lederwas???

Moderators: Apple, Nicole288, Coby, petraaken, A_nouk, C_arola, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

visje

Berichten: 4546
Geregistreerd: 11-04-01
Woonplaats: België (Vlaams-Brabant)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-08-01 12:13

Ik ben daarjuiste en potje zadelzeep gaan kopen om mijn tuig schoon te maken. Eerst doe ik er zadelzeep op (met een beetje water) en dan veeg ik ze even op met een doek en daarna doe ik er leerolie/rusinusolie op.

Is dat een goede manier?

Is het waar dat je het leer per ongeluk kan 'verzadigen' met olie en is dat zo slecht? Is het alleen slecht voor de naden van het leer?

Waar is leerwas precies voor? Is dat vervanging van olie? Verward


visje

Berichten: 4546
Geregistreerd: 11-04-01
Woonplaats: België (Vlaams-Brabant)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-08-01 15:08

Amulet: wil je daarmee zeggen dat je er nooit te veel op kan doen???

visje

Berichten: 4546
Geregistreerd: 11-04-01
Woonplaats: België (Vlaams-Brabant)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-08-01 07:30

Ik heb me er gisteren eens aan gezeten ik heb 3 uiotgen gepoetst, inclusief leidsels ( Misselijk ), 2 menhoofstellen, 2 gewone hoofstellen en een leren halster.
Ik heb alles met zadelzeep gedaan en het leren ahlster en één van de hoofstellen (dat van mijn paard Schijnheilig ) ook al met olie.
Te veel olie eraf doen??? Huh? Daar kom ik niet aan hoor! Meestal geit ik met het flesje van boven af aan een riem en giet ik tot er een 'riviertje' tot beneden is en dan moet ik me hassten om het over de hele breette van de riem uit te wrijven, want het trekt er echt wel heel snel in.
Als ik mijn tuig een nacht in een emmer slaolie zou laten liggen, zou er de volgende dag niets mee roverblijven. Tong uitsteken
Kan het eigenlijk kwaad als je dat in slaolie doet i.p.v. leerolie? Het is misschien goedkoper, hoewel 10 liter slaolie Verward of misshcien 6 liter? Verward

De rest van het tuig ga ik vandaag inolieën. Ik heb nog nooit was gebruikt, maar dat is toch gewoon een vervanger voor olie hé? Haha!

PPpffft... ik zie er al tegen op. Het inzepen kostte me al een halve dag... En zeggen dat er mensen zijn die dat elke dag doen Verward . (nu val ik wel achterover Knipoog )


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AndreaB, Annefleur200, Anoukbuysman, brakke, Cabelona, fransje23, furious, mirriejj, Sannens en 38 bezoekers