Eerste nachten in een Paddock Paradise

Moderators: C_arola, Dyonne, Apple, Coby, petraaken

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Emanuella
Berichten: 6
Geregistreerd: 17-03-19

Eerste nachten in een Paddock Paradise

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-03-19 02:25

Hoi,

Ik heb mijn PP ingericht en 19 april komt een aantal van mijn paarden naar huis.
Ik heb binnen de beschikbare 5000 m2 brede looppaden met halfverharding gecreëerd rond een paar kleine weilanden. Die zijn afgezet met weidepalen en schrikdraad. Met aan de buitenkanten bomen en struiken, allen paardvriendelijk.
De track breedtes zijn: 5 meter breed, 3 meter en 2 meter breed, samen 400 meter lang.

Er brandt een heel zwak licht in de schuilstal voor de eerste nachten. Lopen paarden ergens tegenaan?
Moet ik juist de eerste nachten geen stroom op de draden zetten?
Ze worden vroeg op de dag gebracht. Dus de ochtend en middag en stukje van de avond is het licht.
Maar mijn grote vraag en zorg is: hoe wennen de paarden de eerste nachten. Kunnen zij gewoon zien? Moet ik de eerste weken meer verlichting maken? Zodat zij ook de weidepalen met draad zien? Dus in het weiland? Ik ben zo bang dat ze overal tegenaan lopen? Geen idee hoe dat de eerste tijd in zijn werk gaat.

Ik hoop heel erg dat er een antwoord is voor deze vragen.

Bij voorbaat hartelijk dank,


Emanuella
Berichten: 6
Geregistreerd: 17-03-19

Re: Eerste nachten in een Paddock Paradise

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-03-19 11:00

Hartelijk dank voor al deze goede raadgevingen.
Ik heb op 5 plaatsen verspreid het biologische hooi staan.
1 ruif en 4 slowfeeders. Maar belangrijk wel om te vertellen: 1 drinkbak hangt in de schuilstal, 1 drinkbak hangt rechts op de hoek van de schuilstal en een regenton staat links van de schuilstal. Op meerdere plaatsen likstenen langs de track en rond de weilanden is een weidekruiden mengsel van Bio Ron gezaaid (met medicinale kruiden erin) die ze naar keuze kunnen eten. Langs de buitenkanten is 1 fruitkant met druif, framboos, zwarte bes en appelbomen. Die struiken zijn afgezet en waar een tak beetje erbuiten komt, kunnen ze aan knabbelen. 1 treurwilg staat midden in het weiland. Krijgen ze soms ook een tak van. Verder langs de randen hazelaars, vlinderstruiken, haagbeuk klimrozen en meidoornhagen.
‘s morgens gaat 1 van de weilanden 1 uur open voor hun grassnack en daarna sluit het weer, anders kan het gras ze niet goed herstellen en gaat de kwaliteit van de humus omlaag of verdwijnt zelfs. Als ze van het weiland afkomen krijgen ze ieder hun voerzak om (zodat er geen voernijd ontstaat) in de voerzak zitten hele granen en Luzerne aangevuld met een mengsel van blaadjes, steeltjes en bloemknoppen.

Ik heb mij altijd geërgerd aan het feit dat de paarden ‘s nachts terug moeten naar hun kamer’ zo noem ik het. Begrijp dat er niet altijd voldoende keuzes zijn om een dier iets anders te kunnen aanbieden.
Ze hoeven bij mij geen arbeid meer te verrichten behalve 2 van hen af en toe ritje voor de koets. En met z’n vijfen gaan we soms lekker buiten lopen. 2 van de vijf zijn 28, aardige leeftijd. Maar dit is altijd beter dan het slachthuis waar ze voor bestemd waren.

We verhuizen ze door de onderdanigste als eerste over te laten komen. Dan leid ik haar met lekkers eerst de schuilstal in zodat ze alles kan verkennen en ook ziet waar het water is. Vervolgens de 2 middelste en dan de 2 dominantste.

Ik was idd bang dat ze de drinkplaatsen niet zouden kunnen vinden. Zo van: verlicht bordje boven de drinkbak met pijltje naar beneden: hier drinken.

Ik vindt het allemaal moeilijk maar ben toch heel blij met de kans die ik gekregen heb om op een relatief klein oppervlak een PP zo in te richten dat ze voldoende ruimte hebben om te lopen, rennen, spelen, rollen en dromen.
En als er een paard gaat hemelen (zo hebben er al 8 een gelukkig einde gekregen) kan er weer een nieuwe bij komen.

Emanuella
Berichten: 6
Geregistreerd: 17-03-19

Re: Eerste nachten in een Paddock Paradise

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-03-19 11:52

Zodra ze er zijn zal ik foto’s maken. Ik kan niet wachten. Temeer ik weet dat ze nu overdag in een modderbende staan. Wel met de hooiruif gevuld. Schrale troost.
Soms realiseren mensen zich niet dat ieder ogenblik dat zij leven ook een ogenblik voor een dier is, ongeacht de omstandigheden waarin ze zich bevinden.

Deze kleine kudde kan het erg goed met elkaar vinden. Behalve 1, Ilanka, zij is haar grote liefde ‘Vos’ verloren 2 jaar geleden. Hij is ook 28 geworden.
En Ilanka weigert om aansluiting te zoeken bij de anderen, terwijl Falco ook al 28 is.
Bij hem hebben we het risico genomen 2 jaar geleden al zijn voortanden te laten trekken omdat hij hele erge wolf had. Veel pijn. 2 ongelooflijk vaardige dierenartsen hebben dat gedaan.
En hij denkt sindsdien dat hij weer 10 is en rent en speelt met Divano van 10.
Falco heeft nog gezonde kiezen en de hoektanden zijn blijven staan. Waardoor hij prima blijft eten.
Het zijn net allemaal kinderen. Paarden Zijn mijn hele leven al een verslaving maar wel met het besef van een grote verantwoording voor hun verzorging en begeleiding. Ze doen niet onder voor kinderen.

Emanuella
Berichten: 6
Geregistreerd: 17-03-19

Re: Eerste nachten in een Paddock Paradise

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-03-19 11:53

Ik heb nu 5 voerplekken gerealiseerd, waarvan er eentje wordt gevuld met stro. Is ook goed om af en toe stro te knabbelen. Misschien inderdaad beter om er nog eentje bij te maken.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: daiswees, Duality, pien2010 en 13 bezoekers