Endurancetraining en winter *brrr...*

Moderators: Apple, Coby, petraaken, A_nouk, SayaJones, C_arola, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Westernfreak

Berichten: 5273
Geregistreerd: 06-05-01

Endurancetraining en winter *brrr...*

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-10-03 23:11

Vandaag las ik in "de Hoefslag" van 2 oktober (waar ook een erg leuk verslagje van Ommen instaat Haha! ) een opmerking van Jannet van Wijk.
Namelijk dat aftrainen niet nodig is en de paarden na het seizoen zo de weide op gaan.

Ik was wel benieuwd naar hoe jullie de wedstrijdloze, koude periode doorkomen met jullie paardjes.

Zelf rijd ik meestal 's winters wanneer het maar kan (meestal 3-4x per week). Nou ja rijden....meestal houdt het op bij een rustige buitenrit.
En heeeel af en toe glip ik naar de binnenbak van de rijvereniging om de dressuur eens echt op te frissen.
IMO wordt mijn paard op die manier "onbewust" afgetraind.

Dus....hoe doen jullie dat ? Trainen jullie gewoon door, doen jullie totaal iets anders, of gaan de paardjes een poosje volledig op rust?

"The world is best viewed through the ears of a trotter"


Westernfreak

Berichten: 5273
Geregistreerd: 06-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-10-03 23:08

Vippie schreef:
Volgens mij stata er in de hoefslag ook bij dat de paarden van janet wel in beweging blijven omdat ze lekker door de wei blijven hollen, das natuurlijk wat anders als bij ons dat ze op stal moeten...


Klopt, maar in de wei of rijden is wel heel wat anders! In ieder geval wel bij Salty. Die racet in de wei ook wel een paar keer op en neer, maar met rijden is het voortdurend een bommetje! Haha! De intensiteit van de beweging lijkt me toch wat anders.....aan de andere kant is Jannet natuurlijk wel iemand met meer ervaring dan ons en wellicht bedoelde ze het nog wel anders dan zoals het in De Hoefslag stond?

Ook Salty gaat in de winter de "wei"/paddock in, maar ik rijd haar ook zo veel mogelijk. De buitenbak die we hebben is met deze regenval al niet meer berijdbaar, dus heb ik me de afgelopen dagen maar aan een buitenrit tussen de buien door gewaagd. Overigens kun je bij ons op de bredere zandpaden ook prima dressuurmatig rijden....

"The world is best viewed through the ears of a trotter"

Westernfreak

Berichten: 5273
Geregistreerd: 06-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-10-03 19:31

Karin schreef:
Ja idd, ik ga zelf deze winter ook weer wat meer aandacht besteden aan de dressuur. Ik kan binnenkort doordeweeks weer wat vaker rijden, maar dan is het ook al (bijna) donker, dus ben ik ook 'veroordeeld' tot de bak. En dan maken we maar meteen van de nood een deugd, nietwaar? Haha!


Probleem is dat ik geen beschikking heb over een binnenbak (behalve die 3 km. verderop staat) en de buitenbak vaak niet te berijden is.
Daarom train ik ook wel buiten. Dressuurmatig wel te verstaan!

"The world is best viewed through the ears of a trotter"


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Adrienne93, Bellatrix, Bloemmeke, BulletjeBeer, Chasey, doezel2, Googlebot, Jinte, KDonna, naomiiiii, NiN_ME, pien2010, Rhenie, Selka, vendake en 40 bezoekers