je eigen paard beleren?

Moderators: Apple, Nicole288, Coby, petraaken, A_nouk, C_arola, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-01 21:48

Ik wil heel even inspringen op die autoband. Een autoband, daar ben ik het helemaal mee eens. Wij hebben Lanos voor een trekkerband, zo'n giga-ding gezet. Geloof me, die stuiteren niet.
Maar goed, dat doet er eventjes niet toe.
Isolda is voor een zelfgemaakte sleep gegaan. Ik ben zelf niet zo voor direct voor een sulky, maar dat kan persoonlijk zijn. Ik heb er slechte ervaringen mee. Je kan er namelijk slecht naast lopen, je moet er eigelijk direct al op zitten. Dan komt er nog bij dat je je paard niet direct los kunt maken mocht er iets mis gaan. Voor een sleep kun je het "sielhout" er voor weg haken. Dan heb je iig niet meer iets groots erachter aan.
Maar goed, zoek maar iemand die er ervaring mee heeft. Das beter als over de comp. Zorg dat je paardje gewend is aan de lange lijnen, tuig en oogkleppen. Ook aan touwen langs de benen en achter de achterhand langs. Sturen kan ze al toch? Je rijd tenslotte op haar, maar in de lange leidsel is het toch anders. Je bent namelijk niet in de buurt.
Langzaam aan en veel geduld. En heel heel goed oppassen. ALS er iets mis gaat dan heb je de poppen aan het dansen en met een beetje pech krijg je je paardje van je leven niet meer voor een wagentje.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Cilianne, Flew, ierusju, Noor, Retjethorse en 33 bezoekers