Endurancetraining en winter *brrr...*

Moderators: Dyonne, Apple, Coby, petraaken, SayaJones, A_nouk, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Karin

Berichten: 61938
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-03 23:18

Voor Retje is het seizoen nog niet afgelopen, gemeen hè? Haha!

Hij zit momenteel midden in het SGW-seizoen, met dit weekend nog een wedstrijd te gaan en misschien begin november nog. Daarna gaat-ie niet acuut op rust, we blijven wel doortrainen maar niet specifiek op endurance of SGW. Gewoon het standaard dressuurwerk, springles (met Lau) en de bosritjes die we altijd maken. Wel ga ik morgen eindelijk zo'n paardenvoetbal aanschaffen (joepie!), dus als het goed is hebben we een nieuw tijdverdrijf voor komende winter. Cool

Maar om op je vraag terug te komen: ik kan me voorstellen dat mensen die vrijwel alleen endurance rijden met hun paard wel een soort van winterstop inlassen. Retje maakt dus nu het cross-seizoen nog even af, misschien nog een indoor-cross ergens in de winter, maar daarna gaat-ie pas in april weer aan de bak. Tot die tijd gaat de training gewoon door, de wedstrijden liggen dus even zo goed als stil en dat is waar zijn 'winterstop' uit bestaat: geen wedstrijden, maar wel training.

Maar toch kan ik me niet voorstellen dat aftrainen niet nodig is. Je paard levert piekprestaties en van de een op de andere dag heeft hij maanden vakantie. Aan de andere kant hebben mensen zoals Jannet al de nodige ervaring, het zou dus best kunnen. En een paard dat door een blessure op rust moet, doet natuurlijk ook van de ene op de andere dag weinig meer. Ik ben wel benieuwd naar die Hoefslag, morgen even spieken als ik bij de boekhandel ben. Haha!

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>


Karin

Berichten: 61938
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-03 16:03

Ja idd, ik ga zelf deze winter ook weer wat meer aandacht besteden aan de dressuur. Ik kan binnenkort doordeweeks weer wat vaker rijden, maar dan is het ook al (bijna) donker, dus ben ik ook 'veroordeeld' tot de bak. En dan maken we maar meteen van de nood een deugd, nietwaar? Haha!

Mijn stalgenoten zijn trouwens erg enthousiast over de paardenvoetbal! Retje heeft er nog niet mee gespeeld (had gisteren wedstrijd), maar het ding heeft een plek gekregen in de leegstaande box naast hem, dus er is al kennisgemaakt. Haha!

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>


Karin

Berichten: 61938
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-03 17:58

Dan moeten we eerst een beetje oefenen, we hebben dat ding nu net drie dagen. Haha!

Hij had het al over een interne competitie op stal, dat ziet hij wel zitten. Eerst eens kijken hoe dat gaat. Als hij vervolgens nog steeds enthousiast is, dan zou ik kunnen vragen of hij ook eens mensen van buitenaf wil laten voetballen. Gok dat het uiteindelijk wel gaat lukken, moeten dus alleen even afwachten op wat voor termijn het te realiseren is. Lachen

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Kim_S, o0eefje0o, Yardahiske en 22 bezoekers