Piste aanleggen of niet ?

Moderators: Coby, Nicole288, Dyonne, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
f4bjheu
Berichten: 987
Geregistreerd: 09-03-13
Woonplaats: op de aarde

Re: Piste aanleggen of niet ?

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-20 23:44

Pro tip alvast; Klei is echt wel heel erg anders dan andere soorten ondergrond en als je natte klei niet zelf hebt ervaren is het lastig te beseffen wat voor effect regen heeft. Bedenk dat het niet alleen super nat maar ook nog eens mega glad wordt. Er zijn genoeg mensen met (goede!) bakken op klei grond maar keuze van zand etc. is daarin echt heel bepalend. Paardenbakken zand is zeer waarschijnlijk niet het zand dat je nodig hebt (althans, veel zand boeren geven je dan vooral heel mul zand mee).
Budget is hierin het meest bepalend, en in hoeverre het goed moet zijn (alleen in de winter dat je op droge dagen op een ander stuk rijd of echt jaarrond (kom je snel aan sproeiers/drainage etc)
veel succes :)f4bjheu
Berichten: 987
Geregistreerd: 09-03-13
Woonplaats: op de aarde

Re: Piste aanleggen of niet ?

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-11-20 23:51

Ik bedoel dat ik denk dat het nuttig is om te kijken naar mensen met degelijke rijbanen en hoe zij dat destijds aangepakt hebben, zeker icm idd hoogte, zandlagen en evt. drainage. Ik weet niet waar in het land je zit maar als het een polder is, speelt de afstand tot water en waterstand bijvoorbeeld ook een rol voor water afvoer. Dat soort zaken :)

In ieder geval niet zo veel mogelijk grof zand storten, ken iemand die dat heeft gedaan 'want dan is het water snel weg'. Resultaat; bizar mulle bak die zelden goed is.

Weet ook niet in hoeverre jullie alles zelf willen doen. Ik zou kijken naar een paar bakken bij jou in de buurt (met idee meest vergelijkbare grond/omgeving), en vooral kijken naar de valkuilen of waar ze tegen aan lopen. Anders specialist inhuren, al is het maar voor de analyse zodat je daar zelf mee aan de slag kan :)

Het is absoluut niet onmogelijk een degelijke bak aan te leggen, zie om mij heen wel dat alle beter berijdbare banen iets aan drainage hebben

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 bezoekers