stapmolen

Moderators: Apple, Coby, petraaken, A_nouk, SayaJones, C_arola, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-09-01 14:21

Je hebt een verschil tussen stap molens en trainingsmolens. Bij de trainngsmolens worden de paarden van elkaar gescheiden dmv hekken, ieder paard loopt in zijn eigen vak. De molen is in te stellen op verschillende snelheden en soms kun je zelfs een heel trainingprogramma inprogrammeren. De kleineste molens zijn voor 4 paarden en hebben een diameter van ongeveer 16 meter.
De stapmolens hebben vaak 4 armen met een ketting waaraan je je paard aan het halster aan vastmaakt. Deze zijn vaak veel kleiner in diameter.Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-09-01 15:52

Als je een trainingsmolen aanschaft kies er dan een van minimaal 16 meter doorsnede, dat is een 4-paards molen. Hierin kun je de paarden nog net laten draven. Wanneer je een kleinere diameter kiest wordt de belasting op de benen te groot ivm de te kleine volte.
Een trainngsmolen is gewoon super handig als je een paard hebt dat moet revalideren na een blessure of weer op conditie moet komen. Na het ongeluk dat mijn paard in de stal heeft gehad maak ik ook dankbaar gebruik van de trainingsmolen Haha!

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BlueMilk, sas27 en 10 bezoekers