gevecht met mijn paard - ligt het aan mij???

Moderators: Dyonne, Apple, Coby, petraaken, SayaJones, A_nouk, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Pril

Berichten: 1831
Geregistreerd: 13-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-01 21:50

"The horse got your number" was wat LaNet tegen mij zei. Ik had een beetje hetzelfde probleem met Leroy. Hij was ook altijd al lastig met rijden maar het lukte toch iedere keer weer. Telkens als ik met hem in een dalletje zat kwamen we er wel weer uit en de poblemen waren er ook alleen maar tijdens het rijden. Gewoon in de omgang vond ie me volgens mij wel aardig, altijd hinniken als ik hem riep, altijd knuffelen, maar zodra ik er op zat was het oorlog Extreme duivel Maar goed, vorig jaar liep ie Z2 dressuur en L springen en hij deed best zijn best voor me....tot December 2000. Toen ontplofte de bom, om het zo maar te zeggen. Ik dacht dat na 4 jaar werken en lief en leed te hebben gedeeld we eindelijk een beetje een combinatie begonnen te vormen. Niet dus, meneer kreeg weer een terugval en niet zo`n beetje ook. Het werd echt link, hij heeft me er heel gemeen afgegooid en tijdens het rijden was het alleen nog maar vechten. Dit was dus echt DE druppel voor mij. Echt, hij zat me tot hier (wijs naar mijn strot).

Verkopen wou ik toch ook weer niet want ik ben toch wel enorm aan hem gehecht. Afijn, ik heb de perfecte oplossing gevonden, je hebt waarschijnlijk die verhalen wel gelezen hier op bokt.

Maar goed, hier heb jij eigenlijk weinig aan. Maar wat ik wou zeggen, sommige paarden zijn nou eenmaal heel moeilijk en....heel slim. 1 keertje iets van ze pikken wat eigenlijk niet kan, is soms al fataal. Ze zullen je blijven uitproberen en langzamerhand begin je zo`n paard dan zo zat te worden dat je ongemerkt heel gefrustreerd gaat rijden. Eigenlijk wil je hem niet op zijn lazer geven maar dan wordt ie alleen maar meer irri, en de keren dat je ze op hun lazer geeft, straf je vaak uit pure woede, wat zo`n paard weer doet "denken" dat je hem gaat vermoorden ofzo haha! Dan is het zoiets van "he, vrouw, je moet me voeren en vertroetelen, niet slaan!" Zo`n paard heeft je eigenlijk helemaal in de tang, zolang ze maar verwend worden zijn ze poeslief, zodra er gewerkt moet worden worden het draken.

Ik kon dus niet meer normaal op Leroy rijden, had echt de motivatie niet meer om weer een gevecht met hem te beginnen en dan waarschijnlijk wel weer te winnen (hoewel ik dat bij deze laatste keer betwijfelde) maar voor hoelang? Met tegenzin op je paard stappen, en ik vond het echt vreselijk om hem te slaan. Een van de laatste keren dat ik heb geprobeert hem te rijden was ie zo vuil, hij ging achteruit bij het prikkeldraad stijgeren. Ik ben er af gesprongen en heb hem zo`n loeier met de zweep gegeven dat mijn zweep in tweeen brak. Ik heb hem in de wei gekwakt en ben naar huis geraced THIS WAS IT voor mij. `s Avonds in bed kreeg ik zo`n spijt dat ik midden in de nacht naar hem toe ben gegaan en huilend om zijn nek heb gehangen terwijl Leroy met zijn bovenlip in mijn nek zat te kriebelen.

Het enige advies wat ik eigenlijk kan geven is, probeer dit soort paarden niet te veel met emotie te rijden. Ga er op zitten met de gedachte "ach knol, als je wilt etteren, mij heb je er niet mee hoor". Straf nooit uit woede, want dan ga je onredelijk straffen met als resultaat dat je paard doet alsof ie vermoord wordt. Wees heel consequent, meteen straffen bij iets wat niet kan, maar als ie 1 seconde daarna braaf is meteen de hemel in prijzen. Niet denken van als ie een beetje vervelend is, "ach laat maar" nee meteen afstraffen. Want als ie even later echt vervelend wordt en je geeft hem dan op zijn donder, snapt ie het niet want eerst kreeg ie toch geen straf?

Bram staat toch op een manege? Hoe vaak komt ie uit zijn stal? Toen hij vroeger nog wel braaf was met rijden, stond ie toen ergens anders? Komt ie wel genoeg uit de box? Komt ie ook op het land? Ik wens je in ieder geval veel sterkte en succes met Bram. (En ik hoop voor je dat hij niet zo erg is als Leroy was haha!)


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, JustOneBite, lizy29, WendyLotte en 16 bezoekers