niet zo'n probleem. Maar de tijd wel... Ik moet eerst zijn vertrouwen weer winnen en dat kost gewoon veel tijd.

Maar aan de andere kant, misschien dat ik hem dan nog gelukkig kan maken... hij is waarschijnlijk in het verleden mishandeld en het is gewoon een schat van een pony (opzich ken ik hem wel een beetje) en daarbij komt dat ie nog best wel knap is ook Tong uitsteken

ik weet wel dat ik hem niet moet nemen alleen maar omdat ie anders naar de slacht gaat. Maar hij verdient gewoon een fijn leven, en ik wil hem dat best geven. Ik heb hulp in geroepen van een van de stalhulpen en we gaan gewoon dan van begin af aan lekker met hem aan de slag (als het doorgaat dan he)

Luvs, Denaise en Maaike

Denaise
Berichten: 62
Geregistreerd: 14-12-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-12-03 18:45

Bij mij op stal hebben alle paardjes en ponies wel hun eigen verhaal.
ik heb er nog eens over geslapen. Nog even alle voor- en nadelen op een rijtje gezet. En ik heb besloten hem wel te kopen.

En ik heb zelf zoiets qua prijs.
Er zit wel een zadel hoofdstel en deken bij...

Okee, geen topmerk natuurlijk, maar toch...

Maandag gaan we hem ophalen Haha!
Er komt een nieuwe pony!!! JIPPIE!!!! hahaha *LOL*

Luvs, Denaise en Maaike

Denaise
Berichten: 62
Geregistreerd: 14-12-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-12-03 18:46

Oja, natuurlijk súper bedankt voor jullie raad en adviezen!!! OK dan!
Bokt rulez Tong uitsteken

Luvs, Denaise en Maaike


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: belle_boef, chocogirl, Googlebot, lilja, Misty_M en 30 bezoekers