hoe gaat afkeuren in z'n werk??

Moderators: petraaken, A_nouk, C_arola, Nicole288, Dyonne, SayaJones, Apple, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Dees

Berichten: 17090
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-05-03 16:19

Nou, je krijgt een bedrag uitgekeerd als ze haar meenemen. Dat bedrag minus de restwaarde waarvoor je haar terugkootp vd verz is wat ze uitkeren als je haar houdt.

Ze keuren af op jouw opgegeven gebruiksdoel (laat daarom nooit op de verzekering vermeld worden dat je het recreatief wilt gebruiken!, ook al is het niet zo, je wilt altijd dressuur EN springen). Als je paard wordt afgekeurd als dressuurpaard, kan eht wel zijn dat ze als recreatieritten paard nog steeds goed is...maw, dan meot je er meer voor betalen bij terugkoop, de restwaarde is dan hoger.

Of je haar kan terugkopen ligt aan de verzekering zelf. Niet elke maatschappij doet daar aan mee.
Verzekeringen doen heel erg lastig over uitkeren bij afkeuren...verwacht heel veel gezeur en kleine lettertjes....daar zijn het verzekeringsmaatschappijen voor, ze hebben die hoge kantoorgebouwen niet van hun eigen geld gebouwd, moet je maar rekenen...Dees

Berichten: 17090
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-05-03 22:53

Een paard moet je laten keuren op datgeen waar het meest waarschijnlijk als eerste niet meer voor geschikt zou zijn...
Dan heb je gewoon een veel grotere kans van uitkeren, mocht je er ooit vanaf willen.
Dus ook al ga je in praktijk alleen maar bosritjes maken in stap, laat het dier wel keuren voor dressuur EN springen. simpelweg omdat je misschien ooit toch ambitieuzer kan worden, maar ook, een paard dat geschikt is voor dressuur EN springen, kan ook heus een bosritje in stap aan. Andersom niet altijd.
Bij de keuring van je paard wordt altijd gekeken naar je gebruiksdoel, en ik zou hem ook zeker zo ambitieus mogelijk verzekeren. De premie is namelijk even hoog, en de kans op uitkeren eigenlijk groter.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Floortje, idion, Induna, JudithO, kamsel, meggiemeg, Tierania_ en 23 bezoekers